Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nazdar chcem sa opýtať plynárov, koľko vám ostane podľa vás v nádrži plynu keď vám kontrolka hlási prázdnu nádrž auto stráca ťah? Ja som si všimol že nikdy nie je nádrž úplne prázdna. Podľa mňa tam nejaký litrík ostane.

Nazdar chcem sa opýtať plynárov, koľko vám ostane podľa vás v nádrži plynu keď vám kontrolka hlási prázdnu nádrž auto stráca ťah? Ja som si všimol že nikdy nie je nádrž úplne prázdna. Podľa mňa tam nejaký litrík ostane.

to nevím, jak mi blikne hladové oko a počítač mi ukáže o km dojezd, tak ještě tak týden jezdím a pak vezmu za 200,- Kč benzín(trhá mi to ruky) :076 . Ale asi tam ještě něco je, protože mi palubák ukazuje dojezd po natankování cca 7l benálu 180 km :p

to už budou spíše výpary ;) , ale je fakt že když přidávám a začne přepínač pískat a blikat, tedy hlásit přepnutí na benelín z nedostatku plynu, tak to ještě přepnu zpět a s lehkou nohou to dokáži ještě přesvědčit aby to tak 5km ještě jelo, ale nesmí být v cestě nějaké větší kopce, to pak neukecám :)

Upraveno od Malta

to už budou spíše výpary ;) , ale je fakt že když přidávám a začne přepínač pískat a blikat, tedy hlásit přepnutí na benelín z nedostatku plynu, tak to ještě přepnu zpět a s lehkou nohou to dokáži ještě přesvědčit aby to tak 5km ještě jelo, ale nesmí být v cestě nějaké větší kopce, to pak neukecám :)

ej, já špatn ěčetl. Myslel jsem, že se baví o zbytku beneli v nádrži. omlouvám se :worthy :worthy :worthy :worthy :worthy

jinak naprostý souhlas s Maltou(lehkou nohou cca 5-7 km.)

urcite tam este nieco ostane, ked mne zacalo na dialnici pomalicky ubudat vykonu a uz som nemohol tahat na 130 tak som presiel este asi 30km aj ked to uz bolo tak do 80, potom som mu uz dal najest :prc:

len som chcel vyskusat dojazd a islo to v pohode, do nadrze som potom natankoval 35,5l LPG a kedze sa tankuje na 80% tak tam ostale este asi 0,5l plynu, aspom orientacne ked pocitam

urcite tam este nieco ostane, ked mne zacalo na dialnici pomalicky ubudat vykonu a uz som nemohol tahat na 130 tak som presiel este asi 30km aj ked to uz bolo tak do 80, potom som mu uz dal najest :prc:

len som chcel vyskusat dojazd a islo to v pohode, do nadrze som potom natankoval 35,5l LPG a kedze sa tankuje na 80% tak tam ostale este asi 0,5l plynu, aspom orientacne ked pocitam

To mě to jede a jede, pak to přepne na beneli.Tak to přepnu zpátky naplyneček a opravdu lehkou nohou ještě tak 7 km a pak konečná. :feve:

s tím zůstatkem je to zkreslující, že tam byly dva litry, půl litru .... páč taky záleží jak tlačí pumpa. Která ma slabé čerpadlo tak natlačí méně než začne plovák hrčet, popřípadně se zastaví a bzučí aniž by plovák vůbec zahrkal

To mě to jede a jede, pak to přepne na beneli.Tak to přepnu zpátky naplyneček a opravdu lehkou nohou ještě tak 7 km a pak konečná. :feve:

no vies ja mam podtlak a to sa samo neprepne, to ti len ubuda vykon a ked uz to nevytocis viac ako na 2000 ot, tak uz si dosiel lol

no vies ja mam podtlak a to sa samo neprepne, to ti len ubuda vykon a ked uz to nevytocis viac ako na 2000 ot, tak uz si dosiel lol

tak jsem to praktikoval na Feldě, tam to šlo.

s tím zůstatkem je to zkreslující, že tam byly dva litry, půl litru .... páč taky záleží jak tlačí pumpa. Která ma slabé čerpadlo tak natlačí méně než začne plovák hrčet, popřípadně se zastaví a bzučí aniž by plovák vůbec zahrkal

to je fakt, maju to rozne nastavene, ale orientacne sa da brat, ze 36l je vlasne maximum co mozem aspom ja natankovat, mam 45l nadrz

zatial mi to tak vychadza a snazim sa tankovat na jednej pumpe

přesně tak, pokud se chceš dobrat nejpřesnější spotřebě je potřeba brát na stejné pumpě. Jinak s tím plněním je to taky relativní. U Feldy kombajna jsem měl 45l válec a víc jak 32l jsem tam nedostal. Teď mám 47l toroid a dostanu tam i 45,5l. Nejvíc jsem byl vyděšen když jsem jel poprvé po přestavbě k čerpačce. Servisák tam vzal asi jen litr na odzkoušení a zkalibrování systému a zjištění těsnosti a já pak jel 10km k čerpačce. Řekl jsem pumpařovi plnou a ve zvyku s Feldy jsem už byl při 35l nervózní, když už přejel 40l začal jsem přešlapávat a při 43l už jsem to psychicky nezvládl a nechal to zastavit ve strachu aby se něco nepos.... Teprve později jsem zkusil dát plnou a vždy kolem 45l ±půllitr. Ale teď mi to vyhovuje, páč dojezd mám i 640km oproti Filcce kde jsem víc jak 360km nedal.

přesně tak, pokud se chceš dobrat nejpřesnější spotřebě je potřeba brát na stejné pumpě. Jinak s tím plněním je to taky relativní. U Feldy kombajna jsem měl 45l válec a víc jak 32l jsem tam nedostal. Teď mám 47l toroid a dostanu tam i 45,5l. Nejvíc jsem byl vyděšen když jsem jel poprvé po přestavbě k čerpačce. Servisák tam vzal asi jen litr na odzkoušení a zkalibrování systému a zjištění těsnosti a já pak jel 10km k čerpačce. Řekl jsem pumpařovi plnou a ve zvyku s Feldy jsem už byl při 35l nervózní, když už přejel 40l začal jsem přešlapávat a při 43l už jsem to psychicky nezvládl a nechal to zastavit ve strachu aby se něco nepos.... Teprve později jsem zkusil dát plnou a vždy kolem 45l ±půllitr. Ale teď mi to vyhovuje, páč dojezd mám i 640km oproti Filcce kde jsem víc jak 360km nedal.

ono to zrejme zalezi aj od plavaku v nadrzi, inak by si tam nedostal az tolko, to je viac ako 80%

mozno je ta nadrz co mas teraz ina, ja do mojej 45 nedostanem viac ako 36l a ani by som nebral viac moze sa to posr... a to by som nerad

jojo to nepopírám že je to zle seřízené, správných by bylo nějakých max38l. Ale jsem rád že je to takto, protože pri dovolenke to aj nalezito ocenim ;)

jojo to nepopírám že je to zle seřízené, správných by bylo nějakých max38l. Ale jsem rád že je to takto, protože pri dovolenke to aj nalezito ocenim ;)

ja netvrdim ze to je zle, a tiez by som chcel mat taky dojazd, pokial ti nedrnci pumpa ked tankujes je to dobre :palec2:

hlavne je, ze v nadrzi stale na konci nieco ostane a vlastne som aj rad lebo inak by to ten moj podtlak vysal cele do motora a este by mi prevratil nadrz naopak :smich::smich::smich::smich:

tak to uprimne doufam, ze te v lete nikde nepotkam. :roll:

ze mě mít strach nemusíš, vždy pokud tankuji plnou, tak je to proto že někam ihned jedu (a není to žádný 10km potrh) a tudíž než poprvé zastavím, mám tam pokaždé méně než těch 80% ;) . Nehledě na to, že ikdyby tam vznikl přetlak, např.vlivem teploty, tak bezp.ventil tento upustí.

Upraveno od Malta

neboj, my na jeden zápřah ujedeme 1200 km a to ty mezitím 2x tankuješ. A čekat na tebe nebudem. :p :p :p :p :p

neboj, my na jeden zápřah ujedeme 1200 km a to ty mezitím 2x tankuješ. A čekat na tebe nebudem. :p :p :p :p :p

je pravda, ze na jeden zaprah dle poctu ujedu asi jen 1000km, ale zato budu mit hodne casu si nejen natankovat, ale i odpustit na benzince, nez vas v dali uvidim :-)

ovsem vazne k tomu pretlaku > sice to ochladis tim, ze tam napustis plyn, ale rozpinavost plynu je neskutecne velka.

tak popravde me auto neztraci tah. ovsem co myslis prazdnou nadrzi? pokud se mi rozsviti hladove oko, tak ujedu jeste tak 150-200km podle podminek. pokud zacne piskat indikator, tak po prepnuti zpet na plyn ujedu jeste tak kilometr dva a konec.

tak popravde me auto neztraci tah. ovsem co myslis prazdnou nadrzi? pokud se mi rozsviti hladove oko, tak ujedu jeste tak 150-200km podle podminek. pokud zacne piskat indikator, tak po prepnuti zpet na plyn ujedu jeste tak kilometr dva a konec.

u podtlaku to tak je ;) , pokud ti dojde plyn, dá se opětovném přepnutí zpět na plyn ujet ještě slušný kousek, pokud tomu ovšem nestojíš na krku. U sekvencu z toho už moc nevyždímáš ;)

• 3 roky později...

Tak ja sem pridam par dobrych rad ktere se mozna nekomu hodi - srovnani ukazatele do puvodniho stavu a proc vlastne k tomu dochazi kdyz jedu na LPG a v nadrzi me stale klesa benzin.

Co mam zjisteno tak vsechny Fabie ktere jsou vybaveny palubnim pocitacem (ukazatelem v MFA dojezdu), tak maji vzdy problem s budikem ukazatele paliva.

Vzdy se tento problem tyka, pokud je aktivovana kontrolka rezervy.

Dojezd je uprednostnen jen diky ujetych km a vypoctem dlouhodobe prumerne spotreby benzinu a z duvodu mensiho obsahu paliva v nadrzi behem jizdy nelze se na stav budikoveho ukazetele spolehnout a proto udaje z nadrze jsou IGNOROVANY a odecitani km vcetne korekce budiku dale klesa i kdyz mate nulovou spotrebu BA paliva.

Pres VAG ale muzete zpetne nahlednout kolik vlastne paliva v nadrzi mate.

Kdo by chtel docasne opravit tento problem, staci natankovat nad rezervu a nebo si najede pres VAG na budiky -prizpusobeni - 30 kanal a pozmeni korekci paliva ze stredni hodnoty(128) na 130 a ulozi.

Po tom udelame uplne to stejne, ale vrati hodnotu zpet na 128 a korekce paliva je vporadku vcetne noveho nacteni odporu z palivomeru v nadrzi.

Ale tato snaha je v nivec pokud nenatankujete tolik, aby vam kontrolka zhasla.

Upraveno od Host

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.