FrontVypla Vloženo 9. Srpna Sdílet Vloženo 9. Srpna (editace) Zdravím, mám Kodiaq 2.0 TDI 140kW 4x4 DSG a DQ500 s mokrýma spojkama a 152tis najeto. Poslední dobou sem začal pozorovat pár věcí při řazení a zajímal by mě Váš názor jestli to může dělat jedna věc nebo už jich odchází víc. 1) Když zařadím D nebo R pustím brzdu a hned přidám plyn, tak auto cukne. Když ale pustím brzdu nechám auto samo lehce zabrat a pak až přidám, tak je rozjezd bez cuknutí. 2) Při podřazování z 3 na 2 se často stává, že od motoru slyším buď jedno bouchnutí nebo několikanásobné zarachtání. Je to jen zvuk autem samotným to necuká. A při řazení nahoru je vše ok. 3) Při pomalé jizdě po parkovišti to tam 2 občas kopne. Někdo podobné zkušenosti? Editováno: 9. Srpna, autor: FrontVypla Zapomněl jsem doplnit bod 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pítrs48 Vloženo 11. Srpna Sdílet Vloženo 11. Srpna Zdravím, DQ500 je trochu hrubší a pomalejší ve srovnání s ostatními DSG převodovkami, Jediné co může trochu pomoct je provedení adaptace převodovky. Převodovku mám v jiném autě (VW T5), ale to co popisujete, pozoruji vlastně taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamendy Vloženo 19. Září Sdílet Vloženo 19. Září (editace) U mňa je to podobne.. 2018, 110kw 4x2, dq500k 200tis. Ale "šklbne" pri podradení zo 4 do 3, raz za čas až poriadne kopne, inak len mierne.. a jemne aj zo 6 do 5, ostatné rýchlosti ani necítiť že zaradí. Výmena oleja originál, základné nastavenie ani adaptácia spojok nepomohli, vo vcds bez závad. To mierne šklbnutie by mi vôbec nevadilo.. ale to občasné kopnutie ma desí, mám pocit že čoskoro sa niečo rozpadne.. Kopne to riadne aj keď zaradím D a pridám plyn.. Keď sa pohýnam a púšťaním brzdu a následne pridám pomaly plyn je to plynulé.. Vedel by niekto poradiť čo s tým, alebo na koho sa obrátiť? Editováno: 19. Září, autor: Kamendy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrontVypla Vloženo 26. Září Autor Sdílet Vloženo 26. Září Ano. To škubnutí po zařazení D nebo R a rychlém přidání mě taky štve. Jak říkáte. Když je to pomalu s plynem nebo bez plynu tak ok. Teď to budu dávat do škodovky jestli mi řeknou co to může být Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.