Přejít na obsah

potíže po nastartování

PATAPUFA1

Doporučené příspěvky

Mám felicii 1.6 r.v. 99.Když je motor studený,tak po nastartování asi po 2sekundách chcípne.startuji až 7krát za sebou.potom motor zní jako tříválec,když přídám plyn,motor se zadusí a střelí do sání,auto se celé třepe.asi po minutě se motor uklidní a běží jak má.v zimě to nedělá.rozdělovač mám nový a klapka se čistila.po napíchnutí na PC to žádnou chybu neukazovalo.můžete mi někdo poradit co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přisává falešný vzduch někde pod přírubou nebo povolenou hadicí - třeba k posilovači - a CML si neví rady co s tím. Jjak se to ohřeje, spára se zatáhne a je pokoj - než to zase vystydne.

Dík moc za info.V zimním období to ale nedělá.Kdyby přisávala falešný vzduch,tak to dělá celoročně.Zdá se mi,že když stojí auto na slunku déle (cca 4-5hodin),tak že to dělá víc.

Odkaz ke komentáři

Výběr míst jsi zúžil - je to skoro tutově hrdlo na sání, které se na sluníčku ohřívá pod horkou kapotou - a zbytek motoru ve stínu je studený. Rozdíl rozměrů stačí k vytvoření štěrbiny, kterou se přisaje vzduch. Jak se motor ohřeje, ohřeje se i zbytek hlavy se sacím potrubím, takže se roztáhne = štěrbina se zatáhne. V zimě to nedělá, protože ledové nebo ohřáté je všecko pod kapotou skoro stejně.

Odkaz ke komentáři

Výběr míst jsi zúžil - je to skoro tutově hrdlo na sání, které se na sluníčku ohřívá pod horkou kapotou - a zbytek motoru ve stínu je studený. Rozdíl rozměrů stačí k vytvoření štěrbiny, kterou se přisaje vzduch. Jak se motor ohřeje, ohřeje se i zbytek hlavy se sacím potrubím, takže se roztáhne = štěrbina se zatáhne. V zimě to nedělá, protože ledové nebo ohřáté je všecko pod kapotou skoro stejně.

Dík moc.Vyzkouším a uvidím.Každopádně se ozvu jak to dopadlo.Včera byla zima,tak auto ok.Nemusel jsem u práce startovat pořád dokola jak trubka :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...