Červen 10, 20178 r proč tam nechavaš filtry tak dlouho, když by se měly měnit podstatně dříve?? Si tam pěstuješ ten bordel?? )))
Červen 10, 20178 r to je zvláštní.. většinou by se měly měnit po 10000, mně pípá jednotka při cca 21000 aty máš předpis 30 000?? hm hm
Červen 12, 20178 r ja mam na BRC tiež predpis každych 15k km prehliadka/diagnostika a každých 30k km výmena filtrov (nabehaných mam 120k km a zatial bez problemov), za chvilu ma bude asi čakať výmena membrany - na poslednej prehliadke mi servisak povedal, že vydržia tak okolo 120 - 150k km a potom ju je potrebné vymeniť
Červen 15, 20178 r tak jupí, zítra naposled busem, doufám že už mám ježdění tímto způsobem na roky vybrané. Dnes o půl paté odpoledne volali ze servisu, že mám opraveno, že se můžu zítra stavit a vzít si sebou "spoluúčast"
Červen 15, 20178 r sám jsem zvědavý, do telefonu mi řekl že těhlici jim pojišťovna povolila ale že mi více řekne zítra. Pro mě je důležité, že to nebyla totálka a že to bude jen ta pětka
Červen 16, 20178 r A kdy to bude hotové?Díval jsem se na to tvoje videjko a spíš než spánek bych to tipoval na sms-kování,nebo jiná manipulace s mobilem.Už jsem se taky párkrát takto chitil ,že točím volantem jinak než bych měl.To je už ale jedno.Hlavně že se nikomu nic nestalo.Říkám že pokud to jsou jen plechy tak o nic nejde,i když svoje autíčka milujeme.Synátor bude mít 19 a už se zmínil že by řidičák taky uvítal,tak budem se ženou trnout pokaždé jak někam pojede at se mu nic nestane.
Červen 16, 20178 r už to je hotové Dušane, jen moje pracovní doba a "autobusové spojení" mi to nedovolí vyzvednout dříve než dnes odpoledne.
Červen 17, 20178 r no protože ještě to auto tak 3-4 měsíců potřebuji, než proběhne výměna. Kdybych musel kvůli totálce tu výměnu řešit teď, znamenalo by to zapomenout na dovolenou, hledat co by bylo k mání teď hned, tedy skladovka (pokud vůbec nějaká) nebo dejme tomu z ročních vozů a ruku v ruce s tím zbytečně vyšší měsíční splátky lízačky, nebo kvůli jejich snížení prodloužení doby splácení ... takže jen samé komplikace. A v neposlední řadě bude mít pak možná ještě mladá čím jezdit, než to klekne, nebo skončí STK
Červen 17, 20178 r Šak ty bys to kdyby to vyplatili jako totálku, normálně nechal opravit . A jezdil bys dál.
Červen 17, 20178 r ale všechno by to trvalo zase mnohem déle, nehledě na to že nevím jak bych postupoval, když auto by šlo do aukce, jako že bych si je koupil sám? Tedy cálovat za "vrak", cálovat pak za díly, cálovat za servis a pak doufat, kolik by mi poslala pojišťovna na účet? ... a navíc musel bych řešit jiný servis, řešit převoz, nebo risknout po vlastní ose, musel bych shánět díly ... děkuji pěkně, mi těch 14 dní busem bohatě stačilo, ještě další starosti navíc ...
Červen 17, 20178 r jj, rozumím tobě šlo o čas. Kdyby jsi to ale chtěl opravovat, žádná aukce by tě samozřejmě nezajímala.
Červen 19, 20178 r S totálkou mám svou zkušenost... je to asi takhle: Jde jen o to, počkat si na likvidátora a sepsání škody s ním, je to otázka dohody, ale většinou přijde třeba druhý, max. třetí den po telefonátu. V krajním případě lze škodu nafotit i sám a nechat opravit hned bez čekání na likvidátora, ale to bych zvláště u některých pojišťoven nikomu nedoporučil, hrozí dohady a spory o uznání výše škody. No a pak je postup stejný - návštěva servisu, případně nákup materiálu a oprava svépomocí. To už dál pojišťovnu nezajímá. Auto je opravené, normálně se jezdí a třeba po 4 týdnech (záleží na konrétní pojišťovně) přijde dopis s tím, že cena auta před havárií byla xxx Kč, zůstatková cena vraku a použitelných zbytků je yyy Kč, tzn. xxx - yyy = zzz Kč Vám vyplatíme, sdělte nám číslo účtu. Pokud nesouhlasíte se zůstatkovou cenou vraku, vyplatíme Vám částku xxx s tím, že (neopravené) vozidlo si vezmeme - v tomto případě nepřipadá v úvahu, protože auto už bývá většinou tou dobou opravené a jezdí vesele dál. Ovšem cena auta v aukci zůstává většinou dost nízko, jelikož kupující si zajišťuje vlastní dopravu sám, auto fyzicky nevidí a kupuje jen dle fotek a podle toho samozřejmě nabízí cenu. Pokud se nejedná o veterána z r. 1931, kterých je na světě 10 ks, vždy se vyplatí si auto nechat a buďto ho rozebrat sám a prodat, nebo opravit a provozovat nadále, případně ho celé prodat jako vrak sám - i tak je to výhodnější. Nevýhoda je, že v případě totálky a následné opravy člověk jen odhaduje, kolik dostane peněz a je to vždy tak trochu risk. Nicméně mně se vždy tento risk bohatě vyplatil, nejlepší zkušenost mám s Allianzem a pak s Českou pojišťovnou, Kooperativa jsou pěkný sviň, ale i tak jsem vydělal... Koneckonců člověk se střizlivým uvažováním celkem dobře odhadne, kolik peněz za škodu může dostat a nebude se pouštět do oprav, které se budou blížit ceně za kterou se dá uvažované vozidlo koupit v nebouraném stavu. Nicméně pokud se jedná o částku dejme tomu do 50 % pořizovací ceny shodného vozidla, určitě se na tom neprodělá. Toť má osobní zkušenost...
Červen 19, 20178 r no já právě zkušenost neměl a proto se ptal v tom servise jak to chodí. A bylo mi řečeno, že při vyhlášení totálky jde auto do aukce, takže taková má soukr představa, že to vyhlásí za totálku a "vrak" mi zůstane, byla lichá a proto jsem nechtěl, aby se to tímto směrem ubíralo, neb to znamenalo pro mě jen samé problémy a další starosti
Červen 19, 20178 r Jasan, pro někoho kdo chce mít klid a nic neřešit má takový postup smysl. Stejně to nakonec totálka nebyla, takže je to jen akademická debata. Nicméně zrovna s kooperativou jsem takovou zkušenost měl a postup byl přesně takový jak popisuji. Jednalo se tuším o duben loňského roku. Aukce se sice na vrak vyhlašuje, ale ty jakožto majitel vozu máš přednostní právo si auto za vydraženou částku "zakoupit" = rozuměj ponechat. A jak jsem psal výše, je to pro 99 % majitelů vždy z finančního hlediska výhodné, protože v aukci draží jen špekulanti, kteří auto znají jen z fotografií, kdežto ty jako majitel máš vždy velký náskok, jelikož auto znáš do detailu. A z mé zkušenosti je každej špekulant při aukci opatrnej a přihazuje jen do výše, kdy se jedná o nezpochybnitelný zisk, tzn. tržní hodnota vraku a jeho dílů je násobná hodnotě za kterou se auto vydraží. Nicméně přestava, že se vyhlásí totálka a vrak zůstane původnímu majiteli zdarma je opravdu lichá, vrak vždy bude mít nějakou zůstatkovou hodnotu a ta se určuje právě tou dražbou...
Červen 20, 20178 r jo, je fakt, že některý věci si může člověk odpustit. ale ono se nakonec nic nejí tak horké jak se to uvaří... zas takové neštěstí to není a když z toho člověk odejde po svých a ještě na tom nějakou tisícovku vydělá, je to příjemný bonus. já se naopak vždy snažím aby z toho totálka byla, i když poslední slovo má likvidátor a ten má svou hlavu a svoje tabulky ;-). Nicméně nenapadlo by mě proti tomu protestovat, pokud to zhodnotí jako totálku. Ona ale i oprava na pojišťovnu může být nakonec výdělečná záležitos, co jsem kdy na pojišťovnu opravoval, nikdy jsem neplatil spoluúčast a někdy dokonce servis platil mně :-D. Základem ale asi je nedávat to do značkového, pokud tam zrovna nedělá tvůj bratr nebo dobrej kamarád. Přece jen neautorizovanej servis má v pracovních postupech méně svázané ruce...
Červen 20, 20178 r ja mam v servisu smlouvu na ,,domovsky servis.. pokud je skoda do 5000kc platim to ja, nad 5000kc plati vse pojistovna vcetne spoluucasti + pripadne nahradni vozidlo, coz se mi bohate vratilo v listopadu 2015, kdy jsou lehce tukl predek.. 56000kc oprava+nahradni auto 2400...platba ode me 0..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.