Prosinec 7, 201311 r Dnes sem měřil tlak čerpadla. Když otočím jednou klíčkem, tak je tlak cca 1bar. Když sem otočil asi 5x, tak na víc jak 1,35 baru hodnota nevylezla. Co vím, mělo by před startem podat 2,5 baru nejméně. Takže? Upraveno Prosinec 7, 201311 r od tomakecTD
Prosinec 7, 201311 r Ten je novej, je tam asi rok, najeto cca 15tis. Ten minulej tam byl 200tis km snad a chovalo se to stejně.
Prosinec 8, 201311 r je otázkou, zda je tam ten správný, co vím tak fábie mají taky dva druhy, každý na jiný tlak a když se tam nedá ten správný, jsou problémy
Prosinec 8, 201311 r Normálně po otočení klíčku by měl vylézt na minimálně 2,5baru. Pokud je čerpadlo slabší, tak na otočení klíčku vyleze na 1,5baru a při dalším pokudu o start (tzn zatočení motorem cca 2 sec) vyleze na minimálně 2,5baru. CO se týče vstřikovasích tlaků.....standartně minimálně bývá omezovač tlaku na 2,5baru s regulací výkonu. POkud to regulátor výkonu nemá a má to pouze omezovač tlaku tak bývá na 3,0bar někdy 3,5bar až 4,0bar....dle typu....
Prosinec 8, 201311 r Já tyto problémy řeším právě tak rok-dva. Vždy to hůře startuje, v létě to startuju na 2x, ale chytne to relativně OK. Ale v zimě to startuju jako kafemlejnek. Asi to potřebuje v zimě větší dávku paliva a dobrej rozprach. Tudíž sem tam dal novej filtr před rokem a je to to samý, takže myslím, že sem tam dal správnej. A čerpadlo po prvním otočení mělo daleko míň, až 2-5 pokus mělo pořád 1,35bar. A taky když sem odpojoval trubky, tak nic nebylo pod tlakem, normálně sem je rozpojil, stálo to asi hodinu po jízdě. Když sem jednou u felicie rozpojil hadice, byl sem celej od benzinu. Má to auto najeto 230tis km, ježděno celou dobu na LPG od roku 2001.
Prosinec 9, 201311 r Pod 1,5bar je furt málo. Předpokládám čerpadlo. Lze napojit měření tlaku hned za čerpadlo? Měl by jsi hned jisto.
Prosinec 9, 201311 r 1,6 má mít tlak 2,5. Na listě rozvodu je tlakový regulátor, jestli nedrží tlak tak ti to co jde z čerpadla zase valí zpátečkou do nádrže
Prosinec 10, 201311 r Já neměřil na liště, já měřil za čerpadlem, za filtrem, přívodní hadici k liště.
Prosinec 11, 201311 r To je prašť jak uhoď. musel bys zacpat odpadní větev abys mohl 100pro zjistit jestli je četpadlo ok. Upraveno Prosinec 11, 201311 r od PauLofWoCC
Prosinec 20, 201311 r Pánové, tak sem se nasral a koupil sem nový čerpadlo. A ejhle, je po problému, suprový starty a reakce na plyn. Takže to bylo tím a to staré sem měřil správně a opravdu ten tlak byl 1.3 bary.
Leden 17, 201411 r Mám rovněž problém s ranními starty.Startér točí jako blázen a motor naskočí cca za 8s. Provedena výměna napěťového relé,kabelů ke svíčkám,čidla otáček klikového hřídele,lambda sondy za katem.Vše kromě kabelů podloženo výpisem závad.Nyní již paměť prázdná.Jinak motor jede perfektně,spotřeba kolem 8l lpg.Nedalo mi to a tak jsem večer odpojil hadici u plynové lišty,zaslepil ji a světe div se,ráno bez jakéhokoliv problému motor na cvrnknutí běží.Přitom jsem již zkoušel několikrát dojíždět pouze na benzin abych vyloučil závadu lpg vstřiků ale to nemělo žádný efekt.Mám v autě systém Ag Sgi a na vstřikovačích je poctivých 380000 km.Chtěl bych radu od zdejších montážníků jestli jde nějakým amatérským způsobem vyzkoušet který vstřik propouští.Nechce se mi měnit všechny najednou.Jeden je za 3500,- a je po vánocích.Myslím si že všechny špatné nebudou a odpojovat každý večer hadici se mi taky nejeví jako to pravé ořechové.Taky mě napadá že kdyby se před vstřikovací lištu namontoval nějaký ventil který se uzavře tak by k tomu uchlastání plynem nemělo docházet ale rád si nechám poradit.Paul určitě něco vymyslí.Tak dík za rady.
Leden 17, 201411 r Ja tohle taky mel, delal to reduktor, podtlakovou hadičkou mi propouštěl plyn do sání. Vatriky nevylučují. Teď se zeptám jak se ty vstřiky daji vymontovat z těch bronzových futer, mam k dispozici ultrazvuk a chtel bych je vyčistit, jen se bojim za ne zabrat. Jsou tam asi jen zacvakle takovým kroužkem ze? Poradí někdo?
Leden 17, 201411 r to jsou pravděpodobně ty vstřikovače, co jsou nacvaknuté přímo na šroubení na sání motoru? To nezbývá nic jiného jak je všechny sundat i s přívodní hadicí od reduktoru, natlakovat alespoň na 3 atm(reduktor běží na cca 1.5 atm, ale po vypnutí motoru se tlak v reduktoru zvýší třeba až ke 3 atm,např. BRC, Landi mají přetlakové ventily na reduktoru nebo přímo na membráně, aby se nepoškodily, případně u vysokého tlaku odfouknou ven) pak vzít nějaký mýdlový roztok a hned bude vidět který propouští....pokud propouští, je sání plné plynu a po ránu auto nechce natočit, jedině s troch sešláplým plynovým pedálem, ještě můžeš zkusit než dojedeš domů a vypneš auto, jeď tak poslední 2-5 km na benzín, když to ráno nastartuje dobře, je to těma vstřikama...
Leden 17, 201411 r Jo měly by to byt tyhle. Vím ze to nebyla odpověď pro mne, ale jak je vyndat, vrazit mezi vstřik a sroubení šroubovák a zapáčit? Je tam ten krouzek-pruznej, kterej zrejme zapadna do drazky v tom sroubeni, jen bych to nerad rozlamal. Upraveno Leden 17, 201411 r od milosk
Leden 18, 201411 r Pro Fanulku: Ahoj pane, dlouho jsi tu nebyl. Podivej bezdemontážní vyloučení vstřiků je možné pouze při jednotlivém odpojení hadice od rozdělovače ke vstřiku, rozdělovač vstřiků na výstupu k dannému vstřikovači ucpat a poté nastartovat a nechat na chvilinku přepnout na LPG. Pak zdechnout a nechat např. do rána. Co se týče demontáže je dobré demontovat vstřiky i s rozdělovačem paliva pro vstřiky. Pak si vzít delší napájecí hadici od reduktoru k rozdělovači, AUTO NYNÍ NESTARTOVAT, pravděpodobně by dělalo velkou paseku, a zkusit sepnout LPG ELV. Pak se zaměřit na to který je mimo. Demontáž vstřiků - je to tam na o-kroužcích a tuším jednom nebo dvěch pružných železných kroužcích. Se vstřikem opatrně začít otáčet v držáku. Po min. 15sekundách s ním zkusit jemně kývat, ale jemně....dalších 15 sec. Pak dojde na řadu šroubovák s minimálně 1cm velkou ploškou. Ovšem mějte na paměti, že vstřiky po 3letech se tahají líp než vstřiky po 10ti letech. Takže si fakt dejte pozor, chce to cit a trpělivost. Pro milosk: Nejsem si jistý, jestli u tohoto typu vstřiku je možné použít ultrazvukovou lázeň - resp. ultrazvuk, tak aby ty vstřiky to zaručeně přežili. Raději doporučuju poslat to do jedné nejmenované firmy v Praze či u Prahy, kteří dělají repas. Ale nevím co za to chtějí. Nicméně přes PM vám možu dat kontakt. Upraveno Leden 18, 201411 r od PauLofWoCC
Leden 18, 201411 r Díky Paule za návod, novější octa mi jde na volnoběh trochu nepravidelně ale problém nemám, chtel jsem to spíš preventivně, ale říkám si také jestli není lepší se v tom nevrtat když to slape jak má.stejně jsem zatím nevymyslel jakou lázeň použít. Jeden starý vstřik mám rozebrán a kontakty jsou zalité a uvnitř zastřiknuté jádro elektromagnetu v plastu při lisovani, tak do elektriky se nemůže nic dostat.ještě jednou dik za návod. jo ten kontakt prosím pošli může se někdy hodit. Upraveno Leden 18, 201411 r od milosk
Leden 20, 201411 r Taky zdravim Paula,do tý demontáže vstřiků se mi vůbec nechce,bojim se aby mi nevypadlo to futro ve kterém ten vstřik sedí.Je to v tom sání zespoda a přístup dost na nic.Bohužel nejde sundat ani sání jelikož vstřiky brání v přístupu ke šroubům.Zkoušim nějak vymyslet jak to startování zlepšit aniž bych musel zatím měnit vstřiky i když po 380000km mají asi nejlepší časy za sebou.Ale auto jinak jede super ať už na lpg tak i na benál.Nyní zkouším odpojit přes samostatný vypínač elektomagnetický ventil na reduktoru,nechat dojet na benzin v hadici za reduktorem,motor se pak sám přepne jako když dojde plyn a pak vypnu teprve motor.Problém je ale asi ještě v tom elekromag.ventilu,asi nedosedá jak by měl a ráno je plyn opět přes vstřiky v sání.Přemýšlel jsem jestli se tam nemůže dostat třeba přes potlak ale když nechám přes noc hadici ke vstřikům rozpojenou tak ráno nastartuju úplně bez problémů na cvrnknutí startérem.Chlapy myslíte že by mě pomohlo vyměnit ten elektromag.ventil a že by se mi pak už z reduktoru do hadice ke vstřikům plyn nedostával?Pak bych měl totiž do doby než vstřiky odejdou úplně asi vyhráno.Jinak vstřiky na Ag Sgi 5 nabízí jen 2 firmy,jedna za 4800ks a druhá za 3450ks.Je to docela rána ale životnost mají fakt úžasnou.Snad na nich ještě nějaký ten km natočím.Ještě jednou dík za rady. F.
Leden 21, 201411 r Jde i objednat a koupit. Fanulko, zkus jenom přes jednu noc pro jistotu odpojit podtlakovou hadicu z motoru a hoď ju někde mimo vpusť do sání. Ale je to jenom pro jistotu....
Leden 21, 201411 r A nevíte jestli jde koupit jen to vnitřní jádro toho ventilu?Všude mi nabízí jen komplet i stim vrchnim elektromagnetem.Paule jinak předpokládam že kdyby to šlo přes podtlak tak by to muselo jít přes špatnou membránu.Zkusím to ale myslim si že to půjde přes ten ventil protože když rozpojim hadici od reduktoru ke vstřikovařům tak to startuje ráno normálně.Přes podtlak by se to muselo i při rozpojení hadice dostat do sání taky.Nebo by byla ještě nějaká jiná možnost?Nic mě už nenapadá.
Leden 22, 201411 r Naopak příteli, když sundáš hadicu z rozdělovače, tak tímpádem se ti ztratí veškerý tlak, tzn i v reduktoru, tzn i na membráně....tzn do podtlaku nemá "co jít". Ale já sem to tu nepsal jako cílenou věc, spíše jen jako takovou pojistku, aby jsi vyloučil všechno, chápeš. Hele kdysi sem sháněl tuto cívku. Ta cívka "elektrika" byla tehdá dražší než nějaká náhrada komplet i s celým vnitřkem. Cívka - 1240Kč. Komplet - nyní 1580,- http://www.fedorauto.cz/image.php?nid=1708&oid=1968476&width=900
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.