Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Můžete mi prosim někdo vysvětlit co udává impedance? Většina reproduktoru má 4 Ohmy... našel jsem však repro u kterých byla 3 MHz a bylo to dost zdůrazněno... a cena b yla taky dost jinde...

Impedance je zdánlivý odpor vinutí cívky reproduktoru a s hodnotou 3MHz ( frekvencí ) nemá nic společného a ani mě nenapadá co by tato hodnota u parametru reprodukrotu znamenala když udavaná frekvence reprodukrotu je 20Hz-20 kHz !!!

Impedance je zdánlivý odpor vinutí cívky reproduktoru a s hodnotou 3MHz ( frekvencí ) nemá nic společného a ani mě nenapadá co by tato hodnota u parametru reprodukrotu znamenala když udavaná frekvence reprodukrotu je 20Hz-20 kHz !!!

Jedna věc je že není moc reproduktorů který ti zahrajou 20Hz-20kHz, proto se do auta dávaj kompa, koaxi, 2,3pásma a woofery a ty zmíněný 3MHz je nějakej překlep, to s reprama nemůže mít nic společnýho...

• Autor

kurna samo že chyba... 3 ohmy tam mají být... co to znamená u repro? Menší je lepši? Proč se u zesiků udává výkon při 4 a 2 ohmech? Prosim potřeboval bych to vše vysvětlit.... případně link na nějakej článek, abych to pochopil.... Jsem v daném oboru zatím lama... a již nechci být...

jestliže tvůj zesík umí zapojení na 2 ohmy na kanál tak se ničeho neboj ale jestli to chceš zapojit do můstku, tak musí zes. umět můstek na 2 nebo 3 ohmy a to umí převážně jen monoblok

• Autor

chichi moc děkuji za odpověd, ale jak jsem psal výše... jsem lama a vůbec tomu nerozumim.... hudbu dávat chci, zatim se rozhlížím i když už jsem s místním hifi guru něco dohromady dal... Ale stejně víte jak to je... pořád laborujete a zjištujete...

Jedna věc je že není moc reproduktorů který ti zahrajou 20Hz-20kHz, proto se do auta dávaj kompa, koaxi, 2,3pásma a woofery a ty zmíněný 3MHz je nějakej překlep, to s reprama nemůže mít nic společnýho...

Tím rozsahem jsem myslel všeobecně udávané slyšitelné frekvenční pásmo !! Nikde jsem nenapsal nic o reproduktoru, který by to zahrál !!!!!

něco by jsi mohl najít na www.autohificlub.cz

Upraveno od blondakxxx

Tím rozsahem jsem myslel všeobecně udávané slyšitelné frekvenční pásmo !! Nikde jsem nenapsal nic o reproduktoru, který by to zahrál !!!!!

něco by jsi mohl najít na www.autohificlub.cz

Jasně, ale někdo by to tak mohl pochopit, tak jsem jen dodal upřesnění, tak zas klid. K těm 3ohmům, záleží jestli to zesík umí, většinou ano, pravděpodobně půjde o woofer, takže by neměl být problém...Při těch 3ohmech dá zesilovač vyšší výkon než při 4 a o to jim asi šlo když to zdůraznili, ale pokud by to zesík neuměl tak se spálí...

Upraveno od stihacka

chichi moc děkuji za odpověd, ale jak jsem psal výše... jsem lama a vůbec tomu nerozumim.... hudbu dávat chci, zatim se rozhlížím i když už jsem s místním hifi guru něco dohromady dal... Ale stejně víte jak to je... pořád laborujete a zjištujete...

Snad jako takovy maly strucny zaklad ti pomuze toto http://eshop.dexon.cz/konstrukce_teorie.htm a klikni na Konstrukce ozvučení automobilu

Upraveno od Misacek

Tady je to taky celkem pekne popsano.

http://diyfans.org/tp-elektroakustika.htm

• Autor

Tady je to taky celkem pekne popsano.

http://diyfans.org/tp-elektroakustika.htm

super tak přesně něco takového jsem myslel.... díky moc.... řádně si to prosttuduju a už budu jen pololama

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.