Leden 23, 201411 r Tak jsem ten elektromagnetickej ventil vyndal a vyčistil,skoro se nedal vyndat ten vnitřek z jádra.Očistil jsem to jemným smirkem,vyfoukal kompresorem a jadýrko krásně běhá a cvaká.Ovšem ranní start stále na nic,asi už je vymačkaná ta dosedací plocha jak má dole zavřít přívod lpg do reduktoru.Auto startuje dobře pouze když nechám přes noc odpojenou hadici od vstřikovací lišty.Ještě jsem Paule odpojil na noc tu hadičku od podtlaku ale efekt je nulový.Tak teď už asi zbývá jen vyměnit ten elekromag.ventil a doufat že bude stačit před vypnutim přepnout na chvíli na benzín.Je možný aby se mi do toho sání ten plyn dostával při těsnosti toho ventilu když ani podtlakem to do sání nejde?Dík za rady.
Leden 23, 201411 r tím ventilem to nebude....i když se vypne klíček, uzavře se tímto ventilem přívod kapalné fáze do reduktoru, ale vlivem teploty reduktoru se po vypnutí motoru začne rozpínat zbývající plyn v reduktoru,(už jsem to tu nedávno popisoval), tím pádem je zvýšený tlak v hadicích plynné fáze až ke vstřikovačům....jelikož ti některý propouští,plyn se dostane do sání a ráno pak nejde auto nastartovat....jednotka motoru si přes váhu vzduchu přečte hmotnost, teplotu nasávaného vzduchu a podle toho vstříkne množství benzínu, jelikož máš v sání plyn, je to tak bohaté, že to nechytí a špatně startuje...ještě to můžeš zkusit startovat se sešlápnutým pedílem plynu, tak napůl, mělo by to jít líp....ale vyndání vstřků tě zřejmě nemine..
Leden 23, 201411 r Souhlas, s tim plynem az na podlahu jsem to taky resil.jediné co jeste můžeš je vyloucit který z těch vstriku propouští a to tak, ze po chcípnutí motoru postupně uzavřít hadicku sverkou, v případě, ze je tam na ní místo. U o1 ho mam, u o2 bohužel ne, no mrkni. A Stáhnout fakt hodně na krev, jinak to nefunguje. Pak to jeste natoč a nech krátce na plyn na 3 válce a chcípni. Nemusíš cekat do rána, mne stačila pul hodka, ale to si zjisti předem. Pak by stačilo vyměnit zreba jen jeden vstřik. Javor? Upraveno Leden 23, 201411 r od milosk
Leden 23, 201411 r |Já s těmi vstřiky tak nějak i počítám.Už maji svoje odlítáno a vydrželi fakt hodně.Je potřeba vyměnit všechny naráz nebo stačí jen ten co propouští?Jestli ho tedy budu schopen identifikovat.Bojim se aby jeden nový vstřik nedávkoval jinak než 3 starý a nedělalo to neplechu.Jinak tyhle původní jedou perfektně,bez škobrtnutí motoru.Škoda že neexistuje nějaký ventil který by se dal těsně před vstřikovací lištu a po vypnutí motoru to utěsnil a nepustil plyn ke vstřikům,bylo by asi po problému a jelo by se vesele dál.
Leden 23, 201411 r To s tím ventilem už mi taky napadlo a asi by to nebylo dráhy, frknout mu napájení k ventilu na reduktoru a cena , nevim, 1500? Mohl by se vyjádřit Paul jestli to nebude vadit nějaké homologaci nebo tak něco,ale nemuselo by.to vis lepší by bylo dat všechny, ale určitě stačí jeden a ten správný.a myslím ze spíš má prasklou membránu než že netesni.taky můžeš odpojit hadičky a zkusit fouknout a který vstřik profoukneš tak ten je v háji, ta membrána je tak postavená že bez tlaku ten vstřik netěsní, to tlak plynu ho zavře. PS: a víš co, když s tím počítáš tak je vymen a je to, bude po trápení Upraveno Leden 23, 201411 r od milosk
Leden 24, 201411 r Kup si nový komplet vnitřek elektromagnetu nebo celý komplet i s elektroventilem a vyměň to. Elektriku na elektromagnet reduktoru si natahni na nějaký vypinaček do interiéru. Dojedeš dom, přepneš přepinač, auto ti na LPG zdechne a máš vyjetý LPG z hadice. Je to prasečina ale pokud nechceš cpat prachy do vstřiku, lepší variantu neznám. Druná věc. VyhoĎ ty vstřiky a pošli je na repas. (stejně pro lepší pocit bych pak vyměnil aj ten vnitřek elektroventilu na reduktoru) PS: až budu večer doma, tak si přečtu vaše dřívější příspěvky, teď musím valit do WORKu :-( Upraveno Leden 24, 201411 r od PauLofWoCC
Leden 24, 201411 r Paule já už ten vypínač udělal ale nepomáhá to.Karel.lpg se asi o 5 příspěvků výše nemílí s tim že zavřu jen kapalnou fázy do reduktoru ale po vypnutí se plyn tlakem dostane z reduktoru přes vstřiky do sání.Včera jsem si dělal komplet diagnostiku takže motor běhal cca 20min.jen na benzin,pak jsem ho vypnul a dneska ráno nastartoval bez problémů.To by nasvědčovalo tomu že elektromagnet těsní dobře a když motor běží dýl jen na benzin tak se plyn z reduktoru po zavření toho ventilu již ke vstřikům nedostává.Po tomhle ranim ok startu jsem ujel na lpg asi 5km,motor jsem vypnul a asi za 10min.už to nechtělo chytit.Pokusim se teď nějak zjistit jestli to dělá jen 1 vstřikovač nebo jich je víc k.o.Divný je že kdyby to byl jen 1 tak by nemohl naplnit plynem celé sání ale jen sání pro jeden válec.A to by pak snad takovou neplechu nedělalo.Nebo je snad sání propojený mezi všemi válci?Nejednoduší asi bude jak píše výše Milosk zaškrtit postupně hadičky ke vstřikům.Mám O1 tak se tam snad nějakou svěrkou dostanu.Myslí zde přítomní montážníci že pak stačí jen vyměnit ten vstřik co je špatný?4 ks =13.800,- což je docela ranec cpát do zařízení který je 12let starý a je na něm 385000km.Radši bych to vyřešil nějakym kompromisem který by nebyl tak drahý.Dík za rady a hlavně trpělivost s mými stále se opkujícími dotazy.
Leden 24, 201411 r Paul: Druná věc. VyhoĎ ty vstřiky a pošli je na repas. (stejně pro lepší pocit bych pak vyměnil aj ten vnitřek elektroventilu na reduktoru) Já bohužen neslyšel a ani nevím o firmě která by repasovala vstřiky Ag Sgi 5.Snad jedině nějaký ultrazvuk ale pokud je v pytli membránka ve vsřikovači tak to žádný efekt mít nemůže.A rozebrat aby se zase dali složit na 99,9% nepůjdou.
Leden 24, 201411 r S vypínačem si to nepochopil. Dále, no vidíš tak 10 min. Stačí, tak to zjistíš uškrcením dejme tomu za 2 hodiny, to je dobře.ja bych asi měnil jen jeden a vidělo by se jak motor slape, podle toho zbytek. Teď jsem koukal vstřik á 4800,- u Fedora, nesmysl. ještě dodám, pokud je špatných vstřiků víc tak potřebuješ víc svěrek nebo to nezjistíš vůbec, to je nevýhoda. Upraveno Leden 24, 201411 r od milosk
Leden 24, 201411 r Milosk: Máš pravdu,u Fedora maji vstřiky za 4800,- a na skladě jen 2ks a další řikali v nedohlednu.V Brně maji vstřiků dostatek a cena je 3450,-S tim kdyby propouštělo více vstřiků máš naprostou pravdu,to bych mohl potřebovat svěrek že bych je tam nacpal jen stěží.Jen nechápu jak myslíš že jsem to s vypínačem nepochopil.Mam ho zapojenej jak píše Paul a před dojezdem ho vypnu,motor po pár sekundách chcípne lpg už do reduktoru nejde,bohužel s reduktoru ke vstřikovačům stále plyn jde.
Leden 24, 201411 r Mysleli jsme tím přidat el. Ventil mezi reduktor a vstriky, před dělící listu. no po jednom to zkusit můžeš tou svěrkou, neočekávám že jich bude špatných víc, ale těžko říct, byla by to klika ne? "Mam ho zapojenej jak píše Paul a před dojezdem ho vypnu,motor po pár sekundách chcípne lpg už do reduktoru nejde,bohužel s reduktoru ke vstřikovačům stále plyn jde." no a když třeba ventil na reduktoru netesni tak mas plynu jeste plnou trubičku od nádrže a za ti plyn zase dodá i když si ho před vstřiky spotteboval. Upraveno Leden 24, 201411 r od milosk
Leden 25, 201411 r Fanulka - chlape, neštvi mě ... Na reduktoru máš cívku ne? Tak na tuto cívku si udělej elektrické vypínání. Nicméně...pokud je vymačkané těsnění elektroventilu, tak jej můžeš vypnout elektricky, ale on ti bude jemně podcházet a pak to cpe do vstřiků. Předpokladem je, že máš nedostatečně těsný těsnění v tom elektroventilu LPG na reduktoru. Ty ten elektroventil elektricky vypneš, auto ti na LPG zdechne nebo vrátí do benzínu.....v pořádku, protože tam není takový proud LPG aby to bylo schopné jét na LPG. Jenomže ti ten vnitřek netěsní a jemně propouští plyn. Auto necháš odstát 15minut a LPG mezitím pokračuje přes netěsné vstřiky a valí do motoru. Pokud je netěsný jeden vstřik a toho LPG je víc, může pod mírným převýšením tlaku nakrmit i ostatní válce, když ten plyn pujde zpětně dovrchu a dostane se do "centrální komory sání" pro všechny válce. Když dojedeš dom na LPG a vypneš motor který jel na LPG a hned doma sundáš hadicu ke vstřikům, tak nastartuješ dobře?
Leden 25, 201411 r Paule,já tě určitě nechci zlobit .Jen už jsem z toho různýho rozpojování a spojování hadic nějakej pomatenej.Jinak když dojedu na lpg,vypnu motor a rychle rozpojim hadici tak ta silně odfoukne.Pokud ji nechám přes noc rozpojenou tak ráno chytne dobře,pokud jí hned po tom odfuku po vypnutí spojim abych ráno ospalý neměl práci tak je to ráno na pytel,i když ne tak hrozně jako kdybych neudělal vůbec nic.Zajímavý je že když přepnu na benzín třeba 4km před koncem cesty a po vypnutí motoru rozpojim hadici lpg tak taky odfoukne.Vůbec nejlepší ranní start je když dojedu na benzín,ještě při běžícím motoru rozpojim hadici (samozřejmě ne benzínovou )a pak teprve vypnu motor.Snad jsi mě porozuměl.Během příštího týdne chci natlakovat hadici k liště vzduchem a pomocí svěrek zkoušet zaškrcovat hadičky ke vstřikůmNa manometru budu sledovat jestli uvidim nějaký pokles tlaku.Nic jinýho mě už nenapadá.Kdyžtak asi vyměnim vadný vstřik a měl by snad být pokoj.Snad bude jen jeden.Myslíš že to nebude dělat neplechu kdyby se měnil jen jeden?
Leden 25, 201411 r Fanu, promiň, to je jak u ..... Hele vím ze jsi z toho na kaši,prostě na to musíš přijít a nebo sup do servisu , to bude ale darda, pac ti řeknou že když vymeni ten nejhorší vstřik nemusí to byt stoprocentní. Jo kdyby k nim byl přístup a šli pěkně měnit, řeknu ti prijed, mam tu 3 náhradní pac čtvrtý jsem ze zvědavosti rozebral, mohlo se to zkusit.nemusíš zaškrcovat, odpoj je od rozvodky a natlakuj každého zvlášť.
Leden 25, 201411 r Ten příspup k těm vstřikům je fakt špatnej.Vím že by bylo lepší je tlakovat zvláštale bojim se jestli vůbec půjdou ty hadičky z tý lišty.Je to tam už skoro 13let.A ta lišta je plastová.Nerad bych jí ještě ulomil u toho výstupu z ní.Taky mě zatim nenapadá jak tu tenkou hadičku ke vstřiku natlakovat.Autoventilek do ní nedam jelikož je úzká tak nevim.Ještě by mě zajímalo jakým tlakem můžu bezpečně tlakovat abych nezničil i ty vstřiky co jsou zatím ok.Tedy jestli ještě nějaký jsou.
Leden 25, 201411 r Sundat sponku, kroutit a tahat, nebál bych se stříknout wd nebo saponat. A tlak, jak kluci psali, může tlach stoupnout az na 3 atm, tak bych tlakoval mezi 1 -2 atm. Hele pokud bude prasklamembrana stačí fouknout i hubou co dáš, ne zlehka protože ten tlak právě tu membránu tlačí na sedlo a uzavírá vstřik. Hele je to jen lišta, cena cca 600 kdyby náhodou. Upraveno Leden 25, 201411 r od milosk
Leden 25, 201411 r Fanulka Podtlakovou hadičkopu ti LPG nejde - to jsi vyloučil. Jasně tedy víme že ti netěsní a podchází nějaký vstřik (možná vstřiky) - možné varianty: výměna nebo repas Další věc je, že ti podchází a netěsní elektroventil reduktoru - možné varianty: výměna vnitřku za nový Toť vše: pokud nechceš obětovat cenu za vstřiky, musíš minimálně opravit ten elektroventil na reduktoru aby byl těsný.
Leden 30, 201411 r Tak dnes jsem vymontoval ty vstřiky,Na to že tam byli 13 let to nebylo nijak náročný je dostat ven.Stačil tenký šroubovák a byli venku.Horší je že po natlakování jsem zjistil že 3 ks propouští,ve vodě krásně bublali jak akvárko.Můj další postup bude asi ten že vyměním ten elektromagnetický ventil jak mi výše radil Paul.Jen nevím jestli to pomůže když se mi tím podaří utěsnit jen cestu kapalného lpg do reduktoru.Karel.psal že nepomůže jelikož ten plyn co je v reduktoru se mi tlakem stejně dostane k těm netěsným vstřikům ale třeba pomůže krátká jízda na benzin před vypnutím motoru.Určitě by to mělo být lepší než když ten ventil asi netěsní.Nebo má ještě někdo nějakou jinou radu?Kromě výměny vstřikovačů,za 14000,- bych měl asi na tom autě nový celý lpg předek.
Leden 30, 201411 r Zkus je vyčistit, nebudu říkat jak nebo mne tu ukamenují. Nebo poslat na repas.a dal, co píše Paul.
Leden 30, 201411 r Nevím jak je zkusit vyčistit,nic mě nenapadá.Jinak o repasu těhle vstřiků nevim.nikde jsem to nenašel.
Leden 30, 201411 r Co dáš....mámtu těch vstřikovačů asi 20,vyházené z aut, pošli fotku jak vypadjína firemní email,já jedny i hadicema pošlu, zkusím které jsou dobré...
Únor 1, 201411 r cívka je na tom reduktoru vpravo navrchu na tomto obrázku http://www.fedorauto.cz/image.php?nid=1708&oid=1736303&width=900 náhradní vnitřky do cívky jsou tyto http://www.fedorauto.cz/image.php?nid=1708&oid=1968476&width=900
Únor 6, 201411 r Tak jsem konečně vyměnil ten elektromag.ventil v reduktoru a dal jsem tam ty vstřiky co mě poslal Karel ( díky moc Karle).Auto startuje perfektně a i v otáčkách má výkon.Vyskytl se ale jiný problém,když zastavím,otáčky spadnou na cca 1000/min a po malě chvilce spadnou téměř k 0 a někdy motor i zhasne.Když se podaří aby se ustálili na 750 tak už se drží ok.Rovněž když motor běží na lpg ve volnoběhu a přepnu na benzín tak otáčky spadnou dolů,někdy motor i zhasne.Když se udrží tak otáčky vyletí na cca 1300 a pak se ustálí na těch 750.Volal jsem svýmu plynaři a ten říkal že je potřeba to zkalibrovat přes pc.Moc tomu nerozumím a nevím jestli to tim může být.Jedu k němu až příští týden.Chtěl jsem se zeptat na váš názor jestli by mohl být problém v tý kalibraci a jestli nemůže vadit že s tim budu týden jezdit.Dík.
Únor 6, 201411 r Myslím že se to ladit nedá, jezdí ono si to sedne, ještě bych vyčistil klapku.jedině snad tlak reduktoru, Karel je kádr ze ti takhle pomohl. Ja bych potřeboval taky jeden vstřik, Karle? Upraveno Únor 6, 201411 r od milosk
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.