Přejít na obsah

Svítí kotrolka brzd,bds a protiprokluz

Schebke17

Doporučené příspěvky

Zdravím,

Octavia 1 2002 1.8T Auq

Omlouvám se za trochu delší počtení, ale rád bych uvedl vše... 

Takže, jednoho dne jsem se parkoval... kroutil jsem volantem,brzdil,couval... a rozsvítila se kotrolka brzdového obložení. Řekl jsem si že se dostala do konektoru voda, nebo nějaký error, auto jsem chcípnul, nastartoval, a kontrolka už nesvítila... 

Za pár dní se rozsvítila znovu, "odstraněna" stejným způsobem, zdchnu auto.

To se stalo ještě párkrát, sundal jsem tedy kolo, vše se zdálo ok, kablík na destičce byl "nahlodanej" zamotal jsem izolačkou, a neřešil jsem...

Rázem se kontrolka rozsvítila znovu, a už svítila pořád. Další den se k tomu přidala už i fyzická závada.

Při každém dobrždění ~15km/h a méně se ozval takový "prdící" zvuk, pedál lehce prokopal jako by seplo ABS ale na palubce nic. Podotýkám že brzdy jsou v dobrém stavu, desky i kotouče 80% a auto brzdí dobře.

Toto pár dní pokračovalo, a dnes když jsem auto startoval, rozsvítilo se ABS a protiprokluz. (Nevím jestli to mohlo mít nějaký vliv ale při prvním dnešním startu se blbě vypnul imobilizér, a auto chcíplo,zamkl jsem a odemkl jsem, a už ok) 

Co je ale zajímavé, rozsvítili se 3 kontrolky, ale přestal se ozývat "prdící" zvuk a pedál přestal při dobrždění prokopávat.

Svítí tedy 3 kontrolky, ABS,Brzdy,Protiprokluz...

Setkal se někdo s něčím podobným? 

Jak to řešit? Jednotka ABS? Snímač otáček kol? 

Za každou radu budu moc rád

Díky všem ❤️

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...