adamK Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Dobrý podvečer. Douvoluji si nakouknou na vaše forum, které se mi zdá velice dobré a přehledné. Tímto bych na Vás měl dotaz. Jelikož vlastním vw passat B5 ( ale škodovky mam také rád ), tak bych se chtěl zeptat jestli jdou použít kola z Octavky II na onoho pasika. Vím, že rozteč je stejná a činí 5x 112, ale mam obavu rozměru ET. Měl jsem pujčené kola v 17", ale Superb vychází z Passata zde se nenaskytl problém. ET 37 bylo tedy bez problému. ALe chtěl bych vědět jestli by tam šli 17" s ET 54. Nebo prostě vysvětlit rozdíl čísel v ET rozměru. Co to ono číslo značí a kdy jdou kola víc ven, když je ET větší nebo menší??? Předem díky za odpověd. Adam.K Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 čim menší číslo ET, tím víc ti kola polezou ven Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamK Vloženo 19. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Děkuji za odpověď, takže pokud teda seženu kolo o rozměru 7,5 J a budou mít ET větší než třeba 17" o šíři 7 J a Et 37, tak bych se teoreticky mohl dostat na stejnou šíři? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamK Vloženo 19. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Teda řekl jsem to blbě. Mohl bych se dostat na to, aby kolo vystupovalo stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 myslim, že jo, ale počkej jeste na nekoho, kdo to potvrdí. ale ona šířka ráfku v tomhle ani moc roli nehraje, pro tebe je směrodatný to ETcko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Je to tak.Když tam dáš z OII bude to šílené,mají ET okolo 45-49 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamK Vloženo 19. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Tak děkuji. Škoda, že neznám někoho kdo má s tímto zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamK Vloženo 19. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 kdyby jen to, mají ET 54. Takže mi zbývá jen volba ze Superba nebo z replik od tunigových firem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 no pokud kola zalejzají díky nevhodnýmu ET dovnitř a jak říká správně Cosby, vypadá to šíleně, tak jsou ještě řešením podložky, který to eliminujou. Proč hned házet vajgla do stohu, ne ? Nebo je to flinta do žita ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 a proč nepoužít ze Supa??Já mám taky na OII ze Supa a vypadá to Šupa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamK Vloženo 19. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Podložky moc neschvaluju a hlavně u auta, který má výkon 190 koní. Potom teda jěště jeden dotaz. pokud moje origo 16" 7J ET 44 tak by nemuseli byt od veci 7,5 J 17" Et 47 z Passata 3C, prostě z toho nejnovějšího, ale doufám, že má taky 112 roztěč. Ze supika se mi libi X- tended. A to věřím, že na octavce II vypadaj supr, když mají to ET menší.... musí hezky lícovat s lemy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Podložky moc neschvaluju a hlavně u auta, který má výkon 190 koní. Potom teda jěště jeden dotaz. pokud moje origo 16" 7J ET 44 tak by nemuseli byt od veci 7,5 J 17" Et 47 z Passata 3C, prostě z toho nejnovějšího, ale doufám, že má taky 112 roztěč. Ze supika se mi libi X- tended. A to věřím, že na octavce II vypadaj supr, když mají to ET menší.... musí hezky lícovat s lemy. no tak pak neřeš kola ze Škodovky a prostě kup takový kola, který se ti budou líbit a zároven budou mít to správný ET. Nebo je toho snad na trhu málo ? A na středy si můžeš nalepit znak VW, nikdo ani nepozná, že to tam není origo. A možeš pak před šéfem machrovat´ až do večéra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamK Vloženo 19. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 jasný. A neví někdo v jakých jednotkách je šíře ráfku J? a to ET?? pak by se to dalo hezky spočítat.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 je to myslím Cm a značí to vyoseno od středu,nebo tak nějak.Jinak-víš co je to GOOGLE??tam to určitě najdeš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamK Vloženo 19. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Jasný......už jsem to zadával na seznamu,ale vyhledávání na dve .... tak že pokud je ET v cm tak už jen zjistit to velky J v čem se počítá a bude to ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 jasný. A neví někdo v jakých jednotkách je šíře ráfku J? a to ET?? pak by se to dalo hezky spočítat.... Šíře ráfku v palcích,ET v milimetrech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 (editace) Jasný......už jsem to zadával na seznamu,ale vyhledávání na dve .... tak že pokud je ET v cm tak už jen zjistit to velky J v čem se počítá a bude to ok. Podívej se na toto tech.info.Je tam základní popis pneu a ráfků. Vedle toho nákresu ráfku je aplikace na určení alternativního ráfku. Spočítat to jde,ale pomocí té aplikace je to rychlejší. http://www.e-pneu.cz/tech_podpora.php Editováno: 19. Březen 2007, autor: mikl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 hlavně mi už přestává být jasný, proč je potřeba pátrat po tom, v čem je udaný ET nebo šířka ráfku. Prostě bych se podíval do techničáku na ten svůj rozměr a podle toho našel na nějakým šikovným webu (např. e-pneu) všechny tomu odpovídající disky a něco si z toho vybral. Proč to dělat složitější, než to ve skutečnosti je ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamK Vloženo 19. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 děkuju za radu. je to dobrá stránka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 děkuju za radu. je to dobrá stránka Nemáš zač,když to pečlivě pročteš,dojdeš k tomu,že není až tak nutné,držet se rozměrů daných výrobcem.Má to však svá pravidla.Více se dočteš tady. http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dov...azu_vozidla.htm Zas tak složité jak se Ti bude na první pohled zdát to není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian1 Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 a proč nepoužít ze Supa??Já mám taky na OII ze Supa a vypadá to Šupa Nemas nekde fotky jaky kola ze supa mas??? chtel bych to videt Dalsi dotaz ted vyslo nove u Fabie nový kola 16´´, chci si poridit jedny na zimu ale u ty fabky jsou 6,5x16 ET 43 myslite ze to pujde na OII?? nebude to moc uzky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KAKY Vloženo 23. Květen 2007 Sdílet Vloženo 23. Květen 2007 Dobrý podvečer. Douvoluji si nakouknou na vaše forum, které se mi zdá velice dobré a přehledné. Tímto bych na Vás měl dotaz. Jelikož vlastním vw passat B5 ( ale škodovky mam také rád ), tak bych se chtěl zeptat jestli jdou použít kola z Octavky II na onoho pasika. Vím, že rozteč je stejná a činí 5x 112, ale mam obavu rozměru ET. Měl jsem pujčené kola v 17", ale Superb vychází z Passata zde se nenaskytl problém. ET 37 bylo tedy bez problému. ALe chtěl bych vědět jestli by tam šli 17" s ET 54. Nebo prostě vysvětlit rozdíl čísel v ET rozměru. Co to ono číslo značí a kdy jdou kola víc ven, když je ET větší nebo menší???Předem díky za odpověd. Adam.K tak nazdar ja sem mněl B5 a mněl em 225x45 R17 a ET sem mněl 35 a je to to pravé hezky zarovno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.