Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

• Autor

ja tam mam uz 20 tisic km NGK 2330 BCPR6ES.

o desatinku sklepana medzera a pohoda.

starty na benzin. aj pri minus 20 stupnoch.

akurat take kratke studene starty im nesvedcia.

1,5 km do kauflandu, vypnut motor, vychladne to a potom

to pri starte kasle. ale to nie je standartny rezim pre motor.

inak to startuje dobre, aj horuce, aj studene.

v lete vydrzali 12 hodin v kuse chorvatske dialnice.

v zime minus 15 stupnov Tatry.

info : http://www.sparkplugs.com/more_info.asp?AAIA=&pid=2853

Upraveno od colins

Já tam mám - svíčka zapal. 1,3MPI ( 101000060AA), najeto 48 tisíc km na LPG a bez problémů. Svíčky jsou standartně dávané ve znač. servisu Škoda

ja mam brisk kazdy den asi 40 startov a uz dost km ale v zime v lete furt chyta na prvu supu. a teplotne cidlo je odpojene a prepinam v zime asi po 800m a v lete asi po 500 metrroch. to ako prvy start potom ked je teply motor prepne na plyn hned.

Zistil som ake su to sviecky do Fabie ,Felicie DR15YS-LPG stoja 85 sk a nasiel som ich na www.autosuciastky.sk

Upraveno od Emanuel

Vymenil som sviecky hore menovane ,filter vzduchovy, termostat auto fachci ako nove nevynechava ide plynule dobre zrychluje aj na benzin aj plyn.

ja tam mam uz 20 tisic km NGK 2330 BCPR6ES.

o desatinku sklepana medzera a pohoda.

starty na benzin. aj pri minus 20 stupnoch.

akurat take kratke studene starty im nesvedcia.

1,5 km do kauflandu, vypnut motor, vychladne to a potom

to pri starte kasle. ale to nie je standartny rezim pre motor.

inak to startuje dobre, aj horuce, aj studene.

v lete vydrzali 12 hodin v kuse chorvatske dialnice.

v zime minus 15 stupnov Tatry.

info : http://www.sparkplugs.com/more_info.asp?AAIA=&pid=2853

cau sefe,

pises, ze si priklepol kontakty na svieckach, uz som o tom pocul, ze je dobre to spravit, mam NGK sviecky s troma kontaktami

je dobre ich priklepnut? a na co je to dobre? vysledok? co povies, este nejaka otazka? :palec2::palec2::palec2:lollollol

Do motorů na plyn nejsou vícebodové svíčky absolutně nevhodné, to to máš za Fabku, 3 válec nebo 4 válec? Už jsem to tady psal mockrát, nejlepší platina a máš na 90000 km pokoj....

Do motorů na plyn nejsou vícebodové svíčky absolutně nevhodné, to to máš za Fabku, 3 válec nebo 4 válec? Už jsem to tady psal mockrát, nejlepší platina a máš na 90000 km pokoj....

mam stvorvalec, 1.4 MPi 50 kW a mam podtlak BRC

preco su nevhodne? odporucis mi nejaky konkretny typ sviecok? radis urcite vymenit?

• Autor
cau sefe,

pises, ze si priklepol kontakty na svieckach, uz som o tom pocul, ze je dobre to spravit, mam NGK sviecky s troma kontaktami

je dobre ich priklepnut? a na co je to dobre? vysledok? co povies, este nejaka otazka? :palec2::palec2::palec2:lollollol

propan ma vyssiu zapalnu teplotu, ako benzinove pary, tak potrebujes poriadnu iskru na zapalenie.

napomaha sa tomu tak, ze sa znizi vzdialenost preskoku iskry.

Tak ještě jednou... do tvé Fábky jsou vhodné BRISK PLATIN DOX15LE, výhoda těchto svíček je ta, že vydrží 2500 stupňů takže se neopalují, navíc středová elektroda má průměr jen 0.4 mm a navíc platina perfektně vede jiskru, takže nezatěžují kabely nebo trafa/ to není z mé hlavy, dlouhodobé zkoušky Brisku na LPG a CNG/, takže nešpekuluj a budeš mít klid. Stačí.....

Tak ještě jednou... do tvé Fábky jsou vhodné BRISK PLATIN DOX15LE, výhoda těchto svíček je ta, že vydrží 2500 stupňů takže se neopalují, navíc středová elektroda má průměr jen 0.4 mm a navíc platina perfektně vede jiskru, takže nezatěžují kabely nebo trafa/ to není z mé hlavy, dlouhodobé zkoušky Brisku na LPG a CNG/, takže nešpekuluj a budeš mít klid. Stačí.....

dik karle a colins

uz sa na tom pracuje a idem ich kupit ;):palec2:

• Autor
to uz som cital, a prestudoval som si o tom nejake veci, uz viem ze som spravil chybu so svieckami a poriesim to :palec2:

aku chybu si spravil ?

prezrad aj nam, nech sa poucime.

aku chybu si spravil ?

prezrad aj nam, nech sa poucime.

myslim, ze to nie je velka chyba, ale dal som tam trojkontaktove sviecky a este maju aj daleko od seba kontakty, co by tam nemalo byt

uvidim ako budu vyzerat ked ich vytiahnem,

na karlovu radu som kupil presne ten typ sviecok ake mi odporucil, cize BRISK platinum jednokontaktove aj ked je pisane, ze by tam mali ist strieborne podla vyrobcu sviecok BRISK,

mam pocit ako keby auto obcas vynechavalo a islo na tri valce, dufam, ze toto riesenie so svieckami vyriesi moj problem (mohlo by to robit prave toto ako som sa docital) uz som ich aj kupil a ak mi bude na chvilu priat pocasie cez vikend tak ich rovno aj vymenim :palec2:

myslim, ze to nie je velka chyba, ale dal som tam trojkontaktove sviecky a este maju aj daleko od seba kontakty, co by tam nemalo byt

uvidim ako budu vyzerat ked ich vytiahnem,

na karlovu radu som kupil presne ten typ sviecok ake mi odporucil, cize BRISK platinum jednokontaktove aj ked je pisane, ze by tam mali ist strieborne podla vyrobcu sviecok BRISK,

mam pocit ako keby auto obcas vynechavalo a islo na tri valce, dufam, ze toto riesenie so svieckami vyriesi moj problem (mohlo by to robit prave toto ako som sa docital) uz som ich aj kupil a ak mi bude na chvilu priat pocasie cez vikend tak ich rovno aj vymenim :palec2:

Hele já nevím , ale mě se ta moje 1,4 mpi třepe jako by jí byla zima a dělá mi to od výroby a na beneli. Na LPG je tu klidnější. :p

Hele já nevím , ale mě se ta moje 1,4 mpi třepe jako by jí byla zima a dělá mi to od výroby a na beneli. Na LPG je tu klidnější. :p

mne skor strati vykon a obcas snou dokaze pekne trhnut

a pri startoch to robi divne veci, mam LPG prepinac v polohe na automaticke prepnutie v 2000 ot a startujem na benzin (klasika)

potom ked nastartujem mi to zacne skakat, pod kapotou mi to nejak cvaka a kontrolka na prepinaci svieti na zlto a zeleno a potom na cerveno a prepina sa to medzi tymi farbami, otacky troska lietaju hore dole, po chvili sa to niekedy prepne na benzin a uz to tak ostane ale niekedy to ostane svietit na zlto (pri 2000 ot sa to prepne klasicky na plyn), netusim co to moze byt a technik mi povedal, ze sa s tym este nestretol a netusi co to moze byt, zatial to prisudzujem svieckam :feve:

a pri startoch to robi divne veci, mam LPG prepinac v polohe na automaticke prepnutie v 2000 ot a startujem na benzin (klasika)

potom ked nastartujem mi to zacne skakat, pod kapotou mi to nejak cvaka a kontrolka na prepinaci svieti na zlto a zeleno a potom na cerveno a prepina sa to medzi tymi farbami, otacky troska lietaju hore dole, po chvili sa to niekedy prepne na benzin a uz to tak ostane ale niekedy to ostane svietit na zlto (pri 2000 ot sa to prepne klasicky na plyn), netusim co to moze byt a technik mi povedal, ze sa s tym este nestretol a netusi co to moze byt, zatial to prisudzujem svieckam :feve:

Ty vole to máš nějaký pekelný stroj? Zlatá moje rezavá fábule. Tak to mi nezbývá než pořát hodně štěstí při opravě a halvně hledání chyby.

• Autor

mam to iste. zo zaciatku to nerobilo, teraz sa to objavuje castejsie.

az na to lietanie otacok uplne to iste.

:-(

Upraveno od colins

mam to iste. zo zaciatku to nerobilo, teraz sa to objavuje castejsie.

az na to lietanie otacok uplne to iste.

:-(

ja netusim cim to moze byt, bo som s tym u oravca atam nic nezistili, keby som prisiel na to co to je hned ti to hlasim

tiez mi to na zaciatku nerobilo a teraz to robi stale, tak prepnem na benzin, nastartujem a po chvilu to dam na automatiku aby si to preplo samo

mozno by karel mohol dat nejaky tip co by to mohlo byt

Upraveno od robko

neviem ci pomozem ale kedysi som mal problem pri benzinovom chode ze auto islo na tri valce problem sa hladal v strekovaci aj v cievke aj v kabloch a nakoniec to bol zli kontakt v tom rele prepinaci co oklamava vstrekovace. tak som to odpojil nastriekal WDa vsjo v parjadke. ked sa to niekedy objavy znova viem kde mam hladat.

a asi za tyzden idem aj ja na sviecky olej filtre povysavat a konecne aj umyt. uz ani neviem ci mam sede alebo strieborne. :p

mate niekto skusenosti alebo odporucania na vymenu oleja v prevodovke.? aky nazor mate menit alebo nemenit ??

neviem ci pomozem ale kedysi som mal problem pri benzinovom chode ze auto islo na tri valce problem sa hladal v strekovaci aj v cievke aj v kabloch a nakoniec to bol zli kontakt v tom rele prepinaci co oklamava vstrekovace. tak som to odpojil nastriekal WDa vsjo v parjadke. ked sa to niekedy objavy znova viem kde mam hladat.

a asi za tyzden idem aj ja na sviecky olej filtre povysavat a konecne aj umyt. uz ani neviem ci mam sede alebo strieborne. :p

mate niekto skusenosti alebo odporucania na vymenu oleja v prevodovke.? aky nazor mate menit alebo nemenit ??

Včera jsem se ptal známého ve Škodovce a řekl mi že to nemám do 150 tkm vůbec řešit a potom žesed omluvíme(prý je doživotní a nemá cenu ho dřív měnit :p ). Tak to mám ještě 42 tkm rezervu :palec2:

nemam odvahu zistit skutocny stav mojho tachometra ale tych 150tkm mala za dvaroky a uz ma 7 takze asi vymenim.

nemam odvahu zistit skutocny stav mojho tachometra ale tych 150tkm mala za dvaroky a uz ma 7 takze asi vymenim.

Tak to radši jo. jistota je jistota :p Kolik máš teď na tacháču? :help:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.