Říjen 5, 20159 r Autor Zdravím. Tak dnes poprvé v práci. Na Lago di Garda bylo super Trochu mě mrzí, že se to tady vlastně změnilo na řešení mojí spotřeby Fabie. Dovolím si napsat několik příspěvku pod sebe, kde se pokusím všem odpovědět, ale samozřejmě taky trochu přileju LPG do ohně. Ale od začátku: dusan.k: Děkuju moc za rady s cestou, s mýtem, atd., ale jak jsem si to naplánoval, tak to samozřejmě nevyšlo. Vyrazil jsem s plnou nádrží LPG (a 3/4 benzínu), cesta ubíhala super na německou dálnici i po německé dálnici až kousek před Mnichov. Tady nastal problém, zácpa, pánové tady asfaltují velký kus dálnice (celou pravou půlku), takže zdržení cca do 30min. Původně jsem chtěl vydržet až na benzínku OMV v Kiefersfeldenu, ale tankovat jsem nemusel, spíš jsem potřeboval upustit. Takže pauza na WC a kávu na rozestavěném odpočívadle, kde byl vlastně jen Burger King a nic jiného. Pak honem na tu benzínku OMV. Byl jsem tam za chvilku, hledám LPG, úplně vpravo vidím samostatnou cenovku 0,635€ (říkám si super cena na OMV a jsem na dálnici). Kdyby někdo hledal, tak stojan je normálně mezi ostatními, ale je to ten úplně vpravo. Koukám, kolem stojanu ohrada, dodávka, nějaký technik tam běhá a stojan rozebraný-takže mi bylo zděleno technikem i obsluhou benzínky, že LPG nebude. Takže záložní benzínka LPG je BP těsně před Insbruckem. Vzdálenost od výjezdu 483km, pořád jsem jel na LPG, cena na BP "lidových" 0,899€. Vzal jsem jen za 20€ což bylo nějakých 22l (ne do plna), že s tím vydržím až do Riva del Garda a tam natankuju plnou. Nastavil jsem navigaci na Shellku (viz obrázek a červený kroužek, kde se mám vyhnout Brenneru), původně jsem ani nechtěl stavět, ale vidím Shell a Mc Donalds, tak jsme šli na kávu. Jinak neskutečný výhled z Mekáče na hory a údolí. Chci vyjet a sjet a objet Brenneren, ale už to nejde (moje začátečnická chyba), takže platím u krásné, mladé, blonďaté Rakušanky 9€. Pak už to bylo rychlé, příjezd do IT, první mýtnice vyzvednout lístek, pak po docela úzké dálnici s hodně tunely až do Rovereta. Myslím, že jsem za dálnici do Rovereta platil 13.90€ a patřil jsem rozhodně k těm rychlejším na dálnici. Původně jsem chtěl sjíždět v Trentu, ale vzhledem ke zdržení u Mnichova+2x benzínka+Mekáč+drobné zdržení do 15min před jedním tunelem, jsem se rozhodl jet po dálnici až do Rovereta a netankovat v Rivě, ale jet až rovnou do hotelu v Limone. Cesta do Bratislavy na SK naplánová: Verona, Padova, Venezia, Udine, hranice IT-AT. Tady opět změna na: zpátky do Trenta, Bolzano, a pak sjezd z A22 na SS49, přes Lienz, Vilach, Klagenfurt, Graz, Wiener Neustadt, Bratislava. Tankování plánováno na Eni/Agip těsně před IT-AT hranicí a pak BP Griffen a pak musím vydržet až na SK. Cesta po SS49 a následně po E66 je neskutečná nádhera. Všude kolem jsou jen Alpy a nádherné vesničky. Příjezd na Eni/Agip, malá benzínka i s LPG, je to takový srub, kde 3/4 je nálevna IV. cenové sk. a pidi domeček je k placení. Velká cedule Geofnet-Open, atd. ale nikde nikdo, nešlo natankovat LPG a ani nikomu jinému benzín ani nafta. Tak jsem se zeptal v té nálevně a prý je zavřeno, prostě ten člověk nepřišel do práce Takže natankováno o kousek dál v nějaké mini benzínce M+E a pak až do plna na BP Griffen 0,649€ díky robert77 (+dotankována káva). A pak dlooooooooháááá cesta do Bratislavy. Upraveno Říjen 6, 20159 r od extreme4u
Říjen 5, 20159 r Autor pokračování: JirkaBrno: Mě opravdu mrzí, že mi nevěříš. Nemám důvod si vymýšlet. Já nehoním a neřeším desetinky litru spotřeby. Já jen při tankování LPG pak na účtence vidím cenu (peníze, které zaplatím), kolik litrů LPG jsem natankoval a dopíšu ujeté kilometry (a ty pak hned vynuluju). Teď cestou na dovolenou a zpět jsem spotřebu nijak neřešil, dotankovával podle potřeby, ale můžu na 100% napsat aspoň dva údaje. Protože nebylo možné natankovat na OMV v Kiefersfeldenu, tak jsem musel vydržet na BP před Insbruckem, tj. 483km. Po natankování na BP v Griffenu jsem vydržel až do Bratislavy, jízdy po Bratislavě a za Bratislavu za příbuzenstvem a pak z Bratislavy přes Rakousko až do Mikulova. V Mikulově jsem minul Shell LPG (nestavěl jsem) a hledal jsem nějakou jinou LPG, na kterou tady upozorňují někteří kvůli lepší ceně, ale tu jsem nenašel. Vydržel jsem 515km, pak jsem jel cca 9km na benzín a natankoval u továrny Flaga, kde měli nějaký silný kompresor, protože mi tam nacpali 36,5l LPG. Malta: Ano, při 120km/h točí milimetr nad 3500ot, při 100km/h na milimetr přesně 3000ot. Já dost uvažuju (a zatím je mým favoritem), že další auto bude Rapid 1.2 MPi (teda HTP) viz recenze a reálný test od Speedluka. dusan.k: Benzín mi neubývá, přívstřik není aktivovaný. Do Itálie jsem odjížeděl s 3/4 nádrže benzínu (viz obrázek červená šipka) a takhle jsem přijel domů, tj. sebralo mi to půlku mezi dvěma čárkami. karel.lpg: Děkuju za zastání. Nevím, jestli si tykáme nebo vykáme, myslím, že jsme si vykali jen do doby než jsme začali probírat Kluviho :-) Karel (teda jeho syn) mi měnil oba filtry a byl to projet. Říkal mi, že je to namontované hezky a dobře a že tam není žádný problém. Jen tam mám softwarově nějaké základní nastavení a tak to upravil na poslední verzi. Karle, měl bych otázečku, měl jsem maličký problém. Při jízdě po průtahu v Bratislavě ustálenou rychlostí cca 80km/h na 5ku a LPG se mi rozsvítil Check. Žádná změna, pořád na 3 válce, žádné vynechávání, cukání, ztráta výkonu-vůbec nic, prostě jen kontrolka. A zhasla až teď v sobotu (ikdyž teď jsem s tím nezdil), tj. po nějakých 450km a cca 6 startech. Mám to nějak řešit?? Bude ta závada zapsaná v řídící jednotce, ikdyž už Check sám od sebe zhasl?? Až do teď jsem to nikdy neviděl. Díky
Říjen 5, 20159 r pokračování: ... Malta: Ano, při 120km/h točí milimetr nad 3500ot, při 100km/h na milimetr přesně 3000ot. Já dost uvažuju (a zatím je mým favoritem), že další auto bude Rapid 1.2 MPi (teda HTP) viz recenze a reálný test od Speedluka. karel.lpg: Děkuju za zastání. Nevím, jestli si tykáme nebo vykáme, myslím, že jsme si vykali jen do doby než jsme začali probírat Kluviho :-)Karel (teda jeho syn) mi měnil oba filtry a byl to projet. Říkal mi, že je to namontované hezky a dobře a že tam není žádný problém. Jen tam mám softwarově nějaké základní nastavení a tak to upravil na poslední verzi. Karle, měl bych otázečku, měl jsem maličký problém. Při jízdě po průtahu v Bratislavě ustálenou rychlostí cca 80km/h na 5ku a LPG se mi rozsvítil Check. Žádná změna, pořád na 3 válce, žádné vynechávání, cukání, ztráta výkonu-vůbec nic, prostě jen kontrolka. A zhasla až teď v sobotu (ikdyž teď jsem s tím nezdil), tj. po nějakých 450km a cca 6 startech. Mám to nějak řešit?? Bude ta závada zapsaná v řídící jednotce, ikdyž už Check sám od sebe zhasl?? Až do teď jsem to nikdy neviděl. Díky říkal jsem jim to tady, že dělali ke koncu už lepší převodovky na hátepka ... ovšem Rapida už jen jetého a i tak jich bude málo ad karel: chybu tam budeš mít zapsnou stále, tipuji chudá nebo bohatá směs. Vzhledem k tomu že to ale byla sporadická chyba, tak to po několika startech zhasne samo, pokud se mezitím chyba neobjeví znovu.
Říjen 6, 20159 r Pokud jezdis na takovou spotrebu,tak gratuluju.. pokud si pises kilometry, muzes mi tu napsat kolik jsi ujel kilometru a kolik jsi spalil LPG? Dikec.Pokud mas i PC tak by me zajimala prumerna rychlost.. Karel se Te nemusi zastavat, To, ze Ti neverim je jen moje vec a muj osobni stav, auto je tvoje a jezdis s nim ty. Jen mi ta spotreba prisla velmi pritahla za usi. Kdyz pojedu z Vysociny na Brno a budu lechtat na dalnici, ktera je z kopce, plyn kolem 110 km taky pojedu za 6L LPG.. To je vse.
Říjen 6, 20159 r To víš,Jirko, tu mí jen ten pro tebe obyčejné BRC/ono má oproti Tartarini víc jak 20 dalších funkcí, na ladění jak v akceleraci, deceleraci, Open Loopu, studené strategie, zpoždění dávkování když jde do výkonu, atd.,/, a nový SQ 32 co teď máme umí ještě víc, takže se dá vozidlo suprově vyladit, ale to sem nepatří, podívejte se všichni na zařátek tématu, myslím že zněl jinak, než se tu opět dohadovat(někteří) o spotřebách aut.... Upraveno Říjen 6, 20159 r od karel.lpg
Říjen 6, 20159 r myslím, že tato poznámka byla zbytečná a nemyslím si, že mezi BRC a Tartariny bude litrový rozdíl u stejného auta, byť třeba má více nastavovacích prvků (což ovšem já nemohu potvrdit a myslím, ža ani ty Karle ne) ... u tříhrnku má zásadní vliv na spotřebu kolik točí a to jsme si tady už snad vyjasnili jaký je rozdíl v převodovkách u před face a po face u haťapek. Jinak souhlas, téma bylo úplně o něčem jiném ... takže, extreme4u, fotky by nebyly?
Říjen 7, 20159 r Autor Pánové, pánové. Jako autor tohoto tématu vás chci poprosit ať se nehádáte-me. Jak napsal karel.lpg toto téma zní jinak. A já bych chtěl poděkovat těm co mi radili, díky tomu jsem odjížděl připravený a věděl co mě čeká. Ikdyž samozřejmě několik věcí nevyšlo, některých mojí chybou, některé jsem ovlivnit nemohl. Byl bych rád, kdyby se tady ještě ozval dusan.k, protože jak psal, jezdí na Lago di Garda často (myslím, že psal, že každý rok) a tak by mě zajímalo několik (teda hodně) věcí: např. města a hotely kde je ubytovaný, jestli jezdí přes nějakou cestavku nebo ty hotely oslovuje přímo, v tom případě i nějaké ceny (a jestli na něj všichni mluví německy a myslí si, že je Němec) něco co musím na Gardě vidět (např. výlet parníkem, lanovku Monte Baldo, atd.) a jaké výlety a kam doporučuje (např. Verona, Benátky, Modena Ferrari, atd.). Určitě toho viděl a může doporučit už hodně. JirkaBrno: Protože toto je psaný projev a neslyšíme se, jen chci abys věděl, že to říkám normálně, slušně a určitě nenaštvaně. Jak už jsem psal, tak natankuju LPG, zaplatím na benzínce, dostanu účet a na účtu vidím částku, kterou jsem zaplatil+kolik litrů LPG jsem natankoval a dopíšu (nebo si jen zkontroluju) počet ujetých kilometrů. Rozhodně si nevedu statistiku, kde bych řešil, proč mám o pár desetin vyšší nebo nižší spotřebu. Prostě např. teď do Itálie jsem jel tak, jak mi to dovolili okolnosti. A např. takovou přesnou statistiku z dovolené jako Malta, taky nevedu :-( S jistotou můžu uvést jen 2 údaje. Odjezd z domova s plnou nádrží LPG a tankování na BP před Insbruckem, tj. 483km daleko. A tankování do plna na BP Griffen a najetí 515km a pak dotankováno v továrně Flaga 36,5 litrů LPG. Kdyby nebylo to LPG na benzínce OMV rozbité, tak tam bych určitě natankoval plnou a měl bych pro tebe i třetí údaj. Jinak trošku nerozumím tomu, proč jsem "terčem" jen já, když např. Malta má v podpisu, že jezdí za 6,26 LPG. A pak, když jsem si teď znova četl od Speedluka reálný test Rapidu LPG, tak tam Hosha taky píše svou prům. spotřebu 6,34 LPG a jakým stylem jezdí Speedluk, spíš jak "lítá nízko" a za spotřebu těsně nad 7 litrů LPG. Možná ale jen má obrovské štěstí na super kus Rapidu. Malta: Já vím, že Rapidů s 1.2 MPi (neboli HTP) bude málo. Je tady ještě možnost Seat Toledo (to je úplně to samé). Možná (spíš určitě) se mi budete smát, ale doufám, že Rapida/Toledo bude tak cca za 3 roky prodávat někdo, kdo si ho koupil kvůli nízké ceně nebo se bojí problémů s turbem nebo to byl starší člověk, kterému ten výkon HTP stačí a moc toho nenajezdí. Psal jsem Speedlukovi a napsal mi nějaké věci ke svému Rapidu a ten by mi fakt asi stačil. Fotky by byly, pro začátek ochutnávka něco o autech
Říjen 8, 20159 r nádhera, krasavci ... budou i fotky krajiny? BTW: k tej mojí spotřebě v podpisu, je to uvedená the best of , tedy nejlepší dosažená ... ikdyž loňská průměrná celoroční není od ní až tak daleko, byla 6,52 ... ale opět to jen potvrzuje to, že záleží kolik to točí
Říjen 12, 20159 r Autor Jj jsou to opravdu krasavci. Hlavně ten Jaguár a VW Transporter. Fotky samozřejmě budou, jen nějak není čas a hlavně se sem špatně přidávají (musí se každá zvlášť). Snad to na ukázku stačí. Byla to fakt úžasná dovolená, byli jsme poprvé, ale určitě ne naposledy. I cesta byla super, jak přes Německo a Rakousko do Itálie, tak zpátky z Itálie přes 3/4 Rakouska až na Slovensko. A Fabii musím samozřejmě taky pochválit Upraveno Říjen 12, 20159 r od extreme4u
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.