Niesom mechanik l, poznam vela mechanikov kamaratov s autorizaku alebo s garage od tuningu cez servis ale im sa nevie priat co to je, je to nepravidelne ale bum jeba, nemam len kodiaqa tak je to este oka v rodine ale sere to na rano bum, ja len to riesim ci nahodou sa niekto nestretol nieco podobne otom je forum ...
Jasne, pruzina je uplne ok jedna aj druha, prevodovka nema poskodenie nic nikde, nic vozit sa az sa nieco nestane.... poloosi nebucha neklepe netrha zavesenia motora, zavesenia prevodovky atd vsetko, nikde nieje ziadne poskodenie ale ako sa mu zaziada tak bum jeba riadna..... stale ked len rano pri rozjazde a nie stale niekedy raz za 3 dni..... masaker
Takze zde treba diskuze o olejich do EA211 pisou pravy opak.Pri vymene do 15 000km je prave vhodnejsi ten 5w40 nez 0w30,protoze 5w40 ma vyssi TBN.Dalsi vec v diskusi se pise,ze ma mit olej ACES A3,ale nektere ty tvoje 504.00 maji C3,coz je spatne a navic ty 504 jsou zarovnej 507,coz jsou pro naftu a pdf a nejsou tedy moc vhodne pro benzin a kratke popojizdeni,takze tim zes mi poradil 504.00 jsi me poradil spatne,protoze uz jsi k tomu nedodal to podstatne,ze maji mit A3 a ne C3 a dalsi veci,co se v diskusi pisou.
https://www.oleje.cz/forum/olej-do-1-2-tsi-t5040-615.html
Dobrý den,
Přišel jsem si pro radu, zda-li by někdo nevěděl, co by mohla zapříčinit tento bouchavý zvuk.
Jediné, co víme je, že motor vrací spaliny zpět do sání (alespoň takto jsem to pochopil).
Jedná se o Superb III 2.0 TDI 110KW DSG r.v. 2017
Auto mělo normální zvuk při poslední jízdě. Motor jsem nechal nastartovaný cca 3 minuty, aby se dochladilo turbo a následně to chcípnul. Po 10 minutách jsem motor nastartoval a začal vydávat tyto bouchavé/dunivé zvuky.
7769720149965507823.mp4