hawkehi Vloženo 17. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2008 Prosím o pomoc,pokud je už někde na fóru podobný problém popsán,omlouvám se za založené tématu-nenašel jsem. Mám problém s levým předním kolem.Pokud auto stojí,chytnu za přední kolo a hýbu s ním doleva doprava,tak je cítit evidentní vule,někdy je slyšet i lupání.Pokud auto nadzvednu,můžu dělat kolem co chci a nic nezjistim.Při jízdě pokud zatočím doleva ozve se někdy slyšitelné lupnutí z levé strany.Dal jsem auto do servisu kde mi řekli,že neví co by to mohlo být a ať počkám až se to projeví víc.Ramena i čepy mám nový cca 1 měsíc,silentbloky taky vč kostí. Neměl by jste někdo nějakou lepší radu než autorizovaný servis? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzaa.16 Vloženo 22. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2008 Mel jsem ten samy problem,take na levem kole. Vymenil jsem spojovacku rizeni. tycka co na ni je kulovy cep rizeni. origo skoda i s kulakem stoji okolo 800kc. vymenil jsem si to sam,cca 1 hodina. Pak musis,ale na geometrii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hawkehi Vloženo 6. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. leden 2009 Co jsi potřeboval za klíče a jak je náročná výměna?V čem jako byl ten problém na té tyči,že měla vůli?Čepy mám prý v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzaa.16 Vloženo 6. leden 2009 Sdílet Vloženo 6. leden 2009 Byla vychozena tycka co vede do hrebenu. Je v pouzdre a to je prisroubovane k hrebenu. Musis sundat kulak,manzetu a povolit tu tycku u hrebenu. Je to velky klic,myslim 32,mozna vetsi. Dostat se tam tim klicem jde jenom ze spod mezi napravou. Natocis si to pomoci volantu,tak aby jsi tu matku mel nad tou dirou mezi napravou,das na ni klic a povolis. Pak uz das novou tycku a poskladas zpet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jen Vloženo 6. leden 2009 Sdílet Vloženo 6. leden 2009 Taky mi to zacalo lupat, snad to je tim.Da se to nejak zjistit, ze je to na 100 pro ta tyc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzaa.16 Vloženo 6. leden 2009 Sdílet Vloženo 6. leden 2009 Zvedni auto a nekdo at ti hybe kolem doleva,doprava a koukni na to ze spod a tu vuli musis videt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hawkehi Vloženo 7. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2009 Zvedni auto a nekdo at ti hybe kolem doleva,doprava a koukni na to ze spod a tu vuli musis videt No já teda nevím,ale já tu vůli poznám jen když auto stojí,chytnu za kolo a evidentně cítím vůli.Když ale auto zvednu,můžu hýbat čím chci a nepoznám nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hawkehi Vloženo 18. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Tak jsem to hodil do servisu a příčinou problému bylo to,že byl vysunutý silentblok z ramene,které mi měnili před vánocema.Takže to znova nalisovali,nechal jsem si vyměnit při té příležitosti čepy a musím zatím říct,že je to 100 a 1 Tak jsem zvědavej co se vy...e dalšího. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jen Vloženo 19. Únor 2009 Sdílet Vloženo 19. Únor 2009 Ja jsem vymenil tu tycku a gumy na stabiku a je klid...zatim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnxx Vloženo 19. Únor 2009 Sdílet Vloženo 19. Únor 2009 Jj, ja taky, čep řízení a je klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
khekar Vloženo 5. Březen 2009 Sdílet Vloženo 5. Březen 2009 Prosím o pomoc,pokud je už někde na fóru podobný problém popsán,omlouvám se za založené tématu-nenašel jsem.Mám problém s levým předním kolem.Pokud auto stojí,chytnu za přední kolo a hýbu s ním doleva doprava,tak je cítit evidentní vule,někdy je slyšet i lupání.Pokud auto nadzvednu,můžu dělat kolem co chci a nic nezjistim.Při jízdě pokud zatočím doleva ozve se někdy slyšitelné lupnutí z levé strany.Dal jsem auto do servisu kde mi řekli,že neví co by to mohlo být a ať počkám až se to projeví víc.Ramena i čepy mám nový cca 1 měsíc,silentbloky taky vč kostí. Neměl by jste někdo nějakou lepší radu než autorizovaný servis? Díky Když je vůle na tyčce řízení, tak to jemně klepe, ale nelupe, podíval bych se na pružinu a nebo uložení tlumiče Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fryw Vloženo 11. Březen 2022 Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 (editace) Ahoj. Oživuji staré téma,protože problém s autem mám podobný. Levé přední kolo se vodorovně (je tam cítit vůle, pokud ho na zvedáku chytnu a měli s ním) hýbe, má vůli a vůle jde cítit v tyčce řízení. Pravé kolo ale vůli nemá. Slyšel jsem od jednoho mechanika, že to je vůle na hřebenu řízení. Druhý mechanik zase tvrdil, že to nejde poznat, pokud se nesundá napravnice, že to může být jen v kloubu té tyčky, ve spojení. Já tomu nerozumím, tak promiňte, že se zeptám tak hloupě. Kdyby byla vůle v hřebenu, tak by se to poznalo na obou kolech, že by se obě hýbaly (měly vůli ve vodorovné ose) obě, nebo ne? Jinak při jízdě a při vytočení volantu na max žádné lupani v řízení není slyšet.. Editováno: 11. Březen 2022, autor: Fryw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.