Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím všechny :) poslední dobou jsem to tady projížděl a napadlo mě že bych tu mohl taky přispět svým roomem.

4 roky zpátky se naskytla víc než výhodná nabídka, takže nebylo co řešit.

2007

170k

světlé plasty v interieru

socBeat tuner

z extra výbavy jen Climatronic.

Někdy bych ocenil tempomat, vyhřívaný sedačky a dost mi chybí panorama, vzhledem k polovičním předním oknám, ale to jsou věci se kterýma se dá žít :) .

Co se týče 1,4 TDI, za mě spokojenost. Je hlučnější, línější než 1,9 TDI, ale to je tak všechno. Do města, okresky super, na dálnici to taky jde ale je znát že přes 120 už motor dost řve a spotřeba jde docela exponenciálně nahoru. :D

Když už jsem nakous tu spotřebu... Podle počítače dlouhodobka kolem 4,8 (převážně město), záleží jak dlouhý trasy se s tim jezdí. Myslím že víc vypoví, že v létě (teplo) - město, okresky, zřídka dálnice se rozsvítí kontrolka po cca 950 - 1000 km (v létě nepoužívám klimu), v zimě jestli si dobře vzpomínám něco málo pod 800. V létě po natankování ukazuje počítač dojezd kolem 1400, v zimě cca 1160. Za mě parádní výsledek.

Velké podtržené + má roomster za obratnost, ve srovnání s FI combi nebo Passat B6 variant se s nim o dost líp parkuje i vyjíždí. U přecpaných pátečno-odpoledních kauflandů k nezaplacení.

Závady za dobu co auto mám:

Rezonující spojka na volnoběhu - vyměněno.

Při rychlostech +120 padal motor do nouz. režimu - pomohla výměna ŘJ. Ale přijít na příčinu, to bylo slušně řečeno na pomrdání :D.

Křupání a praskání při zatáčení v pomalých rychlostech - klasika čepy + ložiska. Příjde mi že tohle je rakovina celého koncernu, podobnou věc jsem pozoroval jak na FI tak na Passatu.

Podobná rakovina koncernu s elektronikou oken - hlavně když auto stojí občas odmítaj vyjet, občas při podržení se okno cuká, seká. Nevím, možná kontakt ve spínači, možná něco jinýho. Po rozjezdu je to ok.

Zadrhlý ventilátor klimatizace.

V zimě asi zatuhává spínač dveří řidiče, při otevření se nerozsvítí kontrolka ani světlo. Stejný problém na FI, po polevení mrazů opět funkční. :D

Provedené úpravy:

První věc po koupí - výměna všech T10 za LED. Parkovačky, stropní lampička, zadní světla. Následně LED brzdovky, couvačky, SPZ.

Následně instalace HID (tyhle stock čočky s H7 stojí fakt za vyližprdel).

Výměna socBeatu za aftermarket 2DIN Sony, výměna stock repro (jeden středobas byl už načatý) za 4x JBL + instalace zesíku a subu + park. kamera.

Výměna lampičky v kufru za RGB LED pásek.

Nějaké ty photos:

IMG_0082.JPGIMG_0080.JPGDSC_0435.JPGDSC_0436.JPGDSC_0654.JPGDSC_1092.JPG

Při montáží amp :D

20151028_143547.jpgDSC_1095.JPG

Odveze všechno

20150408_212321.jpg

V noci 140 km/h + mrtvá srnka uprostřed dálnice. Jen špína, díky bohu :wacko::unsure:

IMG_0075.JPGIMG_0076.JPGIMG_0077.JPGIMG_0078.JPG

:kol-28:

sssssss.PNG

A jedna kuriozitka na závěr. :D

https://youtu.be/qnJrxoMyGiw

Plány do budoucna?

Celkem se mi líbí ambientní osvětlení z nového Supu. Možná to zrealizuju s el wirem. Demotivuje mě ten nepřesnej tvar palubky, bylo by s tim trochu práce.

Výměna stock lampičky za lampičku ze Supa (difuz je boží).

Výměna řadičky a volantu z OIII (možná v budoucnu).

Ale hrálo to neskutečně. :D

20151028_200919.jpg

Editováno: , autor: djrr
Vloženo

Díky! :)

Jo, to vypadá super. Mám v plánu něco takového, akorát asi zvolím červenou. Je to fotkou, nebo ti to v pravý části u šuplíku úplně nesedí?

Kam si to prosímtě zapojil?

A jedno pěkný čísílko, když to tady tak jede :D

cislo.jpg

Vloženo

Mozno to nesedelo presne, mozno cast fotkou. Pri schranke to je trosku problem, nakolko sa otvaraju obe. Vyrobili sme jednoduchy plastovy uchyt a drzalo to

Napojene to je na ovladac svetiel aby sa to zaplo pri pretoceni kluca. Ale dalo by sa i na niektoru z poistiek

--
Z mobilu

Vloženo

Na který přesně pin jsi to připojil u svorkovnice na ovladač světel? Nemáš někde prosím ještě detailnější foto zapojení? Díky :)

Vloženo

K červenýmu autu to jde, mě osobně se to líbí a neměnil bych. Navíc je to v noci příjemný pro oči :).

O čem ale uvažuju je časem předělání na Laser Wire.

Ve srovnání s EL je svítivost někde jinde, ale primárně na kabelu nejsou prázdný místa jako právě u EL. Z fotky to nevypadá, ale místy to je fakt "vypálený".

Vloženo

Ono by nešlo o klesnutí, ale spíš to vůbec sehnat v těch našich končinách.

Vidím to tak, že nezbyde než si to postavit DIY, s laserovou diodou v pouzdře a sehnat nějakou průsvitnou trubičku s vláknama, která by vedla světlo.

Any ideas? :D

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tak po pár dnech menší update. Podařilo se mi sehnat lampičku ze supa za celkem slušnou cenu. Prodávající to měl v Octě takže už byla ready to use včetně redukce a ořezaných plastů. Padla tam super, připojený to je na vypínač světel - modrošedý drát. Montáž na ani ne půl hodinky. Svítí to pěkně, jen roomster je vyšší než octávka nebo sup tak to bohužel až tak nevynikne. I tak nelituju a kdo uvažuje, doporočuju.

received_10206065661040525.jpeg

Až se k tomu někdy dopracuju dám večerní fotku. :)

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Abych to tu trochu oživil, dostal jsem se konečně k těm nočním fotkám. Možná někomu pomůžou při rozhodování zda do toho jít nebo ne.

20161107_011159.jpg20161107_011209.jpg20161107_011215.jpg20161107_011238.jpg20161107_011257.jpg

Za mě to není až takový terno jako například v Octě nebo Supu, roomster je bohužel moc vysoký a ta svítivost je znát. Nicméně ledky se dají v pohodě vyměnit za silnější, případně s libovolným rozptylem. V noci to na druhou stranu nepůsobí rušivě a osobně jsem spokojen.

• o 3 měsíce později...
Vloženo (editace)

Tak po delší době menší update.

Pod nohy byl namontován digitální LED pásek (každá trojice diod může svítít zvlášť). 2 metry pásku i s controllerem vyšly na něco málo přes 1200 a výsledek myslím stojí za to.

VID_53400614_072243_822.mp4

Takhle kolotočárské je to jen na ukázku :) controller má 63 efektů včetně stmívatelných barev, které se mi večer hodně líbí.

Je to napojené na spínaných 12v u rádia, zapíná a vypíná se to s klíčkem.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Menší poznatek a rada pro ty co uvažují do auta zesík a subwoofer.

+ basy

+ cool efekt

- spotřeba vzrostla tak, že bez zesíku mám dojezd o 150-200km vyšší (počítačově 4,5 dlouhodobka vs cca 5,2)

- půlka kufru v tahu

- vzadu se vozí neustále o cca 15kg navíc

- když je potřeba převézt něco delšího a musí se sklopit sedačky, musel ven i sub

- při vyšším volume pohasíná přístrojovka, kolísá napětí - asi není nejlepší pro ŘJ a další citlovější elektroniku

- po těch skoro 4 letech znatelně vržou plasty - myslím že se otřesama "vyklepaly" :/

- asi nejhůř to všechno nese alternátor a pak baterka

Takže sečteno podtrženo jsem to odpojil a vyndal, mám z toho i celkem dobrej pocit. :D

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Update 5/17

Zesík jsem vrátil, bez subu to nejde. Navíc ním teď tahám i repro. Zvuk je lepší, reálnější, než ze shit 23W Dčka v rádiu. Taky jsem dal do pryč ambientní elwire, nějak se za tu dobu vysvítil.

Plánuju se pustit do tohoto možná i něčeho takového uvidím jak to výjde časově a nervově :D.

Vloženo

Jo, viděl jsem to poprvé u kámošové F31. V reálu to vypadá ještě líp. Moje idea byla nějak upravit stávající záslepku airbagu + LED s širokým rozptylem, možná i 3-4. Protáhly by se kabely k vypínači světel, podobně jak mám teď řešený podsvit lampičky ze supa.

Teoreticky by to nemusel být až takovej průser, odcváká se sloupek a odcvakne guma u dveří, pod kterou se protáhnou kabely, ale je mi jasný že u spolujezdce to bude horší.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...