Přejít na obsah

Motor má slabý tah (2.0 AZJ)


OndeXx

Doporučené příspěvky

(Octavia 2.0MPI AZJ, najeto 220t km)

Zdravím, už delší dobu řeším problém - příjde mi, že motor netáhne jak by měl a příjde mi to rok od roku horší. S klimatizací do větších kopců (při rychlostech 50-90 kmh) řadím 3. stupeň, abych alespoň nějak akceleroval. Bez klimy to nějak jede, ale žádný zázrak. Občas trochu pocukává, ale nic razantního. Někdy se na volnoběh trochu zatřese, ale také nic razantního...

Kdysi nebyl problém to rozjet na 200 km/h, teď při 180km/h umírá (jasně, není to relevantní test). Prostě mi příjde, jak kdybych tahal těžký vozík, je to utahané, mdlé. Kdysi šlo hezky cítit jak motor táhne...

Motor startuje dobře, emise měl vždy v pořádku, i na nedávné STK. Olej žere minimálně, mezi výměnami (10 000km) doleju maximálně litr. Spotřebu mám 7 litrů, +- konstantně už 6 let. Minulý rok jsem měnil palivové čerpadlo (když jsem měl málo benzínu, kompletně přestal táhnout, výměna čerpadla závadu vyřešila). Vzducháč měním každý rok, někdy co dva. Na diagnostice absolutně žádné chyby. V minulosti jsem i čistil klapku. Podezřívám trochu váhu vzduchu, ale nerad bych kupoval novou zbytečně.

Nutno také napsat, že kdysi auto mívalo jednou za čas jakési "světlé chvilky" a jelo jak pokropené, kopec nekopec a citelně "táhlo do sedačky". Nezpozoroval jsem, čím to bylo.

Kouknu-li se do VCDS na skupinu 120 na hodnotu kroutícího momentu, nepřesáhne v jakýchkoliv otáčkách 146 Nm (max. při 4300ot.) (kdysi tam běžně bývalo přes 160 Nm někde u 3800ot., což ale taky není 172Nm, co tam mají být). Přikládám log MAF, 3. stupeň plný plyn do cca. 5200 ot. (více provoz nedovolil).

Po čem mám jít?

 

 

MAF.csv

Editováno: , autor: OndeXx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...