ttommirs Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Ešče si pár dobrejch tipů poslechu Přece se nepřipravím o srandu Čoveče, tak přestávám být taky už nějak zvědavý........ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bohosu Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Mě tady někdo smazal můj tip Že bych byl blízko pravdy? To je nesportovní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 5. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Mě tady někdo smazal můj tip Že bych byl blízko pravdy? To je nesportovní já to nebyl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 5. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 no tak nejblíže byl Pepa007. Je to snímek z elektronového mikroskopu. Zvětšeno 10.000 krát. Jedná se o oxid zinečnatý(zinková běloba), který používáme jako základní složku pro zinkfosfátové a zinkpolykarboxylátové zubní cementy. Mnozí z vás máte zřejmě tyto výrobky v drž ... puse Tento konkrétní mikroskop má maximální možné rozlišení 4nm(4 nanometry, tedy 4 miliontiny milimetru). Úsečka na fotografii je 1mikrometr, tedy 1 tisícina milimetru. Čili maximální možné zvětšení je v řádu cca 10.000.000 krát. Prakticky je ale u tohoto zařízení problém, že je dnes všude plno antén, plno různých vln, které tento mikroskop značně ruší a způsobují rozostření. Toto rozostření je patrné již při zvětšení cca 30.000 krát. Nevím jak vás, ale mně tyhle věci docela fascinují. Jak krásné krystaly umí příroda. Naprosto perfektní uspořádání částic, naprosto stejné kopie. Jen se teda většina těch krastalů na obrázku mechanicky rozbila Pod el. mikroskop jsem to samozřejmě nedával jen tak, ale potřeboval jsem zjistit, jak vypadají jeho částice a porovnat mezi sebou jednotlivé šarže suroviny. Bohužel něco u výrobce neběží stále stejně a běžnými analytickými metodami ani já ani výrobce nejsme schopni zjistit, kde je problém. U mně se to projevuje problémy ve výrobě při zpracovávání určitých šarží zinkové běloby. Přitom podle všech analýz jsou všechny šarže vyhovující Nicméně díky jednoho dne stráveného u el. mikroskopu to vypadá, že problematické šarže se víc elektrostaticky nabíjí, což může být způsobeno buď nestechiometrickým poměrem zinku vůči kyslíku nebo přítomností většího množství velmi malých částeček oxidu zinečnatého. No nic, ale to už jsem se moc rozepsal, že ano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 5. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 možná se ještě vydám na rentgenovou analýzu, tak vám sem možná prdnu ještě nějaký nevšední obrázky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
megac Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 (editace) Touch this. Tiež to býva občas v hube. Editováno: 5. Říjen 2006, autor: megac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davon Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 hnus... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OrOrO Vloženo 6. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2006 Tak tohle já do huby nemusím. To nechávám někomu jinému.Ahoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FISHkaa Vloženo 6. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2006 2TomasB: poslední věty = nerozumím jazyku tvého kmene Navíc, mojí fóbii ze zubeře to stejně nevyléčilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.