Publikováno Prosinec 16, 200816 r Srdečný pozdrav ! Ako čerstvý majiteľ LPG vo Felde mi bola napísaná poznámka : vozidlo splňa .... bla bla ... a potom podľa vyhl. 578 musí byť vozidlo vybavené pevným držiakom náhradného kolesa ...... Kde niečo také kúpiť, prípadne ako zmajstrovať niečo , čo by splňalo zákonné požiadavky ? Vopred vďaka za rady. Upraveno Prosinec 17, 200816 r od colins
Prosinec 16, 200816 r my vsetci mame koleso v kufri niekto ma uchytene a niekto volne lozene a priviazane len pomocou gum.
Prosinec 17, 200816 r Pevný držák vozidla /kříž nad toroidem/ ti musí namontovat montážní firma, je to nedílnou součástí montáže LPG zařízení, dokonce na to máme ve Škodovce udělanou barierovou zkoušku, takže při předávání vozidla je rezerva přišroubovaná v kufru, při technické by měla být taky, praxe je jiná, pokud je na gumách je to každého věc, ale rdžák tam je...
Prosinec 17, 200816 r my vsetci mame koleso v kufri niekto ma uchytene a niekto volne lozene a priviazane len pomocou gum. gumy su nebezpecna vec ! ja som kupil kovovy drziak za 650 korun : www.agf.sk koleso tam prisrobujes na stojaka za zadne sedadlo. potom su este drziaky v tvare "T", kde sa koleso prisrobuje na dlazku batozinoveho priestoru. ale tento typ drziaka musis prisrobovat do karoserie a do tej ja nerad robim diery vrtackou. Upraveno Prosinec 17, 200816 r od colins
Prosinec 17, 200816 r Popisoval jsem ten držák ve tvaru T, ten jediný má atest a barierovou zkoušku přímo ve Škodovce, ten na bok je dobrý(o 100% lepší než guma), ale nesplňuje normu....
Prosinec 18, 200816 r Autor Ďakujem za odpoveď ! Každopádne sa zastavím v dielni, kde som to zadával a prevzal ,,hotové"....
Listopad 19, 201113 r je to sice staré téma ale pro informaci pro ostatní: měl sem Felicii na LPG a jezdil sem několikrát na STK do jednoho města poblíž Brna a pak otevřeli kousek od nás nové STK tak sem tam zajel a jen kvůli takové blbosti že sem neměl napevno přidělanou rezervu sem neprošel. Tak sem musel do firmy kde mi to montovali (udělali mi držák samozřejmě zdarma) a pak STK v pohodě. Naštvalo mě to pěkně že kvůli takové hlouposti sem musel znova na STK. Jinak vše bez problémů. Na jiných STK se nikdo nepodíval ani do kufru natož na nádrž. Takže pozor na to !!! aby ste nenarazili na nějakého mladého borečka kterej dělá důležitého. Vždyť stačilo jen upozornit že to musí být a já bych si to nechal udělat.
Listopad 19, 201113 r Když jsem měl ještě Renaulta tak mě na STK taky zdrbaly že nemám pořádně přidělanou rezervu. Ale že jsem měl totálně černě zafoliovaný přední okna jim bylo naprosto jedno. Ono záleží na jakýho blba padneš.
Listopad 20, 201113 r pevný držák je součástí a homologačních zkoušek, musí tam bezpodmínečně být, jinak vozidlo nesmí projít STK...např. Fabia 1, Octavia 1 jej musí mít, dvojková řada už ne, ale musí být doplněna schválenou sadou na dojetí- žádné spreje....a žádné gumy na přichycení, ty používejte jindy a jinde
Leden 6, 201213 r pevný držák je součástí a homologačních zkoušek, musí tam bezpodmínečně být, jinak vozidlo nesmí projít STK...např. Fabia 1, Octavia 1 jej musí mít, dvojková řada už ne, ale musí být doplněna schválenou sadou na dojetí- žádné spreje....a žádné gumy na přichycení, ty používejte jindy a jinde Pokud vím, tak poslední Octavia 1 Tour už neměly standartně rezervu.
Leden 15, 201213 r omlouvám se, Octavia nemusí mít držák rezervy, spletl jsem si to se Superbem 1....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.