Aidolon Vloženo 16. Květen 2007 Vloženo 16. Květen 2007 Můžete mi prosim někdo vysvětlit co udává impedance? Většina reproduktoru má 4 Ohmy... našel jsem však repro u kterých byla 3 MHz a bylo to dost zdůrazněno... a cena b yla taky dost jinde... Citovat
blondakxxx Vloženo 16. Květen 2007 Vloženo 16. Květen 2007 Impedance je zdánlivý odpor vinutí cívky reproduktoru a s hodnotou 3MHz ( frekvencí ) nemá nic společného a ani mě nenapadá co by tato hodnota u parametru reprodukrotu znamenala když udavaná frekvence reprodukrotu je 20Hz-20 kHz !!! Citovat
stihacka Vloženo 16. Květen 2007 Vloženo 16. Květen 2007 Impedance je zdánlivý odpor vinutí cívky reproduktoru a s hodnotou 3MHz ( frekvencí ) nemá nic společného a ani mě nenapadá co by tato hodnota u parametru reprodukrotu znamenala když udavaná frekvence reprodukrotu je 20Hz-20 kHz !!! Jedna věc je že není moc reproduktorů který ti zahrajou 20Hz-20kHz, proto se do auta dávaj kompa, koaxi, 2,3pásma a woofery a ty zmíněný 3MHz je nějakej překlep, to s reprama nemůže mít nic společnýho... Citovat
Aidolon Vloženo 16. Květen 2007 Autor Vloženo 16. Květen 2007 kurna samo že chyba... 3 ohmy tam mají být... co to znamená u repro? Menší je lepši? Proč se u zesiků udává výkon při 4 a 2 ohmech? Prosim potřeboval bych to vše vysvětlit.... případně link na nějakej článek, abych to pochopil.... Jsem v daném oboru zatím lama... a již nechci být... Citovat
johan Vloženo 16. Květen 2007 Vloženo 16. Květen 2007 jestliže tvůj zesík umí zapojení na 2 ohmy na kanál tak se ničeho neboj ale jestli to chceš zapojit do můstku, tak musí zes. umět můstek na 2 nebo 3 ohmy a to umí převážně jen monoblok Citovat
Aidolon Vloženo 16. Květen 2007 Autor Vloženo 16. Květen 2007 chichi moc děkuji za odpověd, ale jak jsem psal výše... jsem lama a vůbec tomu nerozumim.... hudbu dávat chci, zatim se rozhlížím i když už jsem s místním hifi guru něco dohromady dal... Ale stejně víte jak to je... pořád laborujete a zjištujete... Citovat
blondakxxx Vloženo 16. Květen 2007 Vloženo 16. Květen 2007 (editace) Impedance je zdánlivý odpor vinutí cívky reproduktoru a s hodnotou 3MHz ( frekvencí ) nemá nic společného a ani mě nenapadá co by tato hodnota u parametru reprodukrotu znamenala když udavaná frekvence reprodukrotu je 20Hz-20 kHz !!! Jedna věc je že není moc reproduktorů který ti zahrajou 20Hz-20kHz, proto se do auta dávaj kompa, koaxi, 2,3pásma a woofery a ty zmíněný 3MHz je nějakej překlep, to s reprama nemůže mít nic společnýho... Tím rozsahem jsem myslel všeobecně udávané slyšitelné frekvenční pásmo !! Nikde jsem nenapsal nic o reproduktoru, který by to zahrál !!!!! něco by jsi mohl najít na www.autohificlub.cz Editováno: 16. Květen 2007, autor: blondakxxx Citovat
stihacka Vloženo 16. Květen 2007 Vloženo 16. Květen 2007 (editace) Impedance je zdánlivý odpor vinutí cívky reproduktoru a s hodnotou 3MHz ( frekvencí ) nemá nic společného a ani mě nenapadá co by tato hodnota u parametru reprodukrotu znamenala když udavaná frekvence reprodukrotu je 20Hz-20 kHz !!! Jedna věc je že není moc reproduktorů který ti zahrajou 20Hz-20kHz, proto se do auta dávaj kompa, koaxi, 2,3pásma a woofery a ty zmíněný 3MHz je nějakej překlep, to s reprama nemůže mít nic společnýho... Tím rozsahem jsem myslel všeobecně udávané slyšitelné frekvenční pásmo !! Nikde jsem nenapsal nic o reproduktoru, který by to zahrál !!!!! něco by jsi mohl najít na www.autohificlub.cz Jasně, ale někdo by to tak mohl pochopit, tak jsem jen dodal upřesnění, tak zas klid. K těm 3ohmům, záleží jestli to zesík umí, většinou ano, pravděpodobně půjde o woofer, takže by neměl být problém...Při těch 3ohmech dá zesilovač vyšší výkon než při 4 a o to jim asi šlo když to zdůraznili, ale pokud by to zesík neuměl tak se spálí... Editováno: 16. Květen 2007, autor: stihacka Citovat
Misacek Vloženo 16. Květen 2007 Vloženo 16. Květen 2007 (editace) chichi moc děkuji za odpověd, ale jak jsem psal výše... jsem lama a vůbec tomu nerozumim.... hudbu dávat chci, zatim se rozhlížím i když už jsem s místním hifi guru něco dohromady dal... Ale stejně víte jak to je... pořád laborujete a zjištujete... Snad jako takovy maly strucny zaklad ti pomuze toto http://eshop.dexon.cz/konstrukce_teorie.htm a klikni na Konstrukce ozvučení automobilu Editováno: 16. Květen 2007, autor: Misacek Citovat
bicouncz Vloženo 17. Květen 2007 Vloženo 17. Květen 2007 chichi moc děkuji za odpověd, ale jak jsem psal výše... jsem lama a vůbec tomu nerozumim.... hudbu dávat chci, zatim se rozhlížím i když už jsem s místním hifi guru něco dohromady dal... Ale stejně víte jak to je... pořád laborujete a zjištujete... Tady je to taky celkem pekne popsano. http://diyfans.org/tp-elektroakustika.htm Citovat
Aidolon Vloženo 17. Květen 2007 Autor Vloženo 17. Květen 2007 chichi moc děkuji za odpověd, ale jak jsem psal výše... jsem lama a vůbec tomu nerozumim.... hudbu dávat chci, zatim se rozhlížím i když už jsem s místním hifi guru něco dohromady dal... Ale stejně víte jak to je... pořád laborujete a zjištujete... Tady je to taky celkem pekne popsano. http://diyfans.org/tp-elektroakustika.htm super tak přesně něco takového jsem myslel.... díky moc.... řádně si to prosttuduju a už budu jen pololama Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.