Přejít na obsah

LED denni sviceni

Tomáš Belina

Doporučené příspěvky

Já kupoval tyhle kulatý patery z Aukra na firemní dodávky. Měli je v akci za 4 kila.

Kupovat k tomu nic nemusíš, mají 3 kejbly, takže netřeba modul na automatické zhasnutí po rozsvícení parkovaček, jen ty kabely jsou docela krátký, takže budeš potřebovat asi napojit.

Akorát jedna maličkost: mlží se, teče do nich. Vyřeší to před instalací omáznutí silikonem kolem dokola mezi tělo a sklíčko.

Ale svítí moc pěkně, za ty prachy naprostý luxus

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Tak jsem zjistil že při zaplejch led denních světlech,mi přestane hrát rádio stratí se signál,teda né uplně ale začne to chrčet a tam kde je na rádiu normálně slabší signál tak to nehraje vubec zapnu potkávačky a rádio hraje jak má.....to je supr co stím?odrušovač rádia??

Odkaz ke komentáři

V DRL není nic, co by mohlo rušit FM signál (v DRL je max nějaký ten odpor a možná nějaká ta dioda-to nejsou rušivé elementy).

Spíš nějakej kiks v kabeláži. Kde máš DRL napojené na napájení?

Ptám se proto, že bych se nedivil, kdyby to někdo napojil na ISO k rádiu, pak bych to chápal.

Pokud Ti DRL zhasnou až po vytažení klíčku, je to skoro jasné

Odkaz ke komentáři

Tak ty DRL mám napojené podle rady elektrikářu tady na foru a to plusovej na svorku X75 pod volantem a spínání na pojistku k parkovačce.co se týče drátu tak jsou klasika co se používaj v autech žádnej zvonkovej drát.Schválně jsme si na tom dal záležet a ted tohle rušení rádia sakra práce.

Odkaz ke komentáři

Takže mě to nedalo a kostru jsem přidělal tam kde má správně bejt a nic....vyzkošel jsem všechny vyrianty přímo na baterku a výsledek pořád stejnej při rosvícení denních světel rušení autorádia.Pak jsme zkusil vzít jinou 12v baterku a připojit a žádne rušení světla svítí rádio hraje,tak kde je problém???

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Tohle nevypadá, že by mělo mít homologaci, já nedoporučuji tyhle lepící "blbosti" alá Čína...

I přesto: Potřebuješ přepínací relé, které Ti vypne DRL při zapnutí parkovaček

Já doporučuji rovnou automatický modul, který Ti rozsvítí DRL až po nastartování, 1.ušetříš protahovaní kabelů do kabiny, 2.DRL se rozsvítí až po nastartování (modul vyhodnotí napětí a zapne, až bude dávat altík vyšší napětí)

Napojuje se tedy přímo na stálý + a - a žlutý na parkovačky.

Samozřejmě napojující kabely nepřerušujeme, jen odizolujeme a používáme zásadně letované spoje

Mám osvědčený modul Keetec (čína zlobí) - třeba tady : http://alarmtuning.cz/enni-sviceni/drl-prislusenstvi-doplnky//automaticky-spinac-svetel-pro-denni-sviceni-keetec-as-drl.htm

Odkaz ke komentáři

Musí mít homologaci E8, jinak nesmí být dle vyhlášky použity. Homologace bývá označena i přimo na DRL.

Samozřejmě že je tam dát můžeš, ale pokud je budeš požívat, porušuješ tím vyhlášku a můžeš za to dostat pokutu a při okamžitém neodstranění můžeš přijít i o TP, protože není vozilo způsobilé. Dostat ho pak zpět znamená odstranění závad a udělat novou STK (aspoň tedy v Čechách, počítám, že v SK to bude podobně). A to si myslím, že je docela opruz jen kvůli pár pěkným diodkám....

Odkaz ke komentáři

Musí mít homologaci E8, jinak nesmí být dle vyhlášky použity. Homologace bývá označena i přimo na DRL.

Samozřejmě že je tam dát můžeš, ale pokud je budeš požívat, porušuješ tím vyhlášku a můžeš za to dostat pokutu a při okamžitém neodstranění můžeš přijít i o TP, protože není vozilo způsobilé. Dostat ho pak zpět znamená odstranění závad a udělat novou STK (aspoň tedy v Čechách, počítám, že v SK to bude podobně). A to si myslím, že je docela opruz jen kvůli pár pěkným diodkám....

Máš ve všem pravdu,jenom homologace nemusí být E8(homologováno v ČR),ale může tam být číslo kteréhokoliv státu unie a dalších států mimo EU,které zkoušky provádějí dle směrnic EU.To jenom,aby jsi mu nezkomplikoval výběr.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Sice ne na Supu,ale mám je na OI. Naprostá spokojenost.Jsou to NSSC 523

Jenom nejsou dlouhá 300 mm.Na webu je nabízejí od 230 do 310 mm,zjistil jsem to,až když jsem je koupil a míra neseděla.Objednával jsem je,jako dlouhá 230 mm a nevešla se mi tam,kam jsem zamýšlej instalovat.Proto skončila v mé OI ,ale nelituji.

Dlouhá jsou cca 270mm.

Jinak ve Tvém odkaze je nabízejí dost draho,dají se většinou levněji.

http://www.tuningshop.cz/svetla-a-zarovky/svetla-pro-denni-sviceni-523-hp-5-led-chrom-nssc/

post-655-0-68208700-1414230945_thumb.jpg

post-655-0-37175600-1414230967_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravim zakoupil jsem si světla tak jako vetsina zde akorád mam jediny problém se zapojením světla má zapojena tak jak je psáno plus jsem se ještě ptal zdejšího člena mikl co mi radil ale bohužel se mi nedaří problém je takový ze při nastartování mi svíti jak denní tak parkovacky plus zadek. Když otočím do polohy zapnutý světla tak mi svíti hlavni plus zadek a k tomu i denní max pohasnou zlehka. A tak se ptam co dělám spatně. Ještě dodavam ze jsem vytahl relé na denni svíceni co tam bylo originál.

Odkaz ke komentáři

Denní světla nemají vliv na standardní osvětlení auta.Pokud Ti po nastartování svítí parkovačky přední i zadní,není to denními světly,ale nějakou úpravou el. instalace vozu.

Než ta denní budeš zapojovat,uveď instalaci ve voze do standardního stavu tak,aby se světla zapínala jenom pomocí ovladače světel.Až tohle vyřešíš,připojíš denní a pokud to připojíš tam,jak jsem Ti psal,musí to fungovat.

ještě přikládám schema.

post-655-0-46834500-1421780160_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Neříkám, že je chyba ve světlech. Zapojil jsem tak jak si mi psal vesměs tak samo jako je napsáno na té krabičce akorát mi svítí i parkovačky. No a co jsem se bavil ještě se známím tak mi řekl to samé co říkáš ty bylo by potřeba najít schema a vrátit elektriku do původního stavu tak aby se ovládala světla ručně. A to si netroufnu to překopávat. Ono to takhle je originál z linky nikdo tam nic nedodělával bylo to už s výbavou takže budu muset sehnat někoho kdo mi to překope. 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...