Přejít na obsah

Rada pri koupi kola (ne na auto)

abado

Doporučené příspěvky

Jako zdatný bajker bych dal za kolo rozhodně více - investuješ do kvality, které se rozhodně vrátí.

Tedy cca okolo 20.000 až 30.000,- Kola za méně (tvých 12.000,-) sice existují také, ale jsou to prostě šunty a nic moc nevydrží..

tedy jestli pojedeš 500 km za rok, tak je to jedno, ale jestli budeš jezdit terén a alespoň 2.000 km ročně, pak investuj.

Osobní zkušenost..

Takže: rozhodně podle výšky postavy je třeba zvolit velikost rámu. Já mám 172 cm a rám mám 18" - a je to OK! :palec2:

Řazení DEORE XT (do nižší třídy nechoď, jinak 3x do roka tě čeká servis), brzdy kotoučovky - rozhodně hydraulika, již žádné V-čkové špalíky. Co se týče nábojů, tak také DEORE. Dále kvalitnější odpruženou vidli (poradí ti v obchodě) + nášlapy a pořádné "kecky" na kolo.

A BUDEŠ SI TO UŽÍVAT JAKO JÁ :palec2::p

Jinak já mám MERIDU MATTS SPEED DISC, S KOTOUČOVKAMA, jezdím tak 2.000 až 3.500 km ročně.

p.s. v neděli jsu viděl v okolí Prahy tolik zoufalců s hroznýma kolama, až mi jich bylo líto.

Lepší kolo = lepší zážitek. No a jestli budeš jezdit se svou žabou, tak nešetři a kup pořádné i pro ni.

Vrchvatě Ti to vrátí :p:palec2:

Editováno: , autor: Petr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako zdatný bajker bych dal za kolo rozhodně více - investuješ do kvality, které se rozhodně vrátí.

Tedy cca okolo 20.000 až 30.000,- Kola za méně (tvých 12.000,-) sice existují také, ale jsou to prostě šunty a nic moc nevydrží..

tedy jestli pojedeš 500 km za rok, tak je to jedno, ale jestli budeš jezdit terén a alespoň 2.000 km ročně, pak investuj.

Osobní zkušenost..

Takže: rozhodně podle výšky postavy je třeba zvolit velikost rámu. Já mám 172 cm a rám mám 18" - a je to OK! :palec2:

Řazení DEORE XT (do nižší třídy nechoď, jinak 3x do roka tě čeká servis), brzdy kotoučovky - rozhodně hydraulika, již žádné V-čkové špalíky. Co se týče nábojů, tak také DEORE. Dále kvalitnější odpruženou vidli (poradí ti v obchodě) + nášlapy a pořádné "kecky" na kolo.

A BUDEŠ SI TO UŽÍVAT JAKO JÁ :palec2::p

Jinak já mám MERIDU MATTS SPEED DISC, S KOTOUČOVKAMA, jezdím tak 2.000 až 3.500 km ročně.

p.s. v neděli jsu viděl v okolí Prahy tolik zoufalců s hroznýma kolama, až mi jich bylo líto.

Lepší kolo = lepší zážitek. No a jestli budeš jezdit se svou žabou, tak nešetři a kup pořádné i pro ni.

Vrchvatě Ti to vrátí :p:palec2:

Diky za vycerpavajici odpoved... :palec2: ale me bude staci i levnejsi sunt asi..pro zacatek.. http://www.shop-sport.cz/kola_horska_ctm_q...rske_kolo.html# .. ma to predni i zadni kotouce..aa slysel sem ze neni za tak hrozny.. je od Slovaku... uvidim.. budu kupovat tak do mesice.. tak casu hodne zatim...

Odkaz ke komentáři

Diky za vycerpavajici odpoved... :palec2: ale me bude staci i levnejsi sunt asi..pro zacatek.. http://www.shop-sport.cz/kola_horska_ctm_q...rske_kolo.html# .. ma to predni i zadni kotouce..aa slysel sem ze neni za tak hrozny.. je od Slovaku... uvidim.. budu kupovat tak do mesice.. tak casu hodne zatim...

jediny na co bych si dal bacha tak jsou kotoucove brzdy na levnych kolech...ja osobne bych to nechtel ;)

Odkaz ke komentáři

jediny na co bych si dal bacha tak jsou kotoucove brzdy na levnych kolech...ja osobne bych to nechtel ;)

jo..? ou.. no nevim..kamos ma CTM.. a i jeho kamos to ma..a oba maji za 8 tacu myslim..a kotouce jen v predu..a nestezuji si...

ale je tam zeruka ne.. :-P bych jim to vratil..:)

Odkaz ke komentáři

Ja mam tiez ctm rebel a som maximalne spokojny na moje vozenie to v pohode staci. A ako pisal kolega tak tie kotuce vtom nejaky velky vyznam nevidim. Ked som kupoval bike skusal som aj ctmko s kotucmi a necitil som vtom nejaky rozdiel. Myslim ze je to len zlozitejsie na udrzbu, siceš to lepsie vyzera ale v ucinnsti (hlavne vtejto cenovej kategorii) sa to moc lisit nebude. A hlavne sa opytaj ci sa ktomu daju dokupit nahradne segmenty nakolko u lacnych bikov sa ktomu nedostanes teda aspon sem na slovensko to nik nedovaza. (Osobna skusenost ked som chcel kupit olpran s kotucmi, nahradne segmenty nedovazaju.)

Odkaz ke komentáři

Ja mam tiez ctm rebel a som maximalne spokojny na moje vozenie to v pohode staci. A ako pisal kolega tak tie kotuce vtom nejaky velky vyznam nevidim. Ked som kupoval bike skusal som aj ctmko s kotucmi a necitil som vtom nejaky rozdiel. Myslim ze je to len zlozitejsie na udrzbu, siceš to lepsie vyzera ale v ucinnsti (hlavne vtejto cenovej kategorii) sa to moc lisit nebude. A hlavne sa opytaj ci sa ktomu daju dokupit nahradne segmenty nakolko u lacnych bikov sa ktomu nedostanes teda aspon sem na slovensko to nik nedovaza. (Osobna skusenost ked som chcel kupit olpran s kotucmi, nahradne segmenty nedovazaju.)

Tak To CTMko tu nahradni dily ma myslim.. ja zas nepotrebuju super extra kolo.. ja jen na takove obcasne svezeni.. treba me to pak chytne a m,koupim lepsi..ale zatim pujdu asi do levnejsiho...

Odkaz ke komentáři

Měl jsem kdysi řazení Acera X, ale asi po pěti letech odešlo. Nahradil jsem ho Altusem. Rozhodně bych si ale připlatil za vyšší řadu... Hlavně to kolo musí vyhovovat Tobě. Šťastnou ruku při výběru :palec2: .

Líbí se mi toto, ale vidlice nic moc :(http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?no...634&id=2153

Editováno: , autor: tomci
Odkaz ke komentáři

Měl jsem kdysi řazení Acera X, ale asi po pěti letech odešlo. Nahradil jsem ho Altusem. Rozhodně bych si ale připlatil za vyšší řadu... Hlavně to kolo musí vyhovovat Tobě. Šťastnou ruku při výběru :palec2: .

Líbí se mi toto http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?no...634&id=2153

je hezke..ale na me drahe uz.. bych musel hoodne setrit.. koupipm asi to CTM nejake..ted sem zjistil ze kdyz to koupim primo u nich ve vyrobe nebo tak jako.tak bude i levnejsi..a ja to knim na slovensko mam tak 30 km..tak je to vpohode..

Odkaz ke komentáři

No uvidim..projedu jeste obchody atd.. ale ted jsu do prace.. hau domluvil sem lol

Neříkej :D . A co toto. Sice model 2006, ale to by nemuselo vadit :) .

http://www.bradsky.cz/gt-avalanche-10-disc...2490-p-244.html

Teď jsem si všimnul, že je vyprodáno. Omluva.

Model 2007 http://www.e-bikes.cz/katalog/gt/489-avalanche-10-disc.html

Editováno: , autor: tomci
Odkaz ke komentáři

To GT co píšeš, že už není, tak to není vůbec nic světoborného. Letošní modely koupíš levněji a líp vybavené. Hydrauliky Hayes Sole jsou low end.

Mrkni na Kellys Salamander, má výborný poměr cena výbava, stojí 13.590,- http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...7&pID=15378

Kotouče jsou trochu starost, véčka s dobrými špalíky nejsou k opovržení, jak se zde psalo. Je groteskní se dívat na maratonech na borce co rovnají kotouče a nebo odstraňují zapadlý kamínek mezi čelistí a kotoučem (vše má své pro a proti).

Nežeň se do XTR, vykašli se na dualy, na markety a přilehlé obchody typu Sportisimo, Hervis apod.

Není vůbec špatné koupit něco do 15.000,- a uvidíš jak tě to chytne a co budeš preferovat za druh kola, třeba skončíš u endura ;)

Značku Kellys dopuručuji hlavně kvůli perfektní předprodejní připravenosti (už z fabriky), tím eliminuješ možnou špatnou kvalitu práce mechanika na krámě.

Některé značky jsou docela bída a dá hodně práce než je pustím k zákazníkovi, některé mi do krámu nesmí vůbec...a to i docela zvučné.

To CTM na tom není zle, je to značka kde je dúší žena - Ľubica Sabová.

Dobrý je i Author Traction...

Kup bike klidně s véčkama jen dej bacha aby měl na zadní stavbě návarky na třmen kotoučovky, kvůli případnému přechodu na kotouče (vidlice má úchyty vždy).

Jinak v dnešní době je na špici trojka Cannondale, Scott a Specialized a potom je to jedno, jen zde zmiňovaná M....a je mi dost proti srsti (osy, náby a ještě pár dílů je vždy šmejd, ale hlavně že je tam přehazka z vyšší řady).

Editováno: , autor: Peterer
Odkaz ke komentáři

S CUBE osobní zkušenost nemám, ty tři značky jsem myslel spíš z hlediska vývoje, image, nezkorumpovanosti (mimim vazby přes řetězce)...jezdím na jiné značce...

Kolo se skládá z rámu a ostatních dílů, ty se dají porovnat. No a s rámem u CUBE by neměl být problém. Já mám rád komponenty SRAM.

Rámy jsou problémové jen u marketových kol apod. Bacha na levné karbonové rámy, to je časovaná bomba.

Někteří si jistě vzpomínáte na rámy z magnézia, které byly uvedeny s velkou slávou. No a pár let na to začaly houfně praskat a ta světová značka co je propagovala a tvrdila, že budoucnost je jen v hořčíku, je potichounku přestala vyrábět a přešla zpět na dural. Ta firma to zahrála do ztracena, dva roky záruka a žádná konstrukční vada, či omluva...bože jaképak peníze by chtěl uživatel.

Editováno: , autor: Peterer
Odkaz ke komentáři

My máme doma oba kola značky RockMachine a jsme spokojeni. Kupoval jsem je 20m od vchodu do domu, kluci jsou tam zkušení, myslím, že na to naše svezení to stačí. Za moje kolo jsem dal před třemi lety 13.500,- a za Járovo 11.500,- včetně umělohmotných blatníků a nějakých dalších volovin. První na co jsem se ptal u mého kola, bylo to, aby mi to při mé "menší" hmotnosti vydrželo. A drží.

Ale upozorňuju, že najedeme tak max. 2500 možná 3000km za rok, více určitě ne.

Teď nás chytly inline brusle, no na to, že jsem v životě nestál ani na normálních, tak je to prdel(učím se chodit) :smich:

Editováno: , autor: Palo
Odkaz ke komentáři

ja mam taky rock machine hehe, starej jak dedovo backory, dostal jsem ho snad k 16tinam, ale porad jezid, driv sem se vo nej hodne staral a jezdil skoro vsude na kole...ted uz nic moc, akorat jeste v dobe jeho nejvetsi slavy sem ho celej pre-brandoval na SCOTTa :D to me tady odbornici asi zabijou ::)

mam takovej ten divnej ram do malyho trojuhelniku, jen predni odpruz.vidle (uz teda menena) a zbytek serie, lamoidni kolo asik :)

ale me zatim staci a sjelo i zadni stranu jestedu po sutrech :)

ja na rock machine nemuzu zatim tedy rict nic spatnyho kdyz mi slouzi uz veru 7 let :)

Odkaz ke komentáři

My máme doma oba kola značky RockMachine a jsme spokojeni. Kupoval jsem je 20m od vchodu do domu, kluci jsou tam zkušení, myslím, že na to naše svezení to stačí. Za moje kolo jsem dal před třemi lety 13.500,- a za Járovo 11.500,- včetně umělohmotných blatníků a nějakých dalších volovin. První na co jsem se ptal u mého kola, bylo to, aby mi to při mé "menší" hmotnosti vydrželo. A drží.

Ale upozorňuju, že najedeme tak max. 2500 možná 3000km za rok, více určitě ne.

Teď nás chytly inline brusle, no na to, že jsem v životě nestál ani na normálních, tak je to prdel(učím se chodit) :smich:

inline brusle sou good :palec2: ale kdyz jedes s zenskou na kole tak zeskocis na travu a je to..ale brusle.. sou lepsi kdyz s e pri tom zdelaji..a to neni hned. .. lol

ale jinak na ne sy nestezuji..jenze ja chci teren...:);)

Duvod editace: spletl sem obrazek

post-3286-1209508702_thumb.jpg

Editováno: , autor: abado
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...