Přejít na obsah

Označení skel

katorz

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás, mám dvě otázky ke sklům... jde mi o zjištění zda byla měněna.

1) jak zjistím na skle u OII rok výroby daného skla.

2) na všech sklech mám (asi vyleptané) posledních 11 symbolů z VIN kódu, všechny stejné, znamená to, že okna nejsou měněná nebo při opravě ve Škoda servisu vyleptají ten původní kód do nového skla, aby byla všechna stejná? (tudíž to není poznat)

Děkuji za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rok výroby zjistíš, z popisku co je na oknech, je to to číslo v dolní části a před ním je vždy tečka např. .4 je rok výroby 2004 atd. pokud se tohle shoduje s rokem výroby auta tak nebyly skla měněny.

Co se týče Vin kódu, tak pokud je cca stejně velkým písmem jako ostaní, tak je z výroby, je ale hlavně nekompletní a nedá se považovat za značení skel vin kódem proti odcizení. Tenhle je prostě z výroby, jinak pokud by ti okno měnili tak bych spíš vsadil na to, že na novém okně spíš nebude.

Odkaz ke komentáři

Děkuju za odpověď, ta část VINu je všude a vypadá stejně, ale na předním skle jsou symboly asi větší než jinde. Mám podezření na zadní sklo, vypadá špatně usazené, spára je výrazně nepravidelná - v jednom místě se sklo skoro dotýká plechu a je kolem mléčně zabarvené. Proto mě zajímá jak bezpečně poznat výměnu....

Pomalu zjišťuju, že auto bylo víc bourané než jsem si myslel :(

Mrknul jsem na to číslo s tečkou, všude 5 - takže shoda. Jen nechápu významu těch teček - u některých skel je teček víc....

Editováno: , autor: katorz
Odkaz ke komentáři

Nevím jestli je to leptané, pískované či laserem vysmahnuté, každopádně na všech oknech je stejný kód (styl, barva, kromě čelního i velikost) a stejné číslo roku výroby, takže pravděpodobně jsou všechna skla original, což by byla ta lepší varianta....

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...