Přejít na obsah

Mravenci

ratras1

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci,

dneska jsem zjistil, že mi v kufru pochoduje skupinka mravenců, vylézali někde z tapecu a někde z těsnění kufru, říkal jsem si, že jich tam bude jenom pár, ale zneškodnil jsem asi 20 a pořád jsem nacházel další, doufám, jenom, že nemají rádi gumu nebo něco podobného, tak se chci zeptat jestli s tím nemáte někdo zkušenost nebo nevíte co by proti nim šlo použít? Dík za případné rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tento problém som riešil na svojej OII zhruba pred týždňom. Mal som zaparkované auto vo vyššej tráve celé poobede a keď som potom nastúpil do auta tak po celom interiéri mi behali mravce (tie malé čierne). Najviac som ich našiel pod zadnými sedačkami a tie som samozrejme aj zlikvidoval. Druhý deň už po mravcoch nebolo ani stopy, tak som si myslel, že už mám pokoj. Ale na ďalší deň ráno som zase videl ako mi mravce pochodujú po prednej kapote a po streche auta, tak som sa pokúsil vypátrať kde asi majú svoj hlavný stan. Podarilo sa mi ich nakoniec nájsť v hornej časti na pravom prednom podblatníku kde mali urobené hniezdo aj so svojou kráľovnou. Tých som odniesol a vysypal na iné miesto ďaleko od auta a zbytok pri motorovej časti som ešte poriadne vystriekal nejakým sprayom na hmyz. Takže ak máš v tiež v aute mravce tak z toho čo som sa dočítal na nete tak niekedy stačí iba preparkovať auto na iné miesto prípadne nechať auto zaparkované na priamom slnku lebo mravce vraj nemajú radi vysoké teploty. Ale pokiaľ sa ti nasťahovala do auta celá kolónia aj s kráľovnou tak ako mne tak to budeš musieť nájsť presne kde sa nachádzajú a nejako ich zlikvidovať-preniesť ich niekde inde alebo vystriekať nejakým prípravkom proti hmyzu.

Odkaz ke komentáři

No taky se obávám, že se mi tam nastěhovali, už jsem si dneska skoro myslel, že je klid, ale pak jsem znešdonil další dva, co mi lezli po palubovce. Jinak na slunku jsme stál celý den, ale zmetkům to asi nějak nevadilo, zkusím najít jejich domeček, doufám, že mi mezí tím něco nesežerou :feve:

Odkaz ke komentáři

Držím Ti palce v hľadaní. Ja som mal trocha šťastie, že sa mi ich podarilo nájsť na prvý pokus. Ináč mal som v pláne porozoberať komplet celý int. kým by som ich nenašiel. Ináč si myslím, že nejaké veľké škody by v aute nemali napáchať (skôr budú hľadať nejaké omrvinky na obživu) ale je to strašne nepríjemné keď Ti počas šoférovania začne liezť po ruke alebo po hlave mravec tak ako mne v prvý deň keď som ich našiel. Škoda, že som toho z hniezda čo som tam našiel neurobil zopár fotiek, ale boli pekne v hlúčiku v priemere asi 15cm.

Odkaz ke komentáři

No a pokud jich nenajdes, tak pouzit takove ty pasti co se davaji doma do interieru, oni tam nalezou a prinesou do hnizda sebou jed, ktery je pak zneskodni sam. Jinak po aute ti budou shanet nejake zbytky od jidla, do niceho jineho by se nemeli pustit. Hledej po aute mista s skryta od slunce a s vetsi vlhkosti...jako treba ten podbeh, apod.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...