Přejít na obsah

Kola z OCTAVIE II

adamK

Doporučené příspěvky

Dobrý podvečer. Douvoluji si nakouknou na vaše forum, které se mi zdá velice dobré a přehledné. Tímto bych na Vás měl dotaz. Jelikož vlastním vw passat B5 ( ale škodovky mam také rád lol ), tak bych se chtěl zeptat jestli jdou použít kola z Octavky II na onoho pasika. Vím, že rozteč je stejná a činí 5x 112, ale mam obavu rozměru ET. Měl jsem pujčené kola v 17", ale Superb vychází z Passata zde se nenaskytl problém. ET 37 bylo tedy bez problému. ALe chtěl bych vědět jestli by tam šli 17" s ET 54. Nebo prostě vysvětlit rozdíl čísel v ET rozměru. Co to ono číslo značí a kdy jdou kola víc ven, když je ET větší nebo menší???

Předem díky za odpověd.

Adam.K :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podložky moc neschvaluju a hlavně u auta, který má výkon 190 koní. Potom teda jěště jeden dotaz. pokud moje origo 16" 7J ET 44 tak by nemuseli byt od veci 7,5 J 17" Et 47 z Passata 3C, prostě z toho nejnovějšího, ale doufám, že má taky 112 roztěč. Ze supika se mi libi X- tended. A to věřím, že na octavce II vypadaj supr, když mají to ET menší.... musí hezky lícovat s lemy.

Odkaz ke komentáři

Podložky moc neschvaluju a hlavně u auta, který má výkon 190 koní. Potom teda jěště jeden dotaz. pokud moje origo 16" 7J ET 44 tak by nemuseli byt od veci 7,5 J 17" Et 47 z Passata 3C, prostě z toho nejnovějšího, ale doufám, že má taky 112 roztěč. Ze supika se mi libi X- tended. A to věřím, že na octavce II vypadaj supr, když mají to ET menší.... musí hezky lícovat s lemy.

no tak pak neřeš kola ze Škodovky a prostě kup takový kola, který se ti budou líbit a zároven budou mít to správný ET. Nebo je toho snad na trhu málo ? A na středy si můžeš nalepit znak VW, nikdo ani nepozná, že to tam není origo.

A možeš pak před šéfem machrovat´ až do večéra. lol

Odkaz ke komentáři

Jasný......už jsem to zadával na seznamu,ale vyhledávání na dve ....  tak že pokud je ET v cm tak už jen zjistit to velky J v čem se počítá a bude to ok.

Podívej se na toto tech.info.Je tam základní popis pneu a ráfků.

Vedle toho nákresu ráfku je aplikace na určení alternativního ráfku.

Spočítat to jde,ale pomocí té aplikace je to rychlejší. :palec2:

http://www.e-pneu.cz/tech_podpora.php

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři

hlavně mi už přestává být jasný, proč je potřeba pátrat po tom, v čem je udaný ET nebo šířka ráfku. Prostě bych se podíval do techničáku na ten svůj rozměr a podle toho našel na nějakým šikovným webu (např. e-pneu) všechny tomu odpovídající disky a něco si z toho vybral. Proč to dělat složitější, než to ve skutečnosti je ? :o

Odkaz ke komentáři

děkuju za radu. je to dobrá stránka

Nemáš zač,když to pečlivě pročteš,dojdeš k tomu,že není až tak nutné,držet se rozměrů daných výrobcem.Má to však svá pravidla.Více se dočteš tady.

http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dov...azu_vozidla.htm

Zas tak složité jak se Ti bude na první pohled zdát to není. :palec2:

Odkaz ke komentáři

a proč nepoužít ze Supa??Já mám taky na OII ze Supa a vypadá to Šupa :D:D

Nemas nekde fotky jaky kola ze supa mas??? chtel bych to videt

Dalsi dotaz ted vyslo nove u Fabie nový kola 16´´, chci si poridit jedny na zimu ale u ty fabky jsou 6,5x16 ET 43 myslite ze to pujde na OII?? nebude to moc uzky?

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
Dobrý podvečer. Douvoluji si nakouknou na vaše forum, které se mi zdá velice dobré a přehledné. Tímto bych na Vás měl dotaz. Jelikož vlastním vw passat B5 ( ale škodovky mam také rád lol ), tak bych se chtěl zeptat jestli jdou použít kola z Octavky II na onoho pasika. Vím, že rozteč je stejná a činí 5x 112, ale mam obavu rozměru ET. Měl jsem pujčené kola v 17", ale Superb vychází z Passata zde se nenaskytl problém. ET 37 bylo tedy bez problému. ALe chtěl bych vědět jestli by tam šli 17" s ET 54. Nebo prostě vysvětlit rozdíl čísel v ET rozměru. Co to ono číslo značí a kdy jdou kola víc ven, když je ET větší nebo menší???

Předem díky za odpověd.

Adam.K :D

tak nazdar ja sem mněl B5 a mněl em 225x45 R17 a ET sem mněl 35 a je to to pravé hezky zarovno

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...