Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

asi colins bude vediet on chodil s truhlikom do skoly on vie skoro vsetko :palec2:

Ale neviem či vtedy nechýbal, ked to brali..... :feve:

Pozrite sa toto čo mi napisal Milan ....ohladom tej chyby 16555...

Závadu, chyba 16555 rada valcov 1, systém príliš chudý..., diagnistikoval značkový servis ŠKODA.

Bolo urobené (servisáci postupovali pri hľadaní závady podľa pokynov výrobcu):

1. výmena lambda sondy pred kat. - nepomohlo, po pár dňoch sa závada opakovala

2. výmena lambda sondy za kat. - nepomohlo, po pár dňoch sa závada opakovala

3. výmena kyslíkovej sondy - nepomohlo,po pár dňoch sa závada opakovala

4. výmena akéhosi ventilu (GR alebo RG?) - nepomohlo, po pár dňoch sa závada opakovala.

5. bolo mi oznámené, že závadu môže spôsobovať už len vadná riadiaca jednotka a treba ju vymeniť. Silná káva.

Medzičasom som študoval všetky fóra s takouto problematikou a kdesi som zachytil jediné info, že takúto závadu môže spôsobovať aj vadný snímač teploty motora.

Nesmelo som to povedal servisákovi, ten sa usmial a povedal, že to nemá s mojou závadou nič spoločné, ukazoval mi továrenské materiály na hľadanie a odstraňovanie závad, ale závadu odstrániť nevedel.

Na moje naliehanie snímač za pár € vymenili na počkanie a bolo po závade.

Táto sranda ma stála dosť peňazí. Utešuje ma jedine to, že mám na všetky vymenené komponenty novú 2 ročnú záruku.

A servisáci? Zrejme sa s takouto závadou stretli prvý raz. Dokázali len vymieňať diely podľa továrenských pokynov, ktoré v tomto prípade sú špatné, alebo sú neúplné.

Ináč sú milí, ale keď ma vidia, hneď sa im orosí čelo a chrbát. Určite ich to štve.

Pre informáciu:

Závadu som konzultoval (nezávisle) v štyroch značkových servisoch, podľa výpisu z diagnostiky.

Predstav si, že všetci by zvolili rovnaký postup. Zrejme im tak káže výrobca.

Asi sa jedná o závadu, ktorá nie je v diagnostike pri chybe 16555 správne podchytená, preto o nej nevedia.

Auti dnes jazdí ako predtým, za 4,6 l/100km (80-90 km/hod). Počas závady 6,5 l.!!!

Tak vyskúšaj, možno to bude to isté, ako u mňa. Nech sa Ti to podarí.

• Autor

tak urobili vsetko, co im radi prirucka.

vid obrazok.

este mali urobit jednu vec, co im radi rozum.

skontrolovat vsetky cidla, co to mozu ovplyvnit.

medzi ne patri aj cidlo teploty.

kua, ale som terazky mudry, jak radio Jerevan.... :p

post-27-1239797861_thumb.jpg

ty Drozdi, teď mě tak napadlo, psal jsi někde, při kterém režimu ti to vypisuje tu chudou směs, zda na LPG či na beneli?

Na benali

čidlo teploty to nie je...skoda.....dnes som ho vymenil...je to to isté...

Este skusim tipnut ...tu magorinu s tým aktivny uhlim...ani neviem na čo je to tam ako to ma fungovat...potom vsterkovače....a ak to nepojde skusim to pustit dolu svahom zo šturca... :feve:;)

Nepřisává ti to někde náhodou falešný vzduch?

No vidíš deco.....aj na to som myslel....a kde tie fugy mám hladat....maš s tým skusenosti???? :feve:

zkušenost s tím nemám, ale je prý na to nějaký spray a musí se hledat

Colins nevieš o tom spray..????? :feve: :feve:

• Autor

niekde som tu na fore o tom cital.

skus tesnenie pod sacim potrubim nababrat nejakym bublifukom.

ked pridas, tak by si mal poznat, kde sa ti stracaju bublinky,

lebo falosny vzduch narusi vrstvu.

čaute:-)kluci te´d mě tak napadlo:-)ztiší se předěláním na lpg motor u fabie?motor 1,2 HTP?co si pamatuju tak favorit na plyn byl o něco tiší:-))

Colins aj deco moc díky ...skusim sa po tom poobzrat....ale kamoš mekanik mi práve vravel že sa to dá aj obyčejným sprayom/ najlepšie olejovým/...striekat okolo napr. sacieho potrubia ..za behu motora a ak motor začne bežat rovnomernejšie tak tam by mala byt závada...prisávanie fal vzduchu. Olej zo spraya vlastne na chvilu upchá dieru a tým sa dá závada diagnostikovat. Ale ten spray čo tu odporučal Deco by mal byt asi bezpečnejší...tak zatial dík

Ked to skusim ..ozvem sa... ;):feve:

čaute:-)kluci te´d mě tak napadlo:-)ztiší se předěláním na lpg motor u fabie?motor 1,2 HTP?co si pamatuju tak favorit na plyn byl o něco tiší:-))

nepozoruji ;)

Mě se jen upravil chod na volnoběh - už té mojí 1,4 není zima. Je to takové klidnější ;)

jo tak to taky musím potvrdit, i tříhrnek se výrazně zklidnil na volnoběh

ja si nepametam ako znie tiche auto :p ale urcite je tichsie ako wartburg . na aute moze byt hlucne napr deravy vyfuk, vylietana rozvodova retaz, hrkotajuci umely dekel na motore. inak motor ani nepocut je jak vcelicka :palec2:

• Autor

mne sa moja Fabia ukludnila po chipe.

a na plyn ide este tichsie, bez trhania.

ale idealne to nie je.

čaute:-)tak mám od včerejška namontováno....včera vše dobré a dnes :feve: když jsem ráno přišel k autu a chci nastartovat na točím motor a nechce chytnout...musím prošlapnout plyn a pak chytne....přepínání na plyn je v poho a na benzín také...ted když jsem jel dom tak se mi co???ano...rosvítila kontrrolka motoru lol a já doufal že mě to mine...no zatím nezhasla:-)chci se zeptat je normální když mě tam nechali svíčky co jsem tam měl?teda origo boch benzínové? :feve: no snad je to vše co jsem chtěl povědět....

čaute:-)tak mám od včerejška namontováno....včera vše dobré a dnes :feve: když jsem ráno přišel k autu a chci nastartovat na točím motor a nechce chytnout...musím prošlapnout plyn a pak chytne....přepínání na plyn je v poho a na benzín také...ted když jsem jel dom tak se mi co???ano...rosvítila kontrrolka motoru lol a já doufal že mě to mine...no zatím nezhasla:-)chci se zeptat je normální když mě tam nechali svíčky co jsem tam měl?teda origo boch benzínové? :feve: no snad je to vše co jsem chtěl povědět....

ahoj. Na LPG jsem najel cca 40000 bez potíží ale kontr. mi svítí stále. Někdy zhasne a opět se po určité době rozsvítí. Několikrát jsm to řešil nahlédnutím do řídící jednotky a pokaždé to byla buď chudá nebo bohatá směs takže to už nemažu. Asi to není ideální ale jezdím bez potíží. Se starty jsem ale potíže neměl nikdy

aspon vtipek mam pre vas :

Jeden cikán potká druhýho. Kam jdeš, ptá se jeden. Za Margitou na mrdačku. A můžu jit s tebou, ptá se druhý? Jasně, pojď. Takhle potkají ještě asi deset cikánů. Přijdou k Margitě a otevře její matka. Ptá se, co chcete? Oni na to - za Margitou na mrdačku. Ona na to - Margita není žádná kurva, půjdeš ty, ty a ty. Ostatní přijďte zejtra. lol

:palec2:;):feve: :feve: :palec2:

Pánové o víkendu jsem jezdil v BMW 330i v americké verzi. Neskutečné letadlo a na ten automat bych si zvykl hned. Asi začnu šetřit :smich::smich::smich: .

co, dělal jsi osobního šoféra nějakému papaláši ;) ? Ikdyž ti asi jezdí spíše v sedmičkových řadách co lol

Upraveno od Malta

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.