Červenec 18, 201015 r ...kod motoru je BXW. Vcera jsem zkusil jet s klimkou a bez ni. Rano jsem bez klimky ujel 250 km a bez problemu. Odpoledne jsem s zapnutou klimatizaci ujel 600km a take bez problemu. Tak uz tomu nerozumim.
Červenec 18, 201015 r Autor Tak pánové průběh pátku. Vyjel sem ze servisu dojel do prace cca 10 km kolonama Prahou bylo okolo 30 stupnu zapnuta klima - vse ok. Odpoledne 37 stupnu opet stejny problem - s klimou to pri padu otacek proskočí tak že auto chcipne. Vypnul sem teda lpg a jel na benzin jednou mi to chciplo i v benzinu pak to dalo pokoj a jelo to normalne. Takze zase nic.... Misubaro : nebylo to tim ze vcera bylo o dost chladneji???? Upraveno Červenec 18, 201015 r od Evers
Červenec 18, 201015 r pokud by to melo chcipnout na LPG - nema se to prepnout pri krytickych otackach zpet na benzin ? ja to tak mam, pokud me klesnou otacky na 500 a nebo vylitnou na 5500 tak se prepina na benzin s pipnutim
Červenec 18, 201015 r Záleží jak to nastavíš, teda pokud to nastavit jde, problém, je v tom, že někdy motor v tomto režimu zhoupne ze 700ot na 500ot, ale ustojí. Podle tvého nastavení by přešel do benzínu a pak zpět do plynu. Když tam nastavíš 300ot, tak při kritickém zhoupnutí motoru se sice systém v 300ot přepne do benzínu, ale někdy už se nechytne a zdechne tak nebo tak. Co se týče problému zdechávání motoru v deceleračním režimu, hodně záleží na tom, jak které auto má naprogramovanou mapu dávkování.
Červenec 19, 201015 r Autor Octavko : normalne se autopřepne do benzinu - psal sem víš ( ale je to jak kdy , někdy to udrží jindy zas ne ) - mě udivuje že tento stav nastává pouze při teplotách 30 + , normálně když je 28 stupňů pustim klimu tak vše pracuje tak jak má.
Červenec 19, 201015 r Příteli, nemůžeš bazírovat na tom, že si LPG systém bude vybírat, kdy bude pracovat dobře a kdy špatně. Pošli mě ten tvůj osc soubor, zkusím se podívat.
Červenec 20, 201015 r Autor Tady je link na to osc http://www.ulozto.cz/5366978/fabia.osc Kdybys tam neco objevil dej vedet. Zacali se projevovat spatne studene starty. Objednám se do škodovky aby to projeli ( auto je v zaruce ) / myslíš že by to mohlo mít souvislost, dělá mi to stejné blbosti jako uživateli Octavka.
Červenec 20, 201015 r Klídek po tom průseru co sem dneska zažil za reklamaci už mě nic nerozhází Jinak pánové....už nevěřím ani zázračným vstřikovačům Valtek 34 Jo na to OSC se kouknu... Evers...kamaráde můj největší...ty máš 1,4L 16V 63kW nemýlím-li se, právě se dívám na ten tvůj LOG soubor...ale ale ale... Je moc od tebe milé, že ste mě nahráli volnoběh, ale měls zapnutou klimu (což já nechtěl)....nicméně možná bych tam příčinu tvého zdechávání viděl, možná i řešitelnou, i když ten tvůj výkon OSC ... nic moc. Si schopný ještě obstarat jeden takový soubor stačí 30sekund nahrávání auto přepnuté na LPG,volnoběh, bez světel bez klimy všecko vypnuté? Ale ještě potřebuju fotku mapy, resp screen mapy-ve formátu (bmp/jpg/gif)-tzn obrázek. Pak ti budu schopen pomoct a poradit...nicméně flaška tě nemine Upraveno Červenec 20, 201015 r od PauLofWoCC
Srpen 29, 201015 r Jak dlouho tam máš lpg? Jinak vidím, že tyto motory (1,4 16V 63kW) snad asi s tím mají problém nebo co.... Prostě musíš zjistit, jestli to dělá na benzín nebo ne...pokud ne, tak se jich zeptat, jestli by s tím něco nešlo udělat... Jinak sem momentálně teď narazil na jeden motor Renaulta, který hned po montáži měl problémy se zdechváváním. Zkoušel sem všechno, ale nic se nedařilo, tak sem tam nakonec, ačkoliv nerad, musel použít režim přepínání do benzínu pod 600ot s návratem na LPG, tak aby ten motor byl schopen za jakýchkoliv situací nezdechnout. Výsledkem bylo to, že jemně zavrávoral, ale nikdy po této modifikaci v programu, nezdechl...
Srpen 30, 201015 r 1.4 16V 63 kW je jenom o doladění toho volnoběhu, alespoň všem to momohlo.... jak můžeš mít Elpigaz a v tom součástky BRC, vždyť to nemůže sedět ani podle homologačních čísel....děsím se sitiace, až se naserou úředníci a začnou po tom jít, víc jak polovinu aut vyhází, taky jsem tu měl takové "slepence" na revizi, dnes už je neřeším, pod takové auto se absolutně nepodepíšu...pořádně si zkontroluj čísla na dílech
Srpen 30, 201015 r HTS Zábřeh zastupuje síť pod názvem Elpigaz. Jinak pochybuju, že HTS Zábřeh dali do montáže něco od BRC, když je to jejich konkurence v ČR. Jakože vím, jaké jsou tam napjaté vztahy mezi nimi. Nicméně taky si myslím, že jde jenom o poladění volnoběhu... Upraveno Srpen 30, 201015 r od PauLofWoCC
Září 1, 201015 r V servisu výměna svíček ( Bosch ) - 561 kč....vyčištění škrtící klapky čističem karburátoru....151 kč .......servisní práce a doladění......+ dph celkově asi 857 kč Nic jiného udajně nedělali zajímala mě spíše ta klapka prej byla dost zanešená a tak to čistili tím přípravkem za 150 kč,svíčky jsem měl původní tak už to asi chtělo vyměnit...uvidím po dalším ježdění jak se to bude chovat a pak dám po čase zase nějaké echo........ Mám ted najeto celkem 23590 km z toho na plyn 7750 km..... Upraveno Listopad 3, 201014 r od nonyska307
Říjen 2, 201015 r ...dnes jsem mluvil s kamaradem od skodovky a ten mi rekl, ze se pripravuje novy software na chcipani motoru a to konkretne na 1.4 63kW,kod motoru BXW. Z Makedonie prislo mnoho stiznosti na zdechani motoru na krizovatkach v parnem lete. Dokonce jejich referencni vozidlo to take delalo. Takze asi s plynem to nema nic spolecneho. Upraveno Říjen 2, 201015 r od Misubaro
Listopad 10, 201014 r Ahoj už jsi nechal přeprogramovat tu řídící jednotku na novější software? V servisu škoda mi nedávno nabízeli novější software tak nevím jestli to mám nechat předělat. Pavel
Červen 29, 20169 r Mám tiež problém že motor skape ale iba pri pustenej klíme,je to ale sporadicky.Po montáži 10/2015 sa mi stávalo že motor občas zdochol,klíma sa nepoužívala,potom pri kontrole do 2000 km mi to v softe upravili a bolo to ok.Teraz pri používaní klímy sa mi občas stane že tiež zdochne,alebo sa len tak-tak udrží,urobí to iba vtedy ako idú otáčky od 3000 dole a pri 3 rýchlosti tak som to odpozoroval aj to nie vždy.Teraz jazdím na benzím s klímou a čakám až sa to prejaví v benzínovom režime zatiaľ sa to nestalo. Chcem sa spýtať či sa to dá upraviť softom ako to bolo pred tými 2000 km,teraz do 2 týždňov ma čaká kontrola po 15 000 km a čo sa tam upravuje mení. Fabia II 1.4 16V 63kw BXW 7/2009 Tartarini 10/2015 Upraveno Červen 29, 20169 r od kimmi
Červen 30, 20169 r podle mě je to špatně nastaveným plynovým programem, tím pádem se začne posouvat i ten benzínový a výsledek je to chcípání...
Červenec 5, 20169 r Takto to funguje?,že sa benzíniová mapa začne učiť od plynovej ak tá môže byť eventuálne špatne v určitých chvíľach,napríklad ten voľnobeh s klímou. Mne to na benzín zatiaľ nespravilo ale je príspevok v stati Fabia II-motor 1.4.-1.6 a tam sa to spomína že pri zapnutej klíme motor občas zhasne a tí užívatelia nemali montovaný plyn. Zatiaľ platia dve najčastejšie podmienky kedy sa to stane: -motor niečo nad 3000 otáčok -vonkajšia teplota nad 30°C Keď bola vonkajšia teplota pod 30°C tak mi motor s klímou nikdy nezdochol v prevádzke na LPG. Ak sa to vyrieši nastaveným mapy LPG tak to je ten lepší prípad lebo benzínový sa asi nastaviť nedá a nepomože tomu ani flash RJ na novší. Upraveno Červenec 5, 20169 r od kimmi
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.