Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

:smich::smich::smich::smich: Ešče si pár dobrejch tipů poslechu :smich: Přece se nepřipravím o srandu lol

Čoveče, tak přestávám být taky už nějak zvědavý........

Mě tady někdo smazal můj tip lol Že bych byl blízko pravdy? :smich: To je nesportovní :smich:

• Autor
Mě tady někdo smazal můj tip lol Že bych byl blízko pravdy? :smich: To je nesportovní :smich:

já to nebyl :o

• Autor

no tak nejblíže byl Pepa007. Je to snímek z elektronového mikroskopu. Zvětšeno 10.000 krát. Jedná se o oxid zinečnatý(zinková běloba), který používáme jako základní složku pro zinkfosfátové a zinkpolykarboxylátové zubní cementy. Mnozí z vás máte zřejmě tyto výrobky v drž ... puse :D Tento konkrétní mikroskop má maximální možné rozlišení 4nm(4 nanometry, tedy 4 miliontiny milimetru). Úsečka na fotografii je 1mikrometr, tedy 1 tisícina milimetru. Čili maximální možné zvětšení je v řádu cca 10.000.000 krát. Prakticky je ale u tohoto zařízení problém, že je dnes všude plno antén, plno různých vln, které tento mikroskop značně ruší a způsobují rozostření. Toto rozostření je patrné již při zvětšení cca 30.000 krát.

Nevím jak vás, ale mně tyhle věci docela fascinují. Jak krásné krystaly umí příroda. Naprosto perfektní uspořádání částic, naprosto stejné kopie. Jen se teda většina těch krastalů na obrázku mechanicky rozbila :)

Pod el. mikroskop jsem to samozřejmě nedával jen tak, ale potřeboval jsem zjistit, jak vypadají jeho částice a porovnat mezi sebou jednotlivé šarže suroviny. Bohužel něco u výrobce neběží stále stejně a běžnými analytickými metodami ani já ani výrobce nejsme schopni zjistit, kde je problém. U mně se to projevuje problémy ve výrobě při zpracovávání určitých šarží zinkové běloby. Přitom podle všech analýz jsou všechny šarže vyhovující :huh: Nicméně díky jednoho dne stráveného u el. mikroskopu to vypadá, že problematické šarže se víc elektrostaticky nabíjí, což může být způsobeno buď nestechiometrickým poměrem zinku vůči kyslíku nebo přítomností většího množství velmi malých částeček oxidu zinečnatého. No nic, ale to už jsem se moc rozepsal, že ano :D

• Autor

možná se ještě vydám na rentgenovou analýzu, tak vám sem možná prdnu ještě nějaký nevšední obrázky -_-

Touch this.

Tiež to býva občas v hube. :punk:

post-18-1160080483.jpg

Upraveno od megac

hnus...

Tak tohle já do huby nemusím. To nechávám někomu jinému.Ahoj

2TomasB: poslední věty = nerozumím jazyku tvého kmene ;) Navíc, mojí fóbii ze zubeře to stejně nevyléčilo :D

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.