Publikováno Březen 4, 20169 r Mám Roomstera 3/2009 1,6 MPi. Najeto 95 000 km, z toho jsem já najel 70 000 (koupeno 5/2011). Je to dovoz z Holanska systém Viale, tedy přímý vstřik kapaliny bez reduktoru. Má to vlastní čerpadlo na kapalný plyn v nádrži. Má tu někdo zkušenosti s provozováním takovéhoto systému? Dle dostupných informací jsou nutné pravidelné repase čerpadla na kapalný plyn. Jen se rozchází informace, kolik se bez nutnosti repase čerpadla dá najet kilometrů. Ptám se proto, že v poslední době občas slyším z kufru divné zvuky, když čerpadlo po nastartování nabíhá do provozu.
Březen 4, 20169 r Autogas Coubal v Praze je dovozce tohoto zařízení, ten ti dá ty správné informace o tomto systému...
Březen 4, 20169 r Autor JJ já vím, u nich taky servisuju a jsou jediní v mem okolí, kde se dá udělat emisní kontrola, nebo roční revize. Myslel jsem, jestli tu není někdo se stejným systémem a třeba větším nájezdem, abych se dozvěděl reálné zkušenosti a co mne případně čeká v budoucnosti. Zatím jsem řešil minimum závad souvisejícíh přímo s LPi. Dvakrát se mi vyresetoval celý systém a vymazalo namapování. Jinak jen běžné revize.
Březen 12, 20169 r Autor Pokud by to někoho zajímalo, přikládám fotky mé instalace systému Viale. Tomáš
Březen 14, 20169 r Znám, kdysi jsme na to byli i u Coubala na školení.....dávalo se to kdysi na Subaru, pak se občas stávalo, že vstřikováním kapalné fáze před sací ventily docházelo k popraskáním sacích ventilů....v dnešní době by to bylo asi horší, kvalita všech motorů klesá...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.