Přejít na obsah

Radička z O2 do O1

BEDUIN

Doporučené příspěvky

Moja stará radička v O1 mala síce kožennú hlavicu, ale mech bol z koženky a tá už bola dost poškodená. Preto som sa rozhodol vymenit radičku a dal som tam radičku určenú pre O2.

Všimol som si vela otázok na forach, či bude pasovat na starsie O1, preto sem dávam tento návod na výmenu.

Vycvakneme rámček z palubovky a mech pretiahneme cez hlavicu páky, aby sme sa dostali k objímke, ktorá drží hlavicu na tyčke.

post-9889-1256263278_thumb.jpg

Šrobovákom uvolníme objímku a hlavicu vytiahneme

post-9889-1256263349_thumb.jpg

Pasuje na všetky O1 ktoré majú tyčku páky priemeru 12mm. (tzv. tenký klacek).

Zo starej aj novej páky odstránime spodný rámček. O1 ho má nalepený (nalisovaný) a O2 nacvakaný spinkami. Na mech z O2 nalepíme lepidlom (chemoprén alebo podobné) starý rámček z O1. Pri lepení treba dat pozor aby sa nalepil správne, teda aby bol rámček správne otočený (treba si označit ktorá strana má smerovat dopredu, kvoli západkám)

post-9889-1256263455_thumb.jpg

Novú hlavicu nasunieme na tyčku. Tyčka aj hlavica majú zárez, teda po nasadení sa nekrúti a sadne presne. Zatlačíme hlavicu na tyčku až na doraz a klieštami stiahneme objímku, aby sa hlavica nevytahovala.

post-9889-1256263503_thumb.jpg

stiahneme mech a nacvakneme rámček do palubovky. Pasuje tam a vypada to lepšie ako stará. :palec2:

post-9889-1256263602_thumb.jpg

No a takto to vyzerá pri roznych zaradených stupnoch.

R,1,3,5, su v pohode. Mech na O2 je trošku kratší ako na O1 a je našponovaný pri stupnoch 2,4. Ale je to v pohode, len pri ráznejšom zaradeni 2 a 4 môže našponovaná koža povytiahnut plast pod rámčekom. (v červenom krúžku)

post-9889-1256263677_thumb.jpg

Ale to je zanedbatelné. Niekto to riešil aj skrátením tyčky asi o 1cm aby to tak nešponovalo ;)

Teda radička z O2 do O1 PASUJE :palec2::)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Luďa uzamkl následující téma
  • Luďa odemkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...