Přejít na obsah

Vyčištění váhy vzduchu na Fabii I TDi

Doporučené příspěvky

Tento návod pravěpodobně nebude nic světoborného, ale nikde jsem to tu nenašel, ačkoli se nejedná o nic těžkého a třeba někdo nemá odvahu se do toho sám pouštět, tak mu tohle pomůže...

Měřením hodnot motoru při úpravě od TDIfuna bylo zjištěno, že váha vzduchu je slabší, než by měla být. Nic hrozného, dávala zhruba 800, což není na akutní výměnu, ale ani to není parametr nové váhy. Chtěl jsem počkat na jaro a koupit novou, ale neměl jsem co dělat, tak jsem se na ni dnes kouknul...

Co bylo třeba - počítač s VAG-COM, kabel VAG-COM, šroubovák T20 dutý a sprej na čištění brzd.

Nachází se hned za vzduchovým filtrem, ten není třeba demontovat. Je dobré hned na začátku změřit přes VAG její hodnoty, ať je pak s čím porovnávat... Odpojí se konektor (vespod, jako všechny ostatní na Fábii), váhu drží dva šroubky, které byly trochu netradiční, ale byl jsem připraven. :) Viz foto... Pak už jen vytáhnout váhu. Nejde to úplně lehce, drží ji tam těsnění, můžete si pomoci trochu vypáčením malým šroubováčkem. A je venku. Teď přijde na řadu sprej na čištění brzd (nechtěl jsem ji čistit mechanicky, je to dost choulostivé zařízení...). Nastříkat ze všech stran a radši víc, než míň (sám jsem toto dělal nadvakrát, poprvé jsem moc šetřil...), ale ne moc zblízka, sprej má celkem sílu. Nechat pořádně oschnout, tento sprej zasychá skoro hned, ale nechal jsem ji opřenou v teple asi tak 15 minut a přečetl si Autocar. :) Pro jistotu... Vrátit tak jak se vyndavá. Zapnout počítač, připojit, nastartovat, nahodit VAG, 01 - Motor, Přizpůsobení, kanál 00 - naskočí hodnoty 000, uložit. Potom 01 - Motor, Základní nastavení, počkat na ustálení hodnot, hotovo. Vyjet a zkusit hodnoty, jestli jsou lepší. V tom VAGu se smazaly adaptační hodnoty, takže auto se bude znovu učit pracovat s tím, co a jak funguje, vlastně takové tovární nastavení. :) Takže najet tak 10km, vytáčet, jet klidně... Prostě ať si vše osahá.

Nějaký nárust výkonu jsem nepoznal, rozdíl ve spotřebě (dle PP) přes 1 l na sto km. Dolů samozřejmě. :)

post-868-1234032155_thumb.jpg

post-868-1234032169_thumb.jpg

post-868-1234032177_thumb.jpg

post-868-1234032186_thumb.jpg

post-868-1234032196_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Luďa uzamkl následující téma
  • Luďa odemkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...