Přejít na obsah

š Felicia - táhne řízení


AnazuZ

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Omlouvám se, že Vám se "vpadám". Jsem žena a vlastním škodu Felicia po mém tatínkovi. S hrůzou jsem zjistila, že jde velmi ztuha řízení. Mám co dělat, abych s autem zatočila. Přítel tvrdil, že je to tím, že jsem přivykla na druhém autě k posilovači. Felda ho nemá. Zhádali jsme se jako psi, že to absencí posilovače není a toto není možné. Když jsem jela auto projet, zjistila jsem, že řízení táhne silně doprava. (okamžitě, jak pustíte volant).

Na autě jsou měněny spodní čepy a homokinetické klouby (jestli je to to samé, nevím)., auto je po geometrii, pneumatiky jsou sjeté podle mne stejně. Volant vibruje, třese se, je to cítit i v šaltrpáce. Zdá se mi, že opravdu hodně a že toto nebylo. Tuhost řízení mi říkal mechanik, že je to těmi novými čepy.

Prosím Vás, kam mám auto odvézt na kontrolu, aby se zjistila závada a auto se nechalo opravit? (Rok výroby auta 1997, nájezd 140 tisíc) 

Můžete mi prosím poradit a pomoci? 

 

Nebo co byste s takovým autem dělali? Mám "na krku" dvě auta. Feldu a VW Polo. Jedni do mne hučí, ať auto zakonzervuji a že to bude veterán, druzí, ať ho prodám, jiní ať sešrotuji a nebo nechám "dojezdit" jako pracovní a zavřu nad tím vším oči. Přítel s Feldou jezdí, využívá ji jako pracovní auto. Bohužel, jeho nešetrné používání stárnutí uspíšilo.

 

Děkuji za rady, názory a pomoc.

 

 

 

 

 

Editováno: , autor: AnazuZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemusíš se omlouvat, jsi tady správně. ;) Jaký v tom máš motor?

 

Tuhé řízení je tedy za jízdy? Jistý rozdíl mezi autem s posilovačem a bez něj tady bude vždy. Ale, že by to mělo být až tak, že s tím máš problém zatočit, tak to už ne - minimálně u motoru 1.3.

 

Pokud ti vibruje volant, může být problém s protizávažím na poloose - je to celkem bežné u motoru 1.3. Měl jsem to také.

 

A co s autem? Pokud pro něj máš využití, tak najdi jiného mechanika/servis. Pokud ho chceš jako veterána, tak to snad jedině kdyby auto bylo ve výborném původním stavu, ale to asi nevypadá, že by takto vypadalo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...