Publikováno Srpen 1, 20223 r Ahojte. Skončila mi životnosť nádrže 10 rokov a teraz neviem čo s tým. 1) výmena nádrže ma vyjde asi dosť draho (predpokladám) s ohľadom na to že s tým akurát jazdím po meste do práce a občas vyvetrám niekam blízko. Za 1.5 roku končí STK a mám pocit že to už ďalšiu neprežije, tak sa mi nechce moc investovať. Nehľadiac na to že sa na tom už stále niečo kazí (300tisíc, 20 rokov, hlavne plasty, hadice a pod) a nechcem do toho moc investovať 2)Demontáž LPG. Ale mám pocit že nebude stačiť demontáž nádrže , že asi budú chcieť demontáž celého systému plus zápis v TP...?? 3)Jazdiť veselo bez platného LPG až do STK. Nikdy policajti nechceli vidieť LPG papiere a na STK len 1x (za 10 rokov) Čo mi poradíte?
Srpen 2, 20223 r Zkus se někde poptat jestli nemají starší LPG nádrž a tu si tam nech namontovat. Vím, že to mají na stránkách např. v Kunčičkách u Bašky, že montují bazarové díly (https://www.auta-lpg.cz/bazar). V dubnu mi tam předělávali manželky auto a jsem spokojen. S těmi bazarovými komponenty ale nemám zkušenost, bral jsem vždy celý nový systém. Nebo ještě možná nějaký Polský LPG servis by ti to byl schopen dost levně vyměnit, ale nevím jak to bude s legalizací nebo jestli je to vůbec potřeba když už systém v autě máš. Upraveno Srpen 2, 20223 r od brabisson
Srpen 2, 20223 r Autor Tak mne inak ide LPG parádne. Len tá nádrž. A neviem do akej miery má význam ušetriť na nádrži 1000Kč keď k tomu bude práca a papierovanie oveľa viac.... Ale nápad na zamyslenie.
Srpen 3, 20223 r Nevím jestli jsme se pochopili :-D tím vždy nový systém jsem myslel, že mi kdysi předělávali VW Polo na LPG a teď na jaro Fabii3 od manželky, takže jsem s nimi byl vždy (2x montáž + prohlídky spokojen - nádrž jsem teda ještě neměnil). Píšou právě na stránkách, že mají i použité nádrže na výměnu s různou platností, tak jsem ti samozřejmě radil ať se zkusíš zeptat nebo někde poblíž kde bydlíš v nějakém LPG servisu jestli nemají nějakou starší nádrž třeba z auta bouraného na předek, která má platnost třeba ještě 3 roky kdyby ti to náhodou tou STK ještě jednou prošlo. Taková nádrž by už nemusela stát moc a asi by se ti to při dnešních cenách PHM vyplatilo
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.