Publikováno Březen 2Bře 2 Mam 8 měsíců starou verzi 142kw tdi. Najeto 36tis km. Spotřeba nafty se mně zdaleka nepřibližuje testům na internetu. S lehkou nohou město/okresky jezdím 7,5-8 a dálnice 130-150 tempomat mezi 8,5 -9. Máte podobnou zkušenost? Upraveno Březen 3Bře 3 od Vasek666
Březen 7Bře 7 Mám stejnou motorizaci, aktuálně 29tis km. Od začátku roku jedna cesta do Italie na hory a zpět. Párkrát dálnice v ČR jinak okreska a město. Za mě spokojenost s průměrem 6,7 l. Tankuji vždy jen tu lepší dražší naftu...
Březen 11Bře 11 Já mám průměr 7, ale určitě nejezdím s lehkou nohou a vím, že by to kolem 6.5 určitě šlo. Dálnice při 130-150 rozhodně pod 8.
Březen 12Bře 12 Já mám za 10 tis km 7,3 litrů a to je 80% Praha popojíždění a každé ráno v zimě 50 min nezávislé topení a teď jsem byl v Chorvatsku a cesta tam 1200km dálnice průměrná rychlost 112km za hodinu a po ČR, Rakousku cca 130-14O km za hodinu a po HR 150 km za hodinu a to samé zpět a průměrná spotřeba 7.0 litrů...
Duben 25Dub 25 Brno - Ostrava - lehká noha = 5.4/100km.. nezajeté auto.. jinak 50/50 okresky/město mám teď nějakých 6.4/100km? Za mě na tak velké a těžké auto pohoda.. Upraveno Duben 26Dub 26 od astario
Květen 1Kvě 1 Máte niekto porovnané spotrebu čo ukazuje palubný a reálnu podľa tankovania? Na mojom Karoqu mám totiž niekedy aj rozdiel 0,2-0,3 menej reálne.
Červen 13Čer 13 Kodiaq 142kw zatial bez diaľnic v zábehu. Za mna super spotreba. Realne podla prvého tankovania je to cca to iste co pise palubak. Uvidime co bude dalej
Červen 14Čer 14 Prvních 680 km mám spotřebu 5,9 při průměrné rychlosti 53 km/h. Tak třetina dálnice a spíše delší trasy. Shell V power diesel
Červen 24Čer 24 Palubný PC ukazuje o nejakych 0,1-0,2 menej ako je reálna spotreba podla tankovania. Avsak ako sa auto zebehava tak pri normálnej jazde plus diaľnica GPS 120km/h a priemernej rýchlosti 88km/h sa da ist so spotrebou aj na 5,6litra
Červenec 5Čvc 5 Za posledných 8 tis km priemerná rýchlosť 78km/h spotreba 6,6l/100. Palubný PC vs Tankovanie do 0,1 l rozdiel. Pneu v predu 2,5 vzadu 3,1 takže tesne pod max.
Srpen 8Srp 8 Já se po 4,5 tis. km dostávám na 6 litrů a poslední dva měsíce 5,9. Hodně to jsou delší jízdy s tempomatem, ale že bych byl brzda provozu, to ne. Většinou +10 až 20 km/h limit. Oleje jsem dolejval pouze symbolicky 2 deci a zajímavé je, že když jsem měl auto v servisu na opravu kabelu po zásahu kuny, tak evidentně servis kontroloval hladinu oleje taky, na měrce byly otisky. Palivo Shell v power diesel, Verva diesel a teď nádrž Eurooil Diesel optimal +. Ten eurooil bez biosložky pocitově nejhladší chod na volnoběh od studeného motoru. S ohledem na cenu se jeví jako super volba, ale málokde ho mají.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.