Aidolon Vloženo 16. Květen 2007 Sdílet Vloženo 16. Květen 2007 Můžete mi prosim někdo vysvětlit co udává impedance? Většina reproduktoru má 4 Ohmy... našel jsem však repro u kterých byla 3 MHz a bylo to dost zdůrazněno... a cena b yla taky dost jinde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blondakxxx Vloženo 16. Květen 2007 Sdílet Vloženo 16. Květen 2007 Impedance je zdánlivý odpor vinutí cívky reproduktoru a s hodnotou 3MHz ( frekvencí ) nemá nic společného a ani mě nenapadá co by tato hodnota u parametru reprodukrotu znamenala když udavaná frekvence reprodukrotu je 20Hz-20 kHz !!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 16. Květen 2007 Sdílet Vloženo 16. Květen 2007 Impedance je zdánlivý odpor vinutí cívky reproduktoru a s hodnotou 3MHz ( frekvencí ) nemá nic společného a ani mě nenapadá co by tato hodnota u parametru reprodukrotu znamenala když udavaná frekvence reprodukrotu je 20Hz-20 kHz !!! Jedna věc je že není moc reproduktorů který ti zahrajou 20Hz-20kHz, proto se do auta dávaj kompa, koaxi, 2,3pásma a woofery a ty zmíněný 3MHz je nějakej překlep, to s reprama nemůže mít nic společnýho... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aidolon Vloženo 16. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2007 kurna samo že chyba... 3 ohmy tam mají být... co to znamená u repro? Menší je lepši? Proč se u zesiků udává výkon při 4 a 2 ohmech? Prosim potřeboval bych to vše vysvětlit.... případně link na nějakej článek, abych to pochopil.... Jsem v daném oboru zatím lama... a již nechci být... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johan Vloženo 16. Květen 2007 Sdílet Vloženo 16. Květen 2007 jestliže tvůj zesík umí zapojení na 2 ohmy na kanál tak se ničeho neboj ale jestli to chceš zapojit do můstku, tak musí zes. umět můstek na 2 nebo 3 ohmy a to umí převážně jen monoblok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aidolon Vloženo 16. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2007 chichi moc děkuji za odpověd, ale jak jsem psal výše... jsem lama a vůbec tomu nerozumim.... hudbu dávat chci, zatim se rozhlížím i když už jsem s místním hifi guru něco dohromady dal... Ale stejně víte jak to je... pořád laborujete a zjištujete... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blondakxxx Vloženo 16. Květen 2007 Sdílet Vloženo 16. Květen 2007 (editace) Impedance je zdánlivý odpor vinutí cívky reproduktoru a s hodnotou 3MHz ( frekvencí ) nemá nic společného a ani mě nenapadá co by tato hodnota u parametru reprodukrotu znamenala když udavaná frekvence reprodukrotu je 20Hz-20 kHz !!! Jedna věc je že není moc reproduktorů který ti zahrajou 20Hz-20kHz, proto se do auta dávaj kompa, koaxi, 2,3pásma a woofery a ty zmíněný 3MHz je nějakej překlep, to s reprama nemůže mít nic společnýho... Tím rozsahem jsem myslel všeobecně udávané slyšitelné frekvenční pásmo !! Nikde jsem nenapsal nic o reproduktoru, který by to zahrál !!!!! něco by jsi mohl najít na www.autohificlub.cz Editováno: 16. Květen 2007, autor: blondakxxx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 16. Květen 2007 Sdílet Vloženo 16. Květen 2007 (editace) Impedance je zdánlivý odpor vinutí cívky reproduktoru a s hodnotou 3MHz ( frekvencí ) nemá nic společného a ani mě nenapadá co by tato hodnota u parametru reprodukrotu znamenala když udavaná frekvence reprodukrotu je 20Hz-20 kHz !!! Jedna věc je že není moc reproduktorů který ti zahrajou 20Hz-20kHz, proto se do auta dávaj kompa, koaxi, 2,3pásma a woofery a ty zmíněný 3MHz je nějakej překlep, to s reprama nemůže mít nic společnýho... Tím rozsahem jsem myslel všeobecně udávané slyšitelné frekvenční pásmo !! Nikde jsem nenapsal nic o reproduktoru, který by to zahrál !!!!! něco by jsi mohl najít na www.autohificlub.cz Jasně, ale někdo by to tak mohl pochopit, tak jsem jen dodal upřesnění, tak zas klid. K těm 3ohmům, záleží jestli to zesík umí, většinou ano, pravděpodobně půjde o woofer, takže by neměl být problém...Při těch 3ohmech dá zesilovač vyšší výkon než při 4 a o to jim asi šlo když to zdůraznili, ale pokud by to zesík neuměl tak se spálí... Editováno: 16. Květen 2007, autor: stihacka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misacek Vloženo 16. Květen 2007 Sdílet Vloženo 16. Květen 2007 (editace) chichi moc děkuji za odpověd, ale jak jsem psal výše... jsem lama a vůbec tomu nerozumim.... hudbu dávat chci, zatim se rozhlížím i když už jsem s místním hifi guru něco dohromady dal... Ale stejně víte jak to je... pořád laborujete a zjištujete... Snad jako takovy maly strucny zaklad ti pomuze toto http://eshop.dexon.cz/konstrukce_teorie.htm a klikni na Konstrukce ozvučení automobilu Editováno: 16. Květen 2007, autor: Misacek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicouncz Vloženo 17. Květen 2007 Sdílet Vloženo 17. Květen 2007 chichi moc děkuji za odpověd, ale jak jsem psal výše... jsem lama a vůbec tomu nerozumim.... hudbu dávat chci, zatim se rozhlížím i když už jsem s místním hifi guru něco dohromady dal... Ale stejně víte jak to je... pořád laborujete a zjištujete... Tady je to taky celkem pekne popsano. http://diyfans.org/tp-elektroakustika.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aidolon Vloženo 17. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2007 chichi moc děkuji za odpověd, ale jak jsem psal výše... jsem lama a vůbec tomu nerozumim.... hudbu dávat chci, zatim se rozhlížím i když už jsem s místním hifi guru něco dohromady dal... Ale stejně víte jak to je... pořád laborujete a zjištujete... Tady je to taky celkem pekne popsano. http://diyfans.org/tp-elektroakustika.htm super tak přesně něco takového jsem myslel.... díky moc.... řádně si to prosttuduju a už budu jen pololama Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.