Taušín Vloženo 14. Červen 2010 Sdílet Vloženo 14. Červen 2010 zdravínm, mám problém s elektrikou ve felicii 1.3. Při "prudké" akceleraci mi začne cvakat relé (mám tam nějaké šedivé s číslem 18). Začnou problikávat světla, topení, vyhřívání zadního okna atd a jejich kontrolky. Relé vypadá na pohled OK, ve staré felicii není, neměl jsem zatím možnost ozkoušet jiné. Uzemění na pohled všude OK, kontrolka dobíjení nesvítí. Nevíte někdo čím to může být, může být lehce v řiti alternátor? Zatím to dělá jen při akceleraci. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo z hor Vloženo 14. Červen 2010 Sdílet Vloženo 14. Červen 2010 zdravínm, mám problém s elektrikou ve felicii 1.3. Při "prudké" akceleraci mi začne cvakat relé (mám tam nějaké šedivé s číslem 18). Začnou problikávat světla, topení, vyhřívání zadního okna atd a jejich kontrolky. Relé vypadá na pohled OK, ve staré felicii není, neměl jsem zatím možnost ozkoušet jiné. Uzemění na pohled všude OK, kontrolka dobíjení nesvítí. Nevíte někdo čím to může být, může být lehce v řiti alternátor? Zatím to dělá jen při akceleraci. Díky Ahoj! To relé co píšeš je X odlehčovací relé, které odpojuje při startu přesně ty věci co píšeš. Podrobně popsané je to zde: http://felicia.manas.name/pojistkovy-panel/ Závadu bych hledal buď v tom relé nebo v obvodech před ním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taušín Vloženo 15. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Červen 2010 Díky, už je to vyřešeno, přes "Similar Topics" jsem našel odkaz na tomto fóru na podobný problém, někdo tam radil, že to může být žlutým kabelem u startéru, skutečně, kabel byl téměř upadlý, pravděpodobně se vibracemi časem uklepal z konektoru. Původně by mě nenapadlo hledat problém zrovna u startéru 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hoffman Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 Mam naprosto stejný problém na stejném autě relé by stálo 450kč ještě než jsem ho objednal tak jsem zaběhl sem, .. v létě jsem na tom autě vyměnil starter tak snad to bude taky ten žlutý drát... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vari Vloženo 11. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2012 ja sem mel taky ten problem a byl to ten zluty kabel u starteru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alfox Vloženo 30. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2012 (editace) Ano, je to zkorodovaným žlutým kabelem na startéru. Při akceleraci cvaká x relé. Když kablík upadne, tak mimo jiné nejdou hlavní světlomety, stěrače, ventilátor topení a startér. Ilustrační foto! Editováno: 30. Listopad 2012, autor: alfox Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eyky Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 Jé ! Děkuji :-) Měl jsem stejný problem. Ač teda až po třech letech co tady ta otázka padla.Jsem rad že jsem tady "zabrousil". Ani servisní technik ve značkovém servisu si s tím neuměl poradit. Prej až to "klekne" úplně pak to najdem... :-D(..žlutý drátek..)Za pár minut si to udělá i naprostý "levák" jako jsem já.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.