Publikováno Leden 5, 200916 r Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem zesilovače k subwoofru. Tak okolo 2 tisic. Subac ma vykon 250 rms a 650 max. Někdo mi tvrdil ,že stačí poloviční výkon zesiku. takže : 125 rms a 325 max. Je to pravda? díky
Leden 5, 200916 r To ti tvrdil pěknou hloupost, vždycky je lepší mít větší výkon na zesilovači než je reproduktor, v tomhle případě subwoofer, problém je v tom že když budeš mít slabší zesilovač tak ho budeš chtít hnát na maximum aby to hrálo co nejlépe, ale ten zesilovač to už pak nezvládá a při maximálním zesílení začne zkreslovat. Proto je lepší mít zesilovač který má vyšší výkon než reprák, ale nesmíš ho dávat uplně na maximální výkon aby jsi si ho neodpálil :-P
Leden 5, 200916 r ...ještě bych dodal, že slabý zesilovač může reproduktor (SW) i poškodit.Jde taky o to to co je to za SW, jaké má parametry a v jaké bude ozvučnici.Minimálně tento zesilovač... http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...unch-GTR-250-2/ Upraveno Leden 5, 200916 r od fancarhifi
Leden 6, 200916 r když to tak vezmeš tak záleží na všech komponentech, ať už na rádiu, kabelech a konče zesilovačem a reprákem ... podle mě značka JBL je celkem dobrá, měl jsem s ní zatím jen velmi kladnou zkušenost.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.