Publikováno Červenec 4, 201510 r Ahojte. Rád by som zo štujdijných dôvodov videl záznam práce LPG jednotky pri max výkone. Neriešim konkrétny problém, len chcem vedieť Z NAMERANÝCH DAT ako to chodí iným. Zaujímajú ma parametre ako čas vstreku. A keby bolo to isté pri jazde na benzín, tak by to bolo ešte viac super. Pridávam svoju ukážku Popis obrázku:V čase 1565 sa to preplo z LPG na BA. Mám totiž nastavené, že pri 94% času vstreku sa to prepína na benzín. A aj tak je vidno, že vstreky (benzín) sú nakoniec otvorené trvalo (100%) i keď to ide natvrdo na BA. Uvítal by som i váš záznam. Upraveno Červenec 14, 201510 r od kluvi
Červenec 12, 201510 r samozřejmě že to musí přepnout, protože je to pořád dokola,tam je názorně vidět, že je nízký tlak,vysoký podtlak,a hlavně-velké trysky-pořád se musím opakovat, protože jak vidíš na programu, máš časy vstřiku plynu špatně, musí být vždycky větší než benzínu, nikdy naopak, poku je to naopak, je to známka toho, že je auto mechanicky špatně udělané, což je opět ten případ velkých trysek a nízkho tlaku, časy plynu jsou většinou o cca 1/3 vyšší,dle typu vstřikování(sekvenční,polosekvenční,full), takže tady je názorně vidět, že v tu chvíli by běl být tlak tak kolem 2 Atm i víc ,aby se motor "nakrmil", tím pádem nemůže "padnout" do benzínu.... Upraveno Červenec 12, 201510 r od karel.lpg
Červenec 13, 201510 r Autor Ano je to kolemdokola a preto by som rad nejaké DATA. 1)keď sú o 1/3 vyššie tak aké sú napríklad pri 6000 ot a casoch BA vstrekov 18ms? (Dĺžka prac cyklu je pri 6000 ot 20ms) 2)Tlak tam mám 2,6 bar. Nestačí? 3)do benzínu to NEPADÁ ale úmyselne to prepína pri priblížení sa k hranici BA vstrekov 94%. Pri 100% už nemá LPG jednotka ako vyhodnocovať dĺžky vstrekov, tak som nastavil prepnutie. DATA, please.
Červenec 14, 201510 r už tě úplně přestávám chápat...tak proč se ptáš, něco si tam ponastavuješ,pak hodíš do placu že ti to přepíná do BA a pak se dovíme, že to máš tak a tak,kdyby jsi měl např. BRC, které napadáš, od těch 94% by to přidalo benzín podle dlky vstřiku plynu a benzínu, poté v deceleraci si nastavíme systém tak, aby zavíraly vstřiky, naopak při akceleraci se dá nastavit ochuzování,případně obohacování v Open Loopu a dalších mraky úprav,o čem se Stagu ani nezdá, ale základ je pořád stejný, špatně provedena základní montáž a nastavení...
Červenec 14, 201510 r Autor Napísal som že to chcem len zo študijných dôvodov, neriešim, že by to robilo dačo zle. To že sa to prepína do BA je len popis k mojemu obrázku. (upravujem). Inak mi nieje jasné, ako by LPG jednotka mohla pridaŤ benzín ako píšeš. V decelerácii sa samozrejme vstreky vypínajú. Obohacovanie a ochudobňovanie v openloope je sice pekné, ale AUQ ide takmer stále v closed loop. Pri akceleráciách i pri max výkone, takže premňa zbytočnosť. DATA please DATA Upraveno Červenec 14, 201510 r od kluvi
Červenec 15, 201510 r takže celým tvým výsledkem je, že ti vlastně to vše co máš špatně ti vlastně nevadí,pokud se dobře dívám, máš tam 5940 ot., a tlak 1.02, tak nám tu nevykládej, že tam máš 2.6, navíc máš nízké napětí, takže vstřiky asi jsou mizerně(buď baterka nebo alternátor), časy vstřiku plynu jak jsem psal máš taky špatně, takže výsledek??? Pořád něco dalekosáhle řešíš, chceš milion odpovědí a zatím je to prakticky vše z základu špatně...
Červenec 20, 201510 r Autor Karle, keď sem dáš nejaké data, tak sa môžme baviť ďalej. Stále sú to len Tvoje reči... Upraveno Červenec 20, 201510 r od kluvi
Červenec 21, 201510 r Sice nevědecké jako tvoje, ale pravdivé,zatím si stojím ...krmit motor 1.8 132kW Turbo tlakem 1.02,při otáčkách na 6 tisících,časama vstřiků menšími než je požadováno na benzín,při tak nízkém napětí ve vozidle,vstřikovače vřelé jako sviňa,o množniku ani nemluvím,ten se asi už někam ztratil z předepsaného rozsahu-no prostě taková zhovadilost se fak může podařit jen tobě....pro informaci všem co čtou fora, takhle dopadá systém,když ho ladí někdo, kdo nerespektuje žádné předpisy, zákonitosti plynu, jen pořád do něčeho hrabe a nedá si poradit.....počkáme si, s jakou vědeckopu blbostí se vytasíš příště... Upraveno Červenec 21, 201510 r od karel.lpg
Červenec 21, 201510 r Autor Karle. Stále sa opakuješ. Nemáš ŽIADNE konkrétne informácie ani data, sú to len tvoje vyjadrenia. Nedokážeš nijak argumentovať. Môj osobný názor je že A)buď tomu naozaj nerozumieš a len si mastíš triko alebo tomu rozumieš ale úmyselne tu mlžíš aby sa na fóre náhodou niekto nedozvedel niečo iné ako to že si king. (A ešte sa pritom namne dobre bavíš) Len pre úplnosť (nieje nutné reagovať): -na tlaku 2.6 si trvám. -Neviem ako chceš dosiahnuť dlhšie časy ako časy benzínu keď sú benzínové vstreky trvalo otvorené. -Neviem ako si došiel na vstrekovače vrelé ako sviňa. Pokiaľ si to vyvodil z nízkeho napätia, tak ako konštruktér elektroniky Ti oznamujem sladké tajomstvo, že to buď nijak nesúvisí, alebo pri nižšom napätí bude teplota nižšia (podľa prevedenia budiča). -Čo sa týka vety "takhle dopadá systém..." by som si dovolil povedať že áno, na rozdiel od tvojich systémov tento systém funguje i pri 95% výkone tak, že ide na LPG a má správnu bohatosť zmesi. Pokiaľ tvrdíš niečo iné, tak to nejak dolož. -Zákonitosti plynu nielenže nerešpektuješ TY, ale ich asi ani nepoznáš.. Takže ešte raz. Pokiaľ tu chceš robiť ramená, tak ukáž nejaký tvoj systém s AUQ motorom ktorý funguje podľa tvojich pravidiel a funguje lepšie ako môj. S úctou Kluvi
Červenec 21, 201510 r Takže ještě jednou a naposled pro ty pomaleji chápající: Dle zobrazeného grafu výše- při otáčkách skoro 5940 je tlak 1.02,(nikde nevidím žádné 2.6 -leda tak v deceleraci,jestli víš co to je),Map 1.57 což to je špatně,tlak musí v tom případě být vyšší než MAP, časy vstřiků benzínu 17.8, plynu JEN 16.6, což je taky špatně(měla by být až o 1/3 vyšší než na BA=jelikož máš malý tlak a velké trysky tak máš tuto hodnotu), teplota plynu 53 st., takže čidlo je někde blbě nalepené blízko motoru(měla by mít max.polovinu teploty vody),baterie má 13.39V, koukni se do manuálu auta kolik má nabíjet, nabíjení baterie by mělo být v rozmezí 13,8-14,4V, takže asi taky špatně, na grafu množnik ani není vidět, měl by při ideálně vyladěném plynu být mezi hodnotami 1.2-1.6 , takže taky blbě, takže o čem chceš neustále polemizovat???? Jo a jako nekostruktér elektroniky ale původním povoláním mechanik telekomunikačních zařízení a ústředen jen vím, že když se snižuje napětí, vzrůstá proud ve spotřebičích a típ pádem i teplota,tak nějak to bylo,...já si nemusím nijak mastit triko jak píšeš, jedině tak šmírem z aut, které řeším celý týden, od 7 ráno do 7 do večera, nehledám po forech, ale vycházím jen a pouze z 20ti leté praxe, ale to ty zas ohodnotíš, že robím ramena, takže já si nechám svoje zkušenosti pro své zákazníky, a ty si nech svoje z tvého auta a budeme oba spokojeni....
Červenec 21, 201510 r Autor Ano-TY nikde tlak 2.6 nevidíš, pretože stále odmietaš pochopit záležitosti okolo tlakov (absolutny vz rozdielový) A tvoj systém meria tlak plynu a moj rozdiel tlakov. Takže ako tam vidíš, tak tlak MAP je 1.6 a rozdiel je 1 takze tlak plynu je 2.6 -časy plynu sme už prebrali, moje je OK, tvoje je zle. Konkrétne pre motor AUQ. -čidlo teploty plynu je tesne za filtrom asiv 1/3 cesty k motoru. Problém práve je v tom, keď je plyn studený. Potom sa vstreky zalepujú. -Bateria je OK, Voltmeter ukazuje OK. Asi stag ukazuje blbosti, pretože i na škodováckom testeri ukazuje 100% -napětí a proud: Pamätáš si to zle. Vygoogli si ohmov zákon. I=U/R a P=I*U takže P=U*U/R. Takže príkon (a ohrev) rastie s druhou mocninou napätia. Teda aspoň u nás vedátorov. Nestojím o tvoje skúsenosti. Ukáž namerané data z AUQ. To jediné k niečomu je.
Srpen 19, 201510 r Protože sem šťoural z Chodska, tak přileju olej do ohně. Nemam auto s turbem a výkon míň než poloviční. Grafu a dalším údajům (vyjma nízkého napětí akumulátoru) nerozumím, ale mam auto předělané od Karla, na plyn najeto přes 60tkm a jediné co řeším je zda si v pekařství v M. Budějovicích koupim chléb Moskva (100% žita), než mi Karel - nebo mladej udělá revizi a jestli na zpáteční cestě stihnu koupit kapra v Třeboni. No jo, holt sem klikař. Mimochodem jestli se chceš naučit rozumět plynu, tak se nech proškolit v AGC - nebudeš první ani poslední Kluvi, nebo Karle? Který z Vás dvou tomu vlastně rozumí? No, já tomu rozhodně nerozumim, ale jediný problém s plynem mam po hrstkové polévce (hrách, cizrna, čočka, fazole, česnek, majoránka a co já vim co eště). Offtopic je na světě , BAN na mě!!!
Srpen 24, 201510 r Autor No lenže také auto je oveľa jednoduchšie nadimenzovať i naladiť a to dokáže spraviť (resp oprásknuť) každý fušer. Teda až na to dielenské spracovanie...Dokonca si trúfam povedať, že by to zvládol aj ten fušer čo to montoval mne.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.