Přejít na obsah

Výměna ložiska v převodovce

suchar

Doporučené příspěvky

Před rokem jsem nechal vyměni oba přední ložiska kola, protože jedno začalo hučet, tak jsem je nechal vyměnit rovnou obě. Po 3 měsících se začal oběvovat nový zvuk z levé strany, není to hučení ale špíše popískávání (kvílení) začína to při 60 km, není to závisle na otáčení doleva nebo do prava, nemění se to ani lehkým přišlápnutím brzdy, kotouče se nepřehřívají. Mám podezření na ložisko v převodovce, můžet o být ono, jak těžká je jeho výměna. Mám O1, 1.8T. Není to problém kol, dělá to na letních na Al discích i na zimních plecháčích.

Díky za rady. Chtěl bych to již opravit sám, nevím jestli to nedělá vyměněné ložisko, jesli se nejak neponičilo při montáži.

Původní majitel mi říkal, že mu v servise měnili dva ložiska na pravé straně (asi tím myslel to vpřevodovce)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavé ale zrovna ted měnil kamarád ložisko na OI po někom kdo to špatně namontoval klasika :-))))a ložisko v těhlici nové a po několika KM začlo popiskovat kdybych u toho nebyl nevěřil bych co to dokáže dělat ....takže proběhla výměna znovu a je klid!!!!!!!!!!a nešetřit a dej třeba SKF......

Odkaz ke komentáři

Tak jsem vyměnil to ložisko, a je klid. Když jsem vylisovával ten náboj kola z ložiska, tak se ložisko samoždřejmě rozpadlo a jeho vnitřní díl ložiska zůstal na tom náboji. Tak jsem vytáhl svářečku, lechce k tomu přivařil dvě závitové tyčky a pomocí kusu železa s dvěmi dírami pro ty závitové tyče to jednoduše stáhl. (Tím drobným vařením se to pěkně i zahřálo a lezlo to dolů jako po másle, práce na 10 minut). Pak na mě vykoukly zářezy od rozbrušovačky, kdy to někdo předemnou drtil velkou silou, prasák jeden.

Odkaz ke komentáři

to že zustane druhej díl na náboji je normální jev ... ten tvůj postup sundání je docela dobrej postup .. jinak tou fleksou se to dělá skoro všude i v autorizáku .. a bohužel se někdy stane ,že se řízne hlouběji a zustane tam malej zářez ... :feve:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem vyměnil to ložisko, a je klid. Když jsem vylisovával ten náboj kola z ložiska, tak se ložisko samoždřejmě rozpadlo a jeho vnitřní díl ložiska zůstal na tom náboji. Tak jsem vytáhl svářečku, lechce k tomu přivařil dvě závitové tyčky a pomocí kusu železa s dvěmi dírami pro ty závitové tyče to jednoduše stáhl. (Tím drobným vařením se to pěkně i zahřálo a lezlo to dolů jako po másle, práce na 10 minut). Pak na mě vykoukly zářezy od rozbrušovačky, kdy to někdo předemnou drtil velkou silou, prasák jeden.

Tak prima ložo pomohlo to jsem rád ještě že si nelezl na to v převodovce :-))))))dnes se s tím lidi nemažou a namlátí to tam to mne taky ser....!!!prasata

Odkaz ke komentáři

Před rokem jsem nechal vyměni oba přední ložiska kola, protože jedno začalo hučet, tak jsem je nechal vyměnit rovnou obě. Po 3 měsících se začal oběvovat nový zvuk z levé strany, není to hučení ale špíše popískávání (kvílení) začína to při 60 km, není to závisle na otáčení doleva nebo do prava, nemění se to ani lehkým přišlápnutím brzdy, kotouče se nepřehřívají. Mám podezření na ložisko v převodovce, můžet o být ono, jak těžká je jeho výměna. Mám O1, 1.8T. Není to problém kol, dělá to na letních na Al discích i na zimních plecháčích.

Díky za rady. Chtěl bych to již opravit sám, nevím jestli to nedělá vyměněné ložisko, jesli se nejak neponičilo při montáži.

Původní majitel mi říkal, že mu v servise měnili dva ložiska na pravé straně (asi tím myslel to vpřevodovce)

Zdravím,,taky mi začalo hučet pravé přední,,kolik tak stoji to ložisko,,mam octu 1.8T 4x4..dik

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...