Přejít na obsah

Výtok spod motorovej časti

azaziel

Doporučené příspěvky

Nedávno som si všimol pri odchode s parkoviska pod motorom mláčku priehladnej kvapaliny a tak som sa poinformoval, že vraj to je kondenzát s klímy. To by bolo ok ale včera som si mláčky všimol znova a klímu som celý deň nepúšťal. Kvapalina je bezfarebná a bez vôňe teda nieje s ostrekovača ničoho mi neubúda len mi pod motorom vzniká 10x10 cm jazierko. Ak náhodou je už o tom vo fóre niekde reč vopred sa ospravedlňujem. Za všetky tipy dik ja si to neviem vysvetliť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vypinas klimu tak 3 minuty predtim nez zastavis (je to spravny postup) tak se vyparnik osusi a nic by nemelo kondenzovat a kapat pod auto. U meho auta se mi nikdy nestalo, ze bych mel pod autem kapku, natoz louzi, staci jen vypnout klimu pred dojetim.

Tak nevím mně to kape, i když tu klimu vypínám před koncem jízdy.

Odkaz ke komentáři

nikde neni psáno, že se má klima vypínat před dojezdem, nedělám to, neřešim...klima pořád funguje

Taky to rozhodně nevypínám před dojezdem a z klimou jsem problém nikdy v životě neměl......Kdybych to měl pořád vypínat před dojezdem,tak chudák spínač na ovládání,ten by se zbláznil z toho kolikrát bych ho za den zmáčknul.......Celoročně mám režim AUTO,max.si zareguluju teplotu a to je vše co z klimou dělám.

Louže pod autem od klima???.....scela normální jev.....spíš jsem neviděl auto pod kterym by ta louže od ní nebyla.

Odkaz ke komentáři

... to skoršie vypnutie je na to aby sa vysušil výparník (či ako sa to tam volá) a potom to prípadne nezačalo smrdieť, plesnieť atp. Ja zapnem na 2 stupeň "nezávisle vetranie (resp. kúrenie v režime vetrania) " po vystúpení z auta nech to presuší a ono sa to podla toho ako je to natavené samé vypne ...

Odkaz ke komentáři

Jo presne, pokud klimu nevypnete pred dojezdem, tak se nestaci vyparnik osusit a nachyta se na nej plno bordela, prachu a dalsiho svinstva a pak se tady mnozi dotazy na to ze jim smrdi klima a jak ju dezinfikovat... Ja mam auto 3 roky a neco a nebylo potreba s klimou delat vubec nic, zadna desinfekce pac vubec nesmrdi... Ty 2 nebo 3 minutky pred dojezdem ju vypnout ma i vyznam na to, ze clovek pak nevystupuje z 20°C rovnou do 30°C, takze to neni pro organismus takovej sok...

Odkaz ke komentáři

Jo presne, pokud klimu nevypnete pred dojezdem, tak se nestaci vyparnik osusit a nachyta se na nej plno bordela, prachu a dalsiho svinstva a pak se tady mnozi dotazy na to ze jim smrdi klima a jak ju dezinfikovat... Ja mam auto 3 roky a neco a nebylo potreba s klimou delat vubec nic, zadna desinfekce pac vubec nesmrdi... Ty 2 nebo 3 minutky pred dojezdem ju vypnout ma i vyznam na to, ze clovek pak nevystupuje z 20°C rovnou do 30°C, takze to neni pro organismus takovej sok...

Tak smrdí nesmrdí..stejně jí min.2x ročně důkladně vyčistim.

Dělám to pravidelně od tí doby co jsem jednou(před 5-6lety) na vlastní oči viděl rozebranou komplet.ventilaci u Passata(2,5roku starého) kde klima nebyla nikdy čištěna a podotýkám že majitel toho Passata řekl že mu vůbec nesmrděla!!!!...v tom hlavnim tělesu ventilace(převážně v rozích,koutech,spojích),výparník,v těch spojích kde jsou ty molitanové těsnící vložky byla plíseň,kvasinky apod. .....fakt hnus.Já měl v tí době taktéž Passaty(3.leté) a okamžitě druhý den jsem je nechal u všech vyčistit když jsem viděl co s tí ventilace můžu dejchat.........Nevidět to na vlastní oči,tak bych nevěřil že u 2,5roku starého auta to může být tak zasraný jak jetel.......vidět jen tu ventilaci a né to auto,tak bych si myslel že to je vytáhnutí z 10.letého auta.

Odkaz ke komentáři

Taky bych to neřešil vypínáním před dojezdem....stejně to moc nepomůže. V každým servisu Vám stejně řeknou, že ať děláte co děláte, je potřeba klimu nechat řádně vyčistit min. 1x ročně ale doporučení je 2x ročně..jak píše Karlos3....co vím, tak to stojí v rozmezí 500 - 1000kč dle servisu....

Odkaz ke komentáři

Taky bych to neřešil vypínáním před dojezdem....stejně to moc nepomůže. V každým servisu Vám stejně řeknou, že ať děláte co děláte, je potřeba klimu nechat řádně vyčistit min. 1x ročně ale doporučení je 2x ročně..jak píše Karlos3....co vím, tak to stojí v rozmezí 500 - 1000kč dle servisu....

Neni to vůbec nic těžkého...každej kdo si na autě dokáže vyměnit např.žárovku v před.světle to musí zvládnou levou zadní.

Mě to ukazal známej co dělá na Jarově,jakym vyzkoušenim přípravkem a jak to dělaj a je to fakt jednoduchý.......když mi to tehdy ukazal,tak první co jsem řekl je to..co na tom sakra stojí 1000kč. ;) ....navíc tam vám naúčtujou celej přípravek a ve skutečnosti se použije na jedno pořádný vyčistění max.půlka a to fakt max.....takže takovej mechanik tam vydělá na dvou autech co tam přijedou na vyčištění clima jeden celej přípravek pro sebe do ponku. ;) ....Kdyby to byla nějaká věda,šílený rozebíraní apod.tak neřeknu,ale nejtěžší na tom je vyndat pylov.filtr a pak už je to jen samí stříkání při spuštěné clima na plno....pak nandat novej pylák a hotovo(celkem práce na 15min.).

Ono na to smrdění klima podle mě nemá vliv to jestli to chvilku před dojezdem vypnu,protože já to nikdy nevypínám a nevypínal ani u předchozích aut a třeba u Passatů mi klima nikdy v životě nesmrděla a to první čištění tam proběhlo po 3.letech kdy už měli za sebou min.300.000km.......teď za éru co jsem vystřídal ve firmě už pár OII se mi smrad z klima objevil max.u třech...po vyčištění zas v pohodě.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 4 roky později...
Host PetrHravec

Pokud vypinas klimu tak 3 minuty predtim nez zastavis (je to spravny postup) tak se vyparnik osusi a nic by nemelo kondenzovat a kapat pod auto. U meho auta se mi nikdy nestalo, ze bych mel pod autem kapku, natoz louzi, staci jen vypnout klimu pred dojetim.

v životě jsem klimu nevypínal, ani v zimě a to už mám několikáté auto.... trochu nepochopitelné... souhlas s ostatními... je třeba čistit, bez toho to prostě nejde...

malý příběh:, kdysi jsme jeli do Slovinska k moři (podívat se ne koupat - mají jen 23 km betonu) a jak s sjíždí po dálnici nad Terstem ke Koperu, z dost velkého kopce, ejhle kolona, stáli jsme tam v 37 stupňovém pařáku v koloně a to byste měli vidět tu řeku (2 řeky) co se valila pod autama (v rádiu hlásili že kolona má 6 km) - to by si ti diviči tady asi začali nasazovat plovací rukávky či co.... nicméně za námi stáli dva chudáci Italové s kabriolety (resp s roadstery bez střechy - tuším že nějaké Mazdy měli) a ti si šli dřepnout za jednoho VW Transportera pěkně do stínu, protože by na tom slunku zdechli, stáli jsme tam 2,5 hodiny bez pohnutí (ani vzduch se nehýbal)... a nikdo neměl v autě jak na sviňu místo, aby ty Italy vzal k sobě...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...