Přejít na obsah

STREAM

Doporučené příspěvky

nikde jsem nenapsal, ze za 15tis nelze udelat kvalitni muzika, jen jsem narazel na to, ze za 15tis se neda udelat tak, aby ten woofer co ma Mad_Mike hral tak jak ma.

miccap- si nech udelat nebo jestli to umis sam doorboardy. jinak s tim basakem nevim, ale podle me bys musel brutalne vytlumit skoro vsechno, protoze u basu je uplne jedno odkud vychazi a jestli budou v prednich dverich, myslim, ze to bude zle rezonovat.

Editováno: , autor: Luke288
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Luku ty mi nedáš pokoj :D

Nech se překvapit, hrát to bude skvěle neboj....

A tam když to vidíš jinak tak jsem hod varianty zesiláku který přichází v úvahu at jsme konkrétní

ale dam, me je to fuk co si kdo cpe do auta.

ja jenom tak zhruba vim, kde se pohybujou ceny.

sam jsem mel v aute tohle:

http://shop.911customs.cz/index.php?main_p...&products_id=10

k tomu tenhle zesik, kterej ten woofer stejne nenakrmil tak, jak by potreboval:

http://www.ryves.cz/zesilovace/monobloky/a...n-lrx-1-400.php

dal tohle http://www.ryves.cz/zesilovace/4-kanalove/...n-lrx-4-300.php

a tohle http://www.ryves.cz/reproduktory/165-mm/ko...wer-165-k2p.php

a v plate ovaly Pioneer jen na dokresleni stredu a vejsek.

ty ceny ted jsou samozrejme uplne jinde nez pred tema 5ti lety, co jsem to kupoval.

na tvuj woofer by byl taky dobrej, nasel jsem na webu tohle:

http://www.tommel.wz.cz/johanik/01.jpg a to je kluk, kterej tomu fakt rozumi, trosku ho i znam. on ma na tomhle zesiku ty woofery dva, nevim kolik civek maj a jak to ma zmustkovany.

o tom alphasonicu jsem nenasel zadny info, takze neznam impedanci atd, nicmene uz jen ten zesik naplni tvuj rozpocet a zbydou ti 4Kč. co třeba kabely? napajeci a signalovy? ty taky nejsou zadara nebo si je udelas a odstinis taky sam? MDFka na box, nejspis budes potrebovat i kapacitor, bez nej si troufnu rict, ze to nepujde, k tomu taky potrebujes kabely. dal uz ti z 15ti tis nezbejva nic na nejakej rozumnej 4kanal a stredobasy, ktery bys, kdyz uz davas tenhle woofer mel taky vymenit, protoze pokud das jen woofer a zesik a nechas stredy bez zesiku, tak to bude strasny...

kdysi jsem muziku do auta delal, tak si z toho jeste neco pamatuju, za 15tis lze poridit muzika, co bude hrat slusne, ale ne zas o moc lip nez origo co uz v OII je.

Odkaz ke komentáři

CZ_Mike - Ja som dvere vytlmil ale aj predtým tie dvere na rozdiel od Fabie nemali žiadne snahy o drnčanie.

OK, ja mám teda ve všech dveřích serie a už mi to po 1,5 roce vepředu trochu drnči, vytlumený to nemám

Jsem myslel že ten basák má takový tlak, že ty dveře prostě nevytlumíš v tak malém prostoru, ale opět jsem se zpletl... :blbec:

Mužeš poslat foto těch dveří?

Odkaz ke komentáři

jasne, jenze me to jelo na 3ohmy, protoze to byl dvoucivkac a kazda civka mela 6ohmu., uz si presne nepamatuju jak fungoval ten prepocet, ale na jeden ohm mel snad 900W RMS, takze okolo 450 tam slo). muzes napsat co to je za zesik? protoze samozrejme sezenes zesik i s 1kW RMS za par penez, ale kvalita je jinde. neni RMS jako RMS.

ale OK, kdyz budes do wooferu poustet 500 W RMS(garantuju ti, ze to dlouho nevydrzis, protoze ti to urve hlavu) tak porad chybi:

-kapacitor a klidne bych se poohlidnul po 1.5 a 2faradovej

-pri tehle rms watech se proste neobejdes bez vymeny stredobasu, jinak uslysis jenom basy.

-k tem stredobasum 4k zesik

-vytlumit predni i zadni dvere

-pojistkova skrin, rozbocovace apod kravinky.

jinak jestli to je tvoje prvni muzika, chapu to, ja uz jsem z tohodle jaksi vyrost, jednak mi to dost za ty 3 roky poznamenalo usi, slysim min vysokych tonu a na kvalitni poslech to stejne nema smysl hrat nahlas.

Odkaz ke komentáři

CZ_Mike - odporúčam demontovať tapacírung a z vnútornej strany ho polepiť molitanom (tým tmavošedým s výstupkami - nenasáva tak vodu ako bežný). Nosný plech v dverách je dobré vystriekať nejakým audio sprejom (niečo ako guma v spreji) alebo použiť také nalepovacie ťakžé pláty (ako napr. tapajomat a pod.). Zvuk sa zlepší, klesne riziko drnčania a poklesne aj prenikanie vonkajších ruchov do auta.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
Ja mám u Sondsystemu basák 20 cm.

CZ_Mike - Ja som dvere vytlmil ale aj predtým tie dvere na rozdiel od Fabie nemali žiadne snahy o drnčanie.

tak to je dobrá zpráva, to se pak musí vejít i místo původního 165mm. Já nechci do dveří dávat woofery, jen 3 pásmový komponenty.

Odkaz ke komentáři

Luke, každej kdo dělá muziuku do auta to nedělá kvůli tomu aby to hrálo na hlas a dunělo jak stodola...:-) se zesilovačem vždy budou hrát i standardní repráky ve dveřích. Jestli mají nějakých 80W RMS, tak kolik je nakrmíš řekněme streamem? 4x10 W RMS? se zesilovačem to bude hrát prostě líp, bude to mít menší zkreslení, nebudeš potřebovat je tolik vybuzovat... woofer má smysl pro ulehčení basákům ve dveřích, bude to hrát pěkná basy a budeš přitom slyšet i středy... největší chyba ze všeho jsou vejškáče v kličkách zadních dveří. tam nemají co dělat. takže si myslím, že zlepšit muziku mužeš i pouhým přidáním zesilovače a použitím klidně i aktivního wooferu. Nebude to žádnej zázrak, ale líp hrát to prostě bude.

Odkaz ke komentáři

a ja snad pisu neco jineho? jen to, ze pridani jednoho zesiku a wooferu(ten zesik bude honit woofer) neni uplne nejstastnejsi. nikde jsem nenapsal, ze to musi dunet jak stodola(i kdyz v tyhle konfiguraci bude). jen jsem psal to, ze aby byla music vyvazena, je treba pomoct i stredum, protoze jaks spravne napsal, stream sam o sobe ma smesny RMS, takze neni schopnej ty repra dostatecne kvalitne vybudit. ted jde o to, co ty origo repra snesou.

Odkaz ke komentáři

Čaukys.Já mám origo sound system,hraje to sice pěkně,ale při určitejch basovejch frekvencích mi nepříjemně drnčí tapecírunky ve dveřích.Chtěl bych to vyplnit tím tapajomatem,ale nevím jak se tapecírunk sundavá.Nedělal jste to někdo?

Odkaz ke komentáři

ahoj Miku, ja jsem si musel koupit takovou malou krabičku, přes kterou to jde. Ale jak jsem to tu již řešil, musíš mít puštěný basy i do klasických repro, aby se ti dostali i do woofru. :disgust: nemá to totiž klasický výstup na zesilovač, takže tento náhradní systém je skoro stejný, jako kdybys to připojil přes repro

Odkaz ke komentáři

nejlepší je připojit zesilák na něco úplně jinýho než je Stream :-) ala takovou radu jsi asi nepotřeboval :-) ale určitě by ten stream předělat šel, odpojit koncová zesík a udělat výstupy na externí, někdo šikovnej by to jistě dokázal.

Odkaz ke komentáři

Cz Mike a kde si tu krabičku sehnal a kolik stojí? a zapojit to na repro nevyhoří to nebo něco neni to prasárna ?

sehnal mi ji kamarad, mam dojem že v Praze v Modřanech, dole u vody je u 100Q pumpy obchod s autohifi. Dnes za nim jedu, tak ti zítra dám přesný info i s cenou. Jsem bohužel sklerotik a už si to nepamatuju :blbec:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...