Přejít na obsah

Druhé auto


Razy1993

Doporučené příspěvky

Ahoj,

potřeboval bych poradit ohledně pořízení druhého auta. Mám již aktuálně OII facelift a mám ji velice rád, dobře se mi s ní jezdí a vypadá pěkně a některé opravy se snažím dělat sám, protože zároveň mě baví opravovat auta. Tak jsem uvažoval, jestli bych se neměl pořídit nějaké druhé auto abych to své tak nehuntoval a kdyby náhodou potřeba nějaké opravy jak na jednom tak na druhém abych dojel do práce apod. Do práce dojíždím tak cca. 80km. Uvažoval jsem na pořízení druhé ho auta Fabii 1.4mpi a nebo 1.9sdi. Někdy si říkám, že to druhé auto nebylo na škodu. Tak se tím potýkám a nevím jestli třeba dělám dobře. Moc bych potřeboval poradit. Děkuji za odpovědi, případně přírustky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poridil jsem ted F1 1.4TDI jako druhe auto. Mam ji spise pro manzelku a pro syna, O2 se mi jim nechce pujcovat. Octa je v garazi, Fabia pred domem. Sam pro sebe bych ji urcite neporizoval. Je to starost navic. Ale jezdim s ni taky, alespon si vic povazuji tu Octu.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak měl bych to jak pro sebe tak i pro přítelkyni. Ona má felicii a tak mě napadlo, že bych ji dal tu fábii a mě jakoby druhé auto bych si nechal tu Feldu. Jsem zas takový na  co to dávat někde do servisu když si to zpravím sám. Prostě s tím autem bych taky jezdil ale, že i kdyby se stalo něco tak prostě ať máme nějaké auto k dispozici. Auta si vážím věci, které když něco je tak hned jdu zjišťovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo dobře ale chtěl bych vědět, jestli to co chci udělat je dobře? Známý mi řekl, že to tak má a prozatím finančně výjde a ještě zůstane něco. On by to tak udělal aut mají doma celkem 5 opravy si dělá veškeré sám tak jako já. Tak asi na tom není nic, že má tolik aut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale auto není žádná investice....
to jsou vždy vyhozený peníze (teda pokud to není veterán, nebo rarita).

Záleží na tom, kolik km s tím druhým autem najedeš. Za pár let budeš mít dvě stará auta (stáří již vlastně splňuješ tou Felicií), na kterých při prodeji určitě nevyděláš.

Pokud ti však bude vždy jedno auto stát doma, tak je vlastnictví druhého trochu zbytečné.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak auto samozrejme muze byt i investice.... i normalni auto.

 

0pokud ho pouzivas k pidnikani a auto ti svou existenci vydelava penize... je to investice.

 

a i kdyz v to to pripade o investici nejde, je vesmes zvykem, 6ze se o tom jako o investici jedna (a milovhodem... o investici vlastne jit muze... pokud do nejake ojetiny nacpes pri oprave penize... muze to byt investice ve smyslu zento zajisti provozuschp´nost dalsich x let ... a nemusis kupovat nove auto)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...