Přejít na obsah

Octavia I rv.2002 - problém s elektrikou - vyráža poistky na Climatronic

Mr. Slash !

Doporučené příspěvky

Mám nasledujúci problém. Pred týždňom mi začal raplovať prerušovač smeroviek. Jazdím, dám smerovku doľava, automaticky sa páčka vráti, všetko je v pohode. Dám smerovku doprava, páčka sa vráti, ale relé začne nepríčetne cukať, chaoticky, v rôznych intervaloch, potom to nachvíľku prestane, a potom zase to isté dokola... Dnes som kúpil nové relé, nahodil, otestoval, a robí to to isté.. Tak som relé vrátil - vypadá to na páčku smeroviek (druhá možnosť, kde môže byť problém som si pomyslel) Tak doma to rozoberám, že tú páčku vyfúkam od prachu, ani som ju nevybral z auta, nemal som náradie na to aby som zhodil volant, tak som sa na to vykašľal. No a odchádzam s autom preč, a všimnem si - že už nemám podsvietený CLIMATRONIC, nejde ani klíma, ani ventilácia, MAXI DOT neukazuje ani vonkajšiu teplotu, vyhrievanie sedačiek tiež nereaguje.... a relé si veselo cuká hore-dole....

OK, som doma, kontrolujem poistky.. pozícia 5 - 7,5ka - prepálená.... ( je to k Climatronicu, vetraniu, vyhrievaniu sedadiel, vyhrievaniu zrkadiel, k multifunkčnému volantu(zrejme preto mi ani tempomat nešiel)....) Dám novú poistku, dám kľúčik do polohy 1, Climatronic nesvieti... zase šla srať tá poistka... Takže zrejme niečo ide do skratu... Odpojím Relé prerušovania smeroviek, dám 10tku poistku - a zase šla srať... odpojím ľavú páčku dám 15tku poistku ( aké som mal také som dal) a aj tá šla srať.. aj 20cka šla ....

Nuž neviem ani za Boha kde môže byť problém. Všetko dnes šlapalo dobre, až keď som začal rozoberať plasty okolo volantu, po ich následom zložení mi už nešiel Climatronic... DOkonca mi MAXI DOT napísal po prvom štarte - OLSENSOR WERKSTADT... teraz ani neviem či mi pred štartami svietilo mazanie motora (červená kontrolka) alebo nie...

Prosím Vás má niekto užitočné rady? skúsenosti? Ďakujem Vám za pomoc!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...