Lirneth Vloženo 18. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2019 Zdravím, řeším nové rádio z číny s funkcí ovládání přes tlačítka na volantu. Oktávka rok 2003, maxidot. Podle diagnostiky mám CAN komunikaci s rádiem na mini-ISO zelené kostce u rádia - 2 vodiče na pinu 8 a 9. Problém je, že na pinu 8 mám 12V při vytaženém klíčku, pin 9 0.4V. Podle měřáku mi tyto vodiče vedou na ŘJ Multifunkčního volantu pin 1 a 3. ŘJ MF volantu je kodována na 00118 - nemám telefon, mám maxidot. Diagnostika ŘJ volantu je ok, tlačítka jsou správně registovaná. Při otočení klíčku mám na pinu 8 u mini-ISO 4.6V a na pinu 9 0.4V. Případně při vytaženém klíčku a otevření/zavření dveří, odpojení budíku, atd. napětí klesna na 4.6V a po vteřině zase stoupne na 12V. Podle netu by CAN měl jet na 0-5V. Rádio má vodiče Key-1 a Key-2 - pravděpodobně bude potřeba převodník na dekodování signálu. To napětí 12V je ok? Díky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.