Přesnost tachometru - Ostatní - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Přesnost tachometru

jirkaK

Doporučené příspěvky

Dneska jsem jel ve svý OII poprve s navigací a měřil jsem přesnost tachometru. Naprosto jsem byl mimo z výsledku. Při nižších rychlostech tak do 140 km byla odchylka max 5% a od 150 nahoru šel tachometr naprosto přesně. Jinými slovy, když jsem udržoval rychlost na 200 podle tacho, navigace psala přesně 200 !!! Nevidět to, nevěřím. Mám novou

přístrojovku RS a ta původní určitě ukazovala blbě. Aspon když jsem to srovnával podle těch světelných radarů ve městech. Tahle je přesná jak Omegy.

Pokud tohle nebo podobný téma někde v sekci OII už je, tak to prosím přesunte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri 60-ke je skutočná rýchlosť 56. Pri 100-vke 95 a pri 150-ke je to 142. Ale mení sa to pneumatiky od pneumatík a určite sa to časom zmení. Pritom keď som meral nové Audi A4 a aj nový Passat (ten aktuálny), tak odchýlka bola temer v celom spektre -1 km/h. Takže dá sa to aj presne, ak sa chce. Napríklad BMWčka majú v celom rozsahu -3 km/h.

Odkaz ke komentáři

Diamant napsal:
Pri 60-ke je skutočná rýchlosť 56. Pri 100-vke 95 a pri 150-ke je to 142. Ale mení sa to pneumatiky od pneumatík a určite sa to časom zmení. Pritom keď som meral nové Audi A4 a aj nový Passat (ten aktuálny), tak odchýlka bola temer v celom spektre -1 km/h. Takže dá sa to aj presne, ak sa chce. Napríklad BMWča majú v celom rozsahu -3 km/h.

tak já mám navíc funglovky kola, takže je to ted asi přesnější. Ale stejně si myslím, že ke změně k lepšímu došlo po výměně přístrojů za RS. Krom toho přece je na maxidotu i korekce rychlosti.

Odkaz ke komentáři

Marios napsal:
  Marios napsal:
by me zajimalo jak se da na Maxi-Dotu nastavit presnost tachomeru, jako ta odhylka? Tuto featuru neznam... :kol-26:

A jak se ta funkce jmenuje? A kde v menu se nachazi, pac ja tam hledal a nic takove tam nemam... :o

Myslím, že "zimní kola" nebo tak nějak

Odkaz ke komentáři

jirkaK napsal:
  Marios napsal:
  Marios napsal:
by me zajimalo jak se da na Maxi-Dotu nastavit presnost tachomeru, jako ta odhylka? Tuto featuru neznam... :kol-26:

A jak se ta funkce jmenuje? A kde v menu se nachazi, pac ja tam hledal a nic takove tam nemam... :o

Ji fce zimní kola tam je, ale tou se nenastavuje odchylka tachometru ne?

Odkaz ke komentáři

Marios napsal:
  jirkaK napsal:
  Marios napsal:
  Marios napsal:

Ji fce zimní kola tam je, ale tou se nenastavuje odchylka tachometru ne?

no v podstatě ano. Jen jsou k tomu pouze ty dvě možnosti : 10 km dopředu a 10 km dozadu.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

To je pěkná blbost... Ta funkce jen upozorňuje na to, že máte zimní gumy při nastavené rychlosti. A tato rychlost se nastavuje právě +/- 10kmh. Obdobně jako funkce signalizace překročení nastavené rychlosti. Odchylka tacho je záměrná a je cca +5%, resp. dnes spíš konstatní +5kmh. Proč by tam taková funkce byla, když máš předepsaný rozměr pneu a zimní i letní mají dnes velmi podobný profil, resp. celkový průměr pneu.

Odkaz ke komentáři

Luke288 napsal:
zajímalo mě to v souvislosti s těma radarama

S Ceskou poznavackou tady zatim neryskujes nic, ale jak dlouho...... Jinak se tady pomalu nevyplati mit nadupany auto, kdyz na dalnici nemuzes vic jak 135. A za 40 navic mas po papirech a bude to jeste horsi!!!!!

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...