Publikováno Říjen 20, 200816 r Ahoj mam takovy problem prestal mi dobijet alternator ktery byl pred tydnem opravovan, tak sup stim do servisu a tam mi rekli ze nekdy dobiji a nekdy ne ale altik je prej OK. nevite nekdo co to muze zpusobit?? dekuji je to O1TDI rv 98.
Říjen 20, 200816 r Autor No ja sem to odvezl na rekalmaci ale tam mi rekli ze alternator je vporadku a ze to je nejakej kablik kterej ten altik nabudi a ze to ma neco spolecneho s kontrolkou na palubce, to je posledni verdikt ze servisu.
Říjen 21, 200816 r Autor Tak sem ze serviska vytahl co to je porouchane a oni mi rekli ze je to prej nejaky sdruzeny pristroju a ze tam je aji immo. nevite jak na to??
Říjen 21, 200816 r co je to za kokotinu? Kontrolka je jen kontrolka, s regulací alternátoru nemá nic společného, jen signalizuje dolní mez dobíjení. Upraveno Říjen 21, 200816 r od rolbař
Říjen 21, 200816 r Autor No tohle mi rekl chlapik v servise. a nevite nekdo proc by to nedobijelo altik je po repas a ted znovu promeren a vse je ok aji ten kablik co ho nabudi je vporadku akorat to stale nedobiji. Si koupim kolobezku a bude vyreseno.
Říjen 21, 200816 r S regulací nemá opravdu nic společného ale slouží k prvotnímu nabuzení alternátoru v nízkých otáčkách,pokud ji odpojíš(nebo bude přerušenej kabel k ní) tak se altik nabudí až někde v 2000-2500 ot/min motoru.
Říjen 21, 200816 r Autor No to je prave to co mi to delalo sem nastartoval a vytocil motor na 2500ot tak pak zacal dobijet a to kontrolka nesvitila, ted se zrepasoval a dobijel uz od startu od nizkych otacek ale kontrolka taky nesvitila a ted taky nesviti.
Říjen 21, 200816 r Musíš proměřit kabel od alternátoru k budíkům (slabej modrej) a jestli je v pořádku,tak máš problem v budíkách-nebyl by si první,už jsem to dělal.
Říjen 21, 200816 r Autor No ten kablik k tem budikum je prej uz natazenej novej a porad nic. a v palubce je neco co se muze vysypat? kolik vychazi oprava??
Říjen 21, 200816 r Tam toho je plnej pytel,co se může vysypat.Cenu opravy Ti po netu asi nejsem schopnej říct (nejsem kouzelník a opravy na dálku neumím) ale koukám,že máš starší kousek a tam bych to vůbec neřešil a za pár švestek tam strčil jiný budíky.
Říjen 21, 200816 r Autor Takze budiky maj stim dobijenim co docineni taky. Tak to zitra hodim machra v servisu a ukazu jim zac je toho loket. A nevedel bys o nejakejch budikach?? moooooc dekuju.
Říjen 21, 200816 r Autor No ja sem spindlerova mlyna. no a jaka by byla cena u tech budiku plne funkcnich???Mam vlaste rok 98 a MR99 takze uz tam nemam vlnu palubku ale kaplicku.
Říjen 21, 200816 r Autor A neslo by to poslat pres postu? ted nejak nemam tolik casu, ty me posles buduky a ja ti poslu flasku jegra.
Říjen 21, 200816 r A máš někoho,kdo ti je přizpůsobí k řj. motoru,přepíše km,WIN a SKZ? Ve škodovce Ti to neudělaj.
Říjen 21, 200816 r Autor No vidis dobra otazka no nekdo by to snad zvladnul ale bych musel vybehat. a muzem se domluvit tak ze bys mi je podrzel a ja bych si nekdy zacatkem listopadu udelal cas a zastavil se?? co ty na to?? moooooc plofim
Říjen 21, 200816 r Jo a ještě maličkost,možná by to chtělo zjistit na 100% jestli je chyba opravdu v nich,já na dálku,jak jsem už psal neumím opravovat a s diagnostikou je to stejný,jsou to jen dahady a tipy.Kdybych to měl na chvilku tady,bude jistota.
Říjen 21, 200816 r No vidis dobra otazka no nekdo by to snad zvladnul ale bych musel vybehat. a muzem se domluvit tak ze bys mi je podrzel a ja bych si nekdy zacatkem listopadu udelal cas a zastavil se?? co ty na to?? moooooc plofim OK,napiš pak sz.
Říjen 21, 200816 r Autor o vsak ja zitra nabehnu do servisu a hned tam udelam dusno a zeptam se jak je ten muj mazel na tom a uvidime na cem sme. No jestli to nema neco spolecneho ze tyhle moje budiky ani nejdou nacist diagnostikou.a maj najeto 362tis.km
Říjen 24, 200816 r Na jaky pin v budikach je pripojene buzeni z alternatoru (modry vodic jak pise petan)
Říjen 24, 200816 r Super petan. Moc děkuji že jsem to mohl zkusit doma,byl vadny smd tranzistor u IO na desce budiků už to maká.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.