Publikováno Květen 27, 20196 r Zdravím, nakolko som nikde nenasiel nič podobné, chcel by som sa opýtať, či nemá niekto skúsenosť s napojením káblika k RJ na splynovač, pre snímanie TPS hodnoty - splynovač je podtlakový, značka LOVATO, low eco 4 myslím. Lebo momentálne to nie je napojené a neviem odkiaľ by som mohol zobrať signál, skúšal som škrtiacu klapku a odtiaľ neviem, z RJ som tiež skúšal, ale nejde. Auto je Škoda Fabia 1.4 MPi 50kW, AME kod motora, EU 2 - jeden katalyzátor a 1 lambda sonda. Mal som feliciu a tam to pekne bralo signál od škrtiacej klapky, ale tu netuším vôbec. Ďakujem za každú odpoveď.
Květen 28, 20196 r před 17 hodinami, MircoMB napsal: Zdravím, nakolko som nikde nenasiel nič podobné, chcel by som sa opýtať, či nemá niekto skúsenosť s napojením káblika k RJ na splynovač, pre snímanie TPS hodnoty - splynovač je podtlakový, značka LOVATO, low eco 4 myslím. Lebo momentálne to nie je napojené a neviem odkiaľ by som mohol zobrať signál, skúšal som škrtiacu klapku a odtiaľ neviem, z RJ som tiež skúšal, ale nejde. Auto je Škoda Fabia 1.4 MPi 50kW, AME kod motora, EU 2 - jeden katalyzátor a 1 lambda sonda. Mal som feliciu a tam to pekne bralo signál od škrtiacej klapky, ale tu netuším vôbec. Ďakujem za každú odpoveď. ????co je to napojení kablika k RJ na splynovač..auta dělám 25 let, ale tohle jsem nepochopil...a umožňuje to vůbec jednotka aby snímala TPS, to už se dávno u systémů nepoužívá...
Květen 28, 20196 r TPS je throttle position sensor (snímač pozice škrticí klapky) , to znamená že jeho signál je třeba brát určitě z klapky, odnikud jinud. Měl jsem to také na felicii u ŘJ STAG 100, fungovalo to bez problémů, nicméně fungovalo to i bez zapnutí snímání TPS - bez rozdílu ve spotřebě nebo v jízdním projevu. Pro podtlakové systémy je prakticky důležitá pouze lambdasonda, samozřejmě je možné nastavit a snímat další parametry podle konkrétní ŘJ, nicméně nikdy jsem u auta nezaznamenal pozitivní (nebo negativní) přínos těchto dalších veličin. Pokud ti fábie jezdí bez problémů, nechal bych to tak a jezdil....
Květen 29, 20196 r Autor Nejazdí veľmi bez problémov, lebo tiež keď som mal Feliciu tak som pekne videl podla TPS snímania na diagnostike pre LPG, kedy bol systém na voľnobehu, kedy mal prechod a kedy bol pod záťažou a na Fabii mi stále ukaze len to, že je pod záťažou a kedže nemám signál pre TPS tak to neviem ani ináč nastaviť a neviem ani nejako nastaviť prechod z voľnobehu do záťaže, zle sa to rozbieha, alebo ak už nastavím to tak zas to nejde pri vyšších otáčkach a skúšal som už všetko možné, zoškrtiť prístup vzduchu ešte horšie sa to rozbiehalo, prestavovať polohu servomotorčeka, dať tam aj ručný škrtič na hadicu od reduktora a nič stále, na bode mrazu, všelijaké zapaľovacie sviečky, odstavil som úplne ohrev vzduchu do filtra aj iný mixér som skúšal a nič ... Škoda ak by fakt niekto vedel kam presne, z ktorého vodiča zobrať ten signál na TPS, bol by som mu veľmi vďačný, lebo s tým mi nevedel tu na okolí pomôcť žiaden plynár a vždy ak mi to skúšal nastaviť, tak sa všetko len zhoršilo a začalo to žrať cez 10l/ 100 km pri kludnej jazde.
Květen 30, 20196 r hmmm.... no tak to je jiná. Ale podle toho co píšeš, bych spíše tipoval, že ty problémy nebudou způsobeny nenastavením TPS, ale spíše nedokonalým seřízením LPG systému. Na benzín vše funguje OK? pokud ano, může být problém se seřízením reduktoru (zplynovače), může být i špatná lambdasonda, můžou být nastavené špatné hodnoty v ŘJ LPG.. těch možností je mnoho. Dobrý plynař by měl umět fabii s podtlakovým systémem bez problémů poladit aby fungovala bez problémů, je to to nejjednodušší, co může plynař dostat do rukou. Nicméně z vlastní zkušenosti vím, že to tak pokaždé není a i moje felicie s LPG několikrát prověřila odbornou i psychickou integritu nejednoho plynaře. Nevím ale, jak potom takový "plynař" chce ladit sekvenční systémy nebo dokonce přímovstřikové... řekl bych, že se mezi plynaři skrývá hodně neumětelů a těch, co tomu opravdu rozumí a umí problém vyřešit, mnoho není
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.