Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

• Autor

tak teď nevím ... jestli se bavíme o výpisu závad, v tom případě, pokud před vratama máznu check kvůli EGR, tak to přes emise vydrží, aniž by do paměti naběhla tato chyba. Jinou tam nemám, tedy ani pro kat ani pro lambdu žádnou chybovou hlášku nemám. Pokud bychom se ale bavili o načtení readness kódu, tak s tím nic nenadělám :(. Jirko, prosím ještě to ověř, zda je to jen prázdná paměť závad, nebo je podmínkou nuly v readness kódu.

• Autor

tož to je v pr... , tak jsem si vyjížděl varianty u dvou e--shop autodílů, kde nakupuji a jen díly vycházejí, jeden komplet 17400,-; druhý e-shop komplet 13900,-; pokud nakombinuji nejlevnější variantu z obou současně a zohledním i zboží skladem, tak se dostanu na 11 700,- ... mluvíme stále jen o materiálu, EGR si vyměním, no problem, ale do lambd a katu se nepohrnu, bo budou zapečené šrouby ... vím jak mechoš zápasil s přírubou u katu, když jsme měnili vlnovec. Takže čítám tak dvojku za práci ... a velkou otázkou zůstávají rozvody a zda ignorovat ještě původní spojku, ani jedno jsem zatím do rozpočtu nezahrnul ...

... a teď mi řekněte, má to cenu vrážet do 12 let starého auta s momentálně 330 000 km??? :kol-32:

Malto, zkus zajet jen tak cvicne na emise a poptej se co a jak.. treba ti to i  napichnou a reknou.. tezko rict, ale kamos mi rikal, ze z toho ma taky fedry, protoze dela normalne stk a emise zakaznikum a kazdy treti auto mu vraceji z emisi.. proste jebat.. zalezi co vsechno mas spatne a co vse se musi vymenit, ale to ti asi reknou az na emisich, podle toho, co se jim nacte nebo nenacte..  a tva otazka.. jezdit dokud to pujde a pak to rozprodat na dily.. kolik muze mit ted andela cenu? 40 000?

• Autor

těžko říci, jakou má hodnotu ... nic svolám doma rodinnou radu a nějak se rozhodneme, nic si z toho nedělej, nemůžeš za to, že díky dieselgate se tady rozjel hon na čarodejnice

zkus zajet na nějake emise, idealně nějaka zapadla viska, kde to dělaji... třeba to nějak pujde.. ono pětikilo v obalce taky dokaže svoje...

• Autor

... ale neboj Jirko, Plisku u mě pořád máš, jsem ti ju slíbil ... ale už nebude zadara :), to jistě chápeš ;)

:huh: ano, zkusim se s tim nejak smirit DDDDDDD vypada to, ze pr. teden bysme mohli navstivit kempik na Viru, takze te mozna vyrusim v Kurimi, je mozny te tam nekde behem dne vyrusit z pracovniho procesu??

A ted mi napsal kamos, ma to primo od borca z emisi..  je prave ze podminka mit nulu v readness kodech

• Autor

jasně že jo, pošli mi v SZ tel.číslo a já ti dám moje, brnkli bychom si, který den to bude, abych si stihl dát flašku do auta a pak bychom se domluvili i na přibližném čase.

OK, jakmile to bude aktualni dam vedet.. zatim diky...

ty malto, ted jsem se dival ze zvedavosti na sbazar a musim se te tve anduly omluvit, oni se ceny aut techto rocniku pohybuji od 50-80t kc.. takze pokud bys mel investovat dejme tomu 10-15t do opravy auta s tim, ze jeste poslouzi  vrodine dyl nez ten rok co potrebujes mozna bych do toho investoval.. stejne nic lepsiho nesezenes.. a pokud by se to zavezlo do dobreho servisu, treba by tam takova cena ani byt nemusela, da se to resit koupi dilu z vraku atd.. zkousel jsi treba aukro? Zalezi jake dily potrebujes, ja mam zdroj v ROS Brno, ale na nektery dily je levnejsi internet, ale rozvody mi stahl origo skoda z 9000 za 4200 vcetne pumpy..

• Autor

no nevím, za auto s 330t km bych si neměl odvahu říci ani těch 50 a pokud, tak jedině když bych do toho těch 20 nasypal ... jinak ano, díly se dají vzít z vrakálu, ne ale v tomto případě, kat, lambdy, EGR, to jsou zrovna díly, kde jejich stav by byla sázka do loterie.

• Autor

tak EGR good, to by byla úspora 600,- ... lambda určo nee, píše použitá, takže bůhví v jaké kondici

Jestli potřebuješ kat,tak ten jsem kupoval do Fábie co jsem prodal taky na vrakáči.Starý odešel po 135 tis km,a věděli jsme že auto za chvilku prodáme,tak jsem ho koupil na vrakáči už ale nevím za kolik a bylo to ok.Jak ale dlouho vydržel tot nevím.Je to opravdu sázka do loterie.Byl jsem ale jednou v Praze na vrakáči,tam jsem tenkrát kupoval motor a to byl luxusní vrakáč.Ukázal mi tam kupu motorů v různém stáří,některé vypadali že zrovna vyjeli z fabriky.Tak samo to vypadalo i s ostatníma věcma.Máš pravdu je to sázka do loterie,ale já bych to risknul.Nové bych už do takového auta nekoupil.Tenkrát mi řekl,že mi dává záruku na odskoušení,vím že to je blbé,že závada se nemusí objevit hned,ale to je ten risk.Navíc tenkrát s tím motorem mi to poradil Karel,že by se toho z vrakoviště nebál,že ty motory ani asi nejsou z havárek a zřejmě i ostatní díly,ale uplně od někud jinud,ale to už je asi na jinou debatu.Možná bych našel odkaz na ten Pražský vrakáč,jestli to budeš chtít zkusit.Byl tam opravdu obrovský výběr.

hele, kamos kupoval baterku do auta na vraku, ve sve dobe 400kc, coz bylo asi 40 procent ceny nove a slouzila mu dalsi 4 roky.. ja tam kupoval pouzity origo termostat plastovy do feldy, cely termostat s domeckem, pouzity za 100! kc vcetne teplotniho cidla a mel jsem ho tam 3 roky a jeste jsem feldu prodal s tim samym termostatem.. takze jak pise dusan, casu na to mas spoustu, takze muzes vybirat a ladit..

nebal bych se ani veci z inzeratu, da se tam narazit na pekny kousky viz https://www.sbazar.cz/jonattan1/detail/18124716-skoda-fabia-12-htp-6v-katalyzator-s-lambdou

• Autor

jasně, cokoliv jiného nemám s vrakálem problém, ale všechny 3 díly ovlivňující právě můj problém, tedy readness kód, což je bohužel aktuálně stěžejní problém ... jo kdyby mi to házelo chybu do paměti závad a byla STK jak dříve a já jen potřeboval, aby mi po dobu kontroly nesvítil check, tak to je jiná, prostě tam hodím něco aby tam bylo, aby to jakžtakž regulovalo a řídilo emise a jestli je v readnessu 1, no stress. To bych vlastně ani nemusel nic vyměňovat, páč chybu háže, rožíná check akorát EGR a to až po cca 80km, takže by byla STK v poho.

Na druhou stranu si ale vemte, vezmu kat z Práglu, bude levnější, ale cesta, výměna u mechoše, bude náhodou špatný, výměna u mechoše, cesta do Práglu ;) ... to samé lambdy

Ale jak říkáte, defacto je 7 měsíců čas, do té doby to nějak dopadne

• Autor

... a když tak nad tím přemýšlím, sere mě to páč ... emise doposud vždy vyšly, na zaslepený EGR nemají emise ve stacionárním měřeném režimu vliv, chybu lambdy jsem za celou životnost auta v paměti závad neviděl nikdy zapsanou, auto jezdí naprosto normálně a nežere, to samé kat, nikdy se mi neobjevil v závadách a emise stále OK ... přesto readness samé jedničky pro tyto 3 věci

hele malto, zkus s tim zajet cvicne na emise nebo nekam k mechanikovi, treba se to bude dat nejak ojebat.. oni uz na emisich vi co a jak, takze treba nekde najdes pochopeni... nevzdavej to.. DD

• Autor

vzdávat, to rozhodně ne? ;), leda že by se rozhodla to vzdát Anděla :D

Možná skusit obálkovou metodu malto.Dej tisícku do obálky a řekni mechošovi ,že máš s emisema problém,a moožná to nějak vykouzlí.V nejhorším tě vyhodí.Já byl ted s Octávkou taky poprvé na technické a nemám tam uchyt na rezervu na pevno,tak mi tam volal kámoš,dal jsem 200 do obálky a byl klid.

neblbni, stačí pěto...ale začal bych 2ma kilama

Je zaujmave ze u vas robia emisnu cez obd ale na Sk robia klasicky sonda do vyfuku a to pri lpg a starsie auta. Nove jasne cez obd

Upraveno od stukator

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.