Přejít na obsah

muzete mi poradit

lubann

Doporučené příspěvky

cest,prodal jsem svou octu I a uz pres 2mesice vybiram mezi Octou II a passatem (B6 rv od 05)oba 19TDI 77kw a rok 2007, km,vybava je asi skoro stejna

zajima me jak jsou na tom s poruchovosti ,komfort jizdy atd.

Prosim napiste vase dojmy a porovnani do ceho by jste tak sli.

Napiš SZ cosbymu, má nebo měl oboje ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme doma jak oktu tak passata, sice B5, ale s B6 mám taky nějaký zkušenosti. S oktou se passat nějak moc nedá srovnávat, je to úplně jiný auto, mnohem složitější a řekl bych i o dost víc propracovanější. Mě osobně se s passatem jezdí mnohem líp než s oktou, když beru ten komfort. Interiér je moc dobře propracovanej (u okty taky) passat má pohodlný sedačky a je hodně prostornej. U řidiče se roztahuješ jako král a ten co sedí za tebou má taky požehnaně místa. Všechnoje moc dobře podsvícený a vyřešený. Passat taky hodně dobře sedí a je to výborný auto na delší trasy. Cesta do chorvatska Octa vs Passat, všichni z okty rozlamani, z passatu pohodička. Jediný co mě u passatu vadí, tak že není tak pružnej, ale tak to musí být každýmu jasný. Jinak si ho dost lidí z dálky plete se superbem nebo naopak. Pak má asi i větší spotřebu, ale tak to je na stylu jízdy. Další věc je, že passaty si hodně dobře drží cenu, někde sem četl že patří mezi největší držáky. Okta letí dolů jako blázen a to celkově škodovky. servis bych neřešil. Jinak nejsou nijak víc poruchoví , jenom do r.v 2002 byla hliníková přední náprava, ale to už je pryč. ale škoda je stejně pod VW, takže se nebojím ani jednoho. A ještě jedno + passat má parádní ozvučení, to se musí nechat, ale zase záleží co v tom je.

To jsou moje poznatky, ale jinak ti asi poradí jak tu někdo psal Cosby.

Odkaz ke komentáři

Auta maji stejnou vybavu stejny rok ,skoro stejna cena spise me zajima ta spolehlivost u B 6 JE TAM NEJAKE MISTO NA CO SE MAM SPECILANE ZAMERIT CO MUZE BYT V PRDELI NEBO CO ODCHAZI NEJAK VIC VIM ZE U OII JE TO SETRVACNIK,KDYBY NEKDO MEL JESTE NEJAKE POSTREHY CO SE TYCE PORUCH KTERE SE U TECHTO MODELU OBJEVUJU CASTEJI TAK AT NAPISE .DEKUJI VAM ZA ODPOVEDI.

Odkaz ke komentáři

Máme doma jak oktu tak passata, sice B5, ale s B6 mám taky nějaký zkušenosti. S oktou se passat nějak moc nedá srovnávat, je to úplně jiný auto, mnohem složitější a řekl bych i o dost víc propracovanější. Mě osobně se s passatem jezdí mnohem líp než s oktou, když beru ten komfort. Interiér je moc dobře propracovanej (u okty taky) passat má pohodlný sedačky a je hodně prostornej. U řidiče se roztahuješ jako král a ten co sedí za tebou má taky požehnaně místa. Všechnoje moc dobře podsvícený a vyřešený. Passat taky hodně dobře sedí a je to výborný auto na delší trasy. Cesta do chorvatska Octa vs Passat, všichni z okty rozlamani, z passatu pohodička. Jediný co mě u passatu vadí, tak že není tak pružnej, ale tak to musí být každýmu jasný. Jinak si ho dost lidí z dálky plete se superbem nebo naopak. Pak má asi i větší spotřebu, ale tak to je na stylu jízdy. Další věc je, že passaty si hodně dobře drží cenu, někde sem četl že patří mezi největší držáky. Okta letí dolů jako blázen a to celkově škodovky. servis bych neřešil. Jinak nejsou nijak víc poruchoví , jenom do r.v 2002 byla hliníková přední náprava, ale to už je pryč. ale škoda je stejně pod VW, takže se nebojím ani jednoho. A ještě jedno + passat má parádní ozvučení, to se musí nechat, ale zase záleží co v tom je.

To jsou moje poznatky, ale jinak ti asi poradí jak tu někdo psal Cosby.

Řekl bych, že pleteš hrušky a jablka. Aktuální B6 má úplně ten samý podvozek co OII. to co tady popisuješ je B5-5,5. Passat je trochu jiná třída, ale v podstatě zase jen OII jinak brandovaná. Koncernovou unifikací jsou oba modely úplně prorostlý, takže má spoustu detailů je stejných. O tom co si kdo koupí je spíš potřeba utišit ego, protože mít pasáta je něco :-), než otázka spolehlivosti nebo pohodlí

Editováno: , autor: cippis
Odkaz ke komentáři

Je to jak píše Cippis.Stejná technologie,jen tím,že pašík je větší,jetižší od podvozku,malinko komfortnější.Měl jsem obojí.Teď mám OII a proč??protože tekdy byl Passat od 100.000 dražší,proto jsem ho i prodal,protože těch 100.000 mi nestálo za to,že to byly skoro stejné auta,ale dnes se ceny skoro vyrovnaly,tak bych šel zase do Pašíka,ale jen proto,že je malinko komfortnější a tišší,jinak ne.

Odkaz ke komentáři

si myslím že sjem nenapsal nic tak hroznyho co by bylo nějaký pletení, je mi jasný, že s tou hliníkovou nápravou bylo B5.5, to jen pro info, ze to bylo na hovno. pak sem psal ze passat dobře sedí, nepsal jsem že má jiný podvozek. je fakt že jsem napsal že si ho dost lidí plete se superbem, to sem se samozrejme spletl s b5.5. ale to zase neni takova hruza ne? a i kdyby tak B5.5 je taky dost dobrej. lol

Odkaz ke komentáři

ano tyto dvě auta jsou v podstatě stejná , ale:

materiály a zpracování je u passatu jiný, stejně tak audi je jinak zpracovaná ono stačí sem tam dát jinou příchytku, někde nalepit kousek hadrové pásky, někdy dát trošku silnější hlukovou izolaci a finále je úplně jiný.

ad náprava B5- 5.5 - od 97 - 2005 je furt hliník, od 2001 jsou menší změny v silenblocích aby to mělo větší životnost

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...