Přejít na obsah

Problem s volnobehom

sedo601

Doporučené příspěvky

ahojte,vedel by mi niekto poradit?moja felicia nema normalne problem udrzat volnobezne otacky,aj ked je pravda,ze nie su uplne idealne.niekedy idu na tych 750,inokedy kolisu,alebo sa drzia nad 1000.ale co ma vytaca je to,ze pri stlaceni spojky a vyradeni rychlosti mi obcas klesnu obratky prudko dole a motor zhasne.ked sa mi to stane v krizovatke tak potom musim motor startovat na rychlosti co ma velmi netesi,aj ked rozvody su vymenene,ale predsa mam obavy z ich preskocenia.uz som si normalne vypestoval reflex,ze vzdy po vyradeni tuknem na plynovy pedal,aby motor neskapal.ale takto to nechcem riesit :(.

klapka bola vycistena a nastavena v Skoda servise,VAG nevyhadzoval chybu.po prejdeni par kilakov bol problem nazad.novu by som este kupoval nerad,pokial by sa tato dala zachranit. :help:

Editováno: , autor: sedo601
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Ja som mal niečo podobné a u mna pomohlo toto:

Vyčistil som klapku,ale som aj rozobral zadnú časť,kde je potenciometer.

Osku som namazal WD-čkom,trošku som to rozchodil a plochu potenciometra som potrel jemne DIAVOU.

Tento postup som niekde našiel na nete,vyskúšané-funguje.

Odkaz ke komentáři

Ja som mal niečo podobné a u mna pomohlo toto:

Vyčistil som klapku,ale som aj rozobral zadnú časť,kde je potenciometer.

Osku som namazal WD-čkom,trošku som to rozchodil a plochu potenciometra som potrel jemne DIAVOU.

Tento postup som niekde našiel na nete,vyskúšané-funguje.

Inak ten potenciometer sa do 1.6-tky da zohnat. skus sa poobzerat po lacnych shopoch. Asi je vadny. Treba ho vymenit. Potieranie a ošetrovanie potenciometra je len dočasné riešenie. Pozri sa aj na motorček, či nemá poškodený pastorok ozubeného kolečka a či vôbec chodí...

skús. :)

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
ahojte,vedel by mi niekto poradit?moja felicia nema normalne problem udrzat volnobezne otacky,aj ked je pravda,ze nie su uplne idealne.niekedy idu na tych 750,inokedy kolisu,alebo sa drzia nad 1000.ale co ma vytaca je to,ze pri stlaceni spojky a vyradeni rychlosti mi obcas klesnu obratky prudko dole a motor zhasne.ked sa mi to stane v krizovatke tak potom musim motor startovat na rychlosti co ma velmi netesi,aj ked rozvody su vymenene,ale predsa mam obavy z ich preskocenia.uz som si normalne vypestoval reflex,ze vzdy po vyradeni tuknem na plynovy pedal,aby motor neskapal.ale takto to nechcem riesit :(.

klapka bola vycistena a nastavena v Skoda servise,VAG nevyhadzoval chybu.po prejdeni par kilakov bol problem nazad.novu by som este kupoval nerad,pokial by sa tato dala zachranit. :help:

Musis udelat zakladni nastaveni skrtici klapky + predstih

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

u Feldy 1,6 MPi jsem měl také problém s volnoběhem, pomohlo mi vyčištění škrtící klapky a základní nastavení, ale volnoběh pořád není úplně ideální. Mám dojem, že u těchto motorů (1,6 AEE) se ta škrtící klapka zanáší nějak často a samozřejmě se často vyskytují i problémy s volnoběhem, kromě toho ta škrtící klapka u tohoto motoru dost často odchází. V práci jsme měli 5 Feld 1,6 a u všech se často zanášela klapka a u 4 aut se po čase musela vyměnit, moji známí, kteří tuto Feldu vlastní, mají stejné problémy. Proč se u těchto motorů zanáší tak často ty škrtící klapky a proč tak často odchází? Je to konstrukční chyba nebo se ty klapky zanáší u všech motorů? Děkuji za odpověď. Docela mě ty problémy s volnoběhem u tohoto motoru štvou

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...