creativized Vloženo 17. leden 2016 Sdílet Vloženo 17. leden 2016 (editace) Zdravím Ťukol som asi v 15kmh do lampy predkom lebo som vyletel z cesty nič nieje na lampy je čierny fľak od nárazníka no včera som si všimol v noci že mi blbo svietia stretávacie svetla ľavé svieti moc blízko pred auto (buchol som tu lampu viac vľavo) tak reku zapaautuzaparkujekparkovisku a dvihnem ho trochu.krutim koleckom dviham ho vravím si paráda nič také to nebolo no zastavil som na maxime viac to už nešlo, tak ich zarovnam nech to nesvieti tak aspoň nebudem tak okaty na ceste že mám blbomámd svetla jedno ide do boha druhé do krista no nešlo to zrovnať lebo som zastavil na minime na druhom svetle na pravom...Môže byť že pri náraze mi trochu skočila dole žiarovky, myslím celé to svetlo čo sa pohybuje za tou "parabolou" čo je vo vnutri svetla? Musím to dať opraviť alebo si to dokážem urobiť aj sám? Viem že sa to robí oproti stene nejako tuším Felda krátka 11/96 1,3MPI Ďakujem Editováno: 17. leden 2016, autor: creativized Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. leden 2016 Sdílet Vloženo 18. leden 2016 Já to furt říkám, že z Fejsbůku lidi akorát blbnou a přestává jim bejt rozumět ... Tady to máme jako zářnej příklad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creativized Vloženo 18. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2016 Len preto že som sa regol cez fb lebo je to pohodlnejšie? Dobre nesom nejaký maximálne zodpovedný vodič keďže mám vodičák krátko a automechanik nesom čiže neviem ako si to správne opravit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 18. leden 2016 Sdílet Vloženo 18. leden 2016 Proč se pouštět do složitých slohových útvarů. Stačilo napsat: "Ťuknul jsem do lampy a od té doby nelze seřídit přední světlomet." 1) mrkni na zda funguje zátěžová regulace výšky světel. Pokud ne, tak ze zadní strany světla vytáhni ten štelovací váleček (vede do něj hadička) a trochu vyšroubuj ten šroub. Tím se dá světlo přizvednout. 2) Zkontroluj uchycení světlometu - není hnuté? utržené? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creativized Vloženo 18. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2016 Nejako som sa rozpisal no. Chcel som to poriadne popísať Poskusam dám vedieť ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. leden 2016 Sdílet Vloženo 18. leden 2016 (editace) Len preto že som sa regol cez fb lebo je to pohodlnejšie? Dobre nesom nejaký maximálne zodpovedný vodič keďže mám vodičák krátko a automechanik nesom čiže neviem ako si to správne opravit Ale hovno s marmeládou, mně je úplně u prdele odkud ses sem nasardelil včetně tvojí zodpovědnosti za škody způsobený tvým řízením, já pouze konstatuju, že v odstavci čítajícím minimálně 25 vět máš jen 4 velký písmena a 2 normálně ukončený věty, plus k tomu navrch zkomoleniny že by takovou němej neřek ani kdyby mu hubu rozmlátil klackem na hadry. A výsledek je asi takovej, jako když čistokrevnej Aboregimo (australskej domorodec) popisoval misionářovi svůj zážitek z pozorování zatmění Měsíce: "... koukat nebeská petrolejová lampa od Ježíše Krista, on najednou nakrknout - A BOUCH BÁC PRYČ!!! ... " Editováno: 18. leden 2016, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creativized Vloženo 19. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2016 Písal som cez mobil, sem tam mi skočí o riadok vyššie. Prepáč že neukončujem vety a píšem všetko zaradom Svetla som trochu vyrovnal su aspoň na jednej rovine http://i.imgur.com/cFkdq6p.jpg Nesú nejako nízko? Som asi 3-4 metre od toho plotu a je to na seba kolme cesta je úplne rovná no je to lepšie ako pred tým ľavé svietilo pred auto pol metra skoro a práve moc vysoko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 19. leden 2016 Sdílet Vloženo 19. leden 2016 Podľa fota sa zdá, že sú nízko. Postav sa pred stenu na vzdialenosť 5 metrov, ideálne 10, a zmeraj si výšku svetiel od zeme. Metrom, prípadne aj palicou od fazule. Na tej stene, asi plechovej, si tú výšku primeraj. To vodorovné rozhranie medzi svetlom dolu a tmou hore by malo byť nižšie o - teraz neviem presne hodnotu- 1,2%. Máš ju na nálepke chladičovej steny.Ak je 1,2% tak miera je 6 cm pri vzdialenosti od steny 5 metrov a 12 cm, ak budeš od steny 10 metrov. Ale v každom prípade to chce regloskop na presné nastavenie svetiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creativized Vloženo 19. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2016 Chápem a máš pravdu je to 1,2% no ja už ľavé vyššie nedám už je maximum večer sa s tým pohram a pošlem foto. Mne ide len o to aby to nebolo nejaké extra nápadne že je to uplne zle nastavene. Trochu som da stratil v tom čo si popisoval to vodorovne rozhranie, nechápem tomu trochu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 19. leden 2016 Sdílet Vloženo 19. leden 2016 Dole máš svetlo i keď tu je šedou farbou a nad čiarou je šero, teda tma. I keď obrázok kôli názornosti je kreslený opačne. To je to rozhranie svetlo-tma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. leden 2016 Sdílet Vloženo 19. leden 2016 funguje ti to kolečko na palubce, kterým se sklápějí světla? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creativized Vloženo 19. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2016 Kolecko funguje Stále nechápem ten obrázok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 19. leden 2016 Sdílet Vloženo 19. leden 2016 (editace) OMG. Berme ľavé svetlo, to je to pred vodičom. To čo si fotil, tak od zeme smerom nahor je svetlo. Potom prichádza to rozhranie svetla a tmy. A od toho zlomu nahor do neba je tma.Tak ber tú akože čiaru zlomu ako vodorovnú rovinu, aj keď ty to máš viac do kopca, a to má byť od zeme výška svetlometu mínus tých 6 cm, pokiaľ si 5 metrov od toho plota z trapéz plechu. Daj si do vyhľadávača nastavenie svetiel a pozri aj na iných svetlách... . Inak to vysvetliť neviem. Editováno: 19. leden 2016, autor: Effendi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. leden 2016 Sdílet Vloženo 19. leden 2016 Stále nechápem ten obrázok Čo keby si to nechal na nejaky servis? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 20. leden 2016 Sdílet Vloženo 20. leden 2016 Protože se bojí, že to "malé drbnutie" nebylo zase až tak malý a že má nejspíš hnutej celej front-end (proti zbytku skeletu - ta neseříditelná nová poloha světel by tomu dost podstatně nasvědčovala), tak se obávám, že to bude do poslední možný chvíle chtít šudlat sám ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.