Maaho Vloženo 31. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2012 Pokud má někdo zájem jen o vyčištění čočky xenonu, pak to jde i bez téhle kompletní rozborky. Světla jsou na autě téměř pět let a zbytek byl v pohodě, bez potřeby očisty - mám na mysli plexi a paraboly. K čočce jsem se dostal vcelku v pohodě a špinavá byla jen z vnější strany. Je uchycená čtyřma šroubama a pro lepší manévrovatelnost jsem odšrouboval i kryt motorku. Pak jsem čočku povytáhnul (asi o 2 až 3 cm), provlíknul pod ní suchej hadr a chvilku leštil střídavým taháním za oba konce. Výsledek je super. Trochu prachu zůstalo u krajů čoček, ale tak zanedbatelné množství, že to na funkci nemůže mít vliv . Práce je to na 2 - 3 hodiny s komplet odstrojením a následnou kompletací. Fotky nemám, ale myslím, že ani není třeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 17. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2012 (editace) Tak uz aj ja som sa dal konecne do toho cez tieto chladne dni. Prve mi trvalo asi hodinku a pol druhe uz bolo asi za 45 minut hotove rozobrate, vycistene. Nebojte sa do toho ist staci vam srobovak a teplovzdusna pistol a mozte sa pustit do toho. Po vycisteni je to krasne ciste a tiez som sa cudoval kolko spiny tam moze byt. Nakoniec upozornujem upravit kolienka /otvory pre odvod tepla/ a dat tam nejaku filtracnu vlozku aby sa do svetla nedostaval prach. DUfam ze na najblizsie roky mam pokoj a svetla sa nezacnu zahmlievat. Svetla po konci tohto cistenia som este nelestil lestiacou pastou na svetla takze to bude este o trochu krajsie TAK VSETKYM HURA DO ROBOTY Editováno: 17. Listopad 2012, autor: tomasmu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 17. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2012 A tu su rozdiely... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 17. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2012 Jak jsi dostal ven to plexi. Já to zkoušel i nahřívat v troubě a nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 17. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2012 Este som si zgustol aj na zadne svetla. Tie isli pekne lahko su len slabuckym lepidlom prilepene takze to som robil cisto len srobovakom ale OPATRNE aby ste to nepraskli. Pomalsie dalej zajdes sa hovori a je to tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 17. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2012 To Žralok :To plexisklo je v takych kanalikoch kde je vyplnene tmelom. To nahrejes a po celom obvode svetla vyskrabes tmel s hornej casti. Ked to budes mat hotove. Ja som si potom nahrial urcitu cast a horny plast som si nadvihol a vypacil aby som sa dostal pod plexisklo a postupne som to robil po celom obvode. Len davaj pozor ked to budes mat nahriate aby si nespravil dieru v svetle lebo ked to je horuce je to makke. A nenahrievaj to uplne do makka ten plast. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 17. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2012 Este chcem upozornit ze okolie ostrekovacov svetle tam moc tmelu nebolo taklze to si nechajte ako posledne a netreba sa tam moc sparat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 17. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2012 zraloku pomohlo? tiez nemas co robit so zimnymi vecermi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 17. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2012 Spíš potřebuji vyčistit světlo na pašíkovi. To je ale udělané trochu jinak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasmu Vloženo 17. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2012 Tak som ti moc nepomohol. Ale trubu by som moc neodporucal neviem ako to znesu kable vo svetle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 17. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2012 Já mám světlo komplet rozebrané. Jen nemůžu sundat to plexi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas1450 Vloženo 21. Duben 2013 Sdílet Vloženo 21. Duben 2013 Je rovnaka parabola na dialkove svetla u xenonu a halogenu ? a Ramcek ?Dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.