Publikováno Červen 28, 200817 r Ve čtvrtek jsem měl možnost poprvé osobně vyzkoušet nové ho Supa II s motorem 1.8TSI.Stejnou trať jsem nejprve projel se svou Okinou Combi 1.8TSI pak se Supem a znovu se svou Okinou.Zaměřil jsem se na čtyři věci: 1.motor, 2. odhlučnění, 3. vnitřní prostor pro řidiče a 4. podvozek. Ve všech recenzích se psaly ódy jak je Supík lepší než OII ve všech směrech a tak jsem byl zvědav na realitu. 1. motor-musím potvrdit, že ač je Supík těžší Okiny na dynamice motoru se to ani nepozná, jede opravdu dobře a to i do kopce.Na RS samozřejmě nemá, dá se ale směle porovnávat s OII 1.8TSI. 2-odhlučnění-tady bych lehce nesouhlasil s recenzemi, že Supík má lepší odhlučnění motoru než v mé Okině-poslechově je to úplně stejné, je však pravda, že mám na kapotě protihlukový papundekl jako mají diesely a motor mi běží opravdu potichu. 3.vnitřní prostor pro řidiče-upřímě nějak jsem čekal více místa především v příčném směru, je to trochu lepší než v Okině ale ne o moc.Mě jako řidiči celkem není nic platný, že na zadních sedadlech mají místa habaděj, to mi k jízdnímu komfortu a pohodě při řízení není nic platný.Pokud by se spolujezdec vedle mě rozhodl opřít se o středovou opěrku, už tam pro mě moc místa není. 4.podvozek-Supík byl obutý do 225/40 R18 a podvozek byl úplně stejně tvrdý jako moje Okina na 195/65 R15-takže ódy na plavnou jízdu, které se Okina nemůže varovnat se s tímto obutím nekonají ale samozřejmě to může být pravda na základním obutí Supíka tj. 205/55 R16, a u chystaného combi.Co ale musím ocenit u podvozku, sedí stejně dobře jako u Okiny a vůči starému Supíku je to opravdu citelný rozdíl.Úplně zmizelo to příčné naklánění a pohupování, které bylo u Sup I nápadné. Závěr-zajímalo mě jak moc si jako řidič v Supíku polepším vůči Okině a odpověď není až tak jednoznačná, trochu si polepším ale ne o moc.Supík je auto velký jako kráva, hlavně podélně (parkovací senzory se opravdu hodí) cenu pro Combi v Ambition odhaduji na 970 tis + vyšší pojistka a náklady na servis.Jako reprezentační auto jistě nemá chybu ale z mého pohledu tj. dostat se pohodlně z bodu A do bodu B si nejsem úplně jist smysluplností jeho koupě.Nový Supík jezdí dobře ale na základě oslavných recenzí jsem od něj čekal více-asi nesmím ty recenze tak prožívat.
Červen 30, 200817 r Autor Tak myslíš, že je lepší si koupit zase O2??? Nějak tuhle otázku řeším... No velice o tom přemýšlím.Zdá se mi koupě OII po modernizaci možná výhodnější nežli kupovat Supíka-cenový rozdíl je okolo 200 000,-, dražší pojistka i servis a náhradní díly. My jezdíme jen ve dvou a tak prostor vozu určitě nevyužijeme, spíše mi šlo o větší komfort jízdy-ten tam je ale ne zas o tolik větší aby to stálo za zvýšené investice.Pokud máš rodinu a hodně jezdíte, tam to smysl má anebo pokud ti finanční situace dovoluje koupit Supíka a provozovat ho bez problémů pak není co řešit.
Červenec 8, 200817 r tak je to prostě větší auto s delším rozvorem, a proto nemůžu souhlasit s tím, že to sedí jako Octa. Kdo je trochu závodník tak ví, jak ten relativně krátkej rozvor a dlouhý převisy dokážou v zatáčkách Octě pěkně nakopat. Ostatně ta koncepce dlouhý karoserie s krátkým rozvorem je pěkně blbá a byla to od výrobce jen nepovedená snaha dostat auto do třídy, kam ve skutečnosti nepatří. Co se SII týče, naprosto jsem nepochopil, proč ten původní rozvor ze SI zkrátili a auto naopak prodloužili. Na délku karoserie 4840 mm to má opět dlouhý převisy, nicméně proti Octě to je nebe a dudy, takže to i úplně jinak sedí. Stran hlučnosti taky nemůžu souhlasit, protože jedna věc je vlastní hluk od motoru, ovšem věc druhá je aerodynamickej hluk a hluk od podvozku a ty jsou teda proti OII odhlučněný parádně.
Červenec 9, 200817 r No ja bych malicko reagoval, na jednu stranu se v prvni prispevku hlasa, jak moc se SII zlepsil oproti SI, ale co sem mel moznost jezdit, tak mi komfortem pride podvozek SI mnohem lepsi nez u OII. S novym supem sem jeste nejel takze nemuzu posoudit, ale kdyz si to vemu logicky, musi byt dle mych kriterii SII uplne jinde nez octa.
Červenec 9, 200817 r No ja bych malicko reagoval, na jednu stranu se v prvni prispevku hlasa, jak moc se SII zlepsil oproti SI, ale co sem mel moznost jezdit, tak mi komfortem pride podvozek SI mnohem lepsi nez u OII. S novym supem sem jeste nejel takze nemuzu posoudit, ale kdyz si to vemu logicky, musi byt dle mych kriterii SII uplne jinde nez octa. jestliže má SI rozvor 2 800 mm a OII 2 580 mm, tak to někde musí být poznat.
Červenec 10, 200817 r Autor jestliže má SI rozvor 2 800 mm a OII 2 580 mm, tak to někde musí být poznat. Rozvorem to ani tolik není hlavní rozdíl je v měkčím nastavení pružin a tlumičů u SI, což ho dělá proti OII opravdu mnohem komfortnější ale zase se víc příčně naklání a pohupuje což když jezdíš s dost tvrdou OII Combi a jen někdy s SI přijde nezvyklé.Osobně mi přijde lepší tvrdší podvozek OII-je to ale zřejmě otázka zvyku.Z tohoto pohledu mi podvozek nového SII přišel stejně tvrdý jako u Okiny-vůz však byl na 18" kolech a to jej jistě přitvrdilo.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.