tomina Vloženo 20. Duben 2008 Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 Origo xenony mam na octe asi 3tydny. Co se tyce tlumenych tak si nemuzu stezovat, svitej paradne. Ale s dalkovejma je to horsi. Puvodne jsem tam mel nove H1 Tungsram, ty svitily uplne naprd. Ted tam mam Osram nightbreaker, to uz je o necem jinym. Pokud jsem stal cca 2metry od zdi, tak ty tungsramy vytvarely kuzel a na zdi byl kruh ale osram sviti jako obdelnik, sviti tedy na mnohem vetsi plochu. Horsi je to v realu. Mezi plochou osvicenou xenonama a H1 je tmavsi pruh a silnice vubec neni osvicena rovnomerne. Navic se mi zda ze dalky sviti moc vysoko - do dalky a spis nez silnici osvicujou stromy. Je mi jasny, ze prechod mezi silnici osvicenou xenonama a H1 musi bejt rozdil, u H4 byla silnice rovnomerne osvicena (nedokazu ale porovnat, co svitilo dal). Jaky mate nazor na dalky u xenonu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 20. Duben 2008 Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 Origo xenony mam na octe asi 3tydny. Co se tyce tlumenych tak si nemuzu stezovat, svitej paradne. Ale s dalkovejma je to horsi. Puvodne jsem tam mel nove H1 Tungsram, ty svitily uplne naprd. Ted tam mam Osram nightbreaker, to uz je o necem jinym. Pokud jsem stal cca 2metry od zdi, tak ty tungsramy vytvarely kuzel a na zdi byl kruh ale osram sviti jako obdelnik, sviti tedy na mnohem vetsi plochu. Horsi je to v realu. Mezi plochou osvicenou xenonama a H1 je tmavsi pruh a silnice vubec neni osvicena rovnomerne. Navic se mi zda ze dalky sviti moc vysoko - do dalky a spis nez silnici osvicujou stromy. Je mi jasny, ze prechod mezi silnici osvicenou xenonama a H1 musi bejt rozdil, u H4 byla silnice rovnomerne osvicena (nedokazu ale porovnat, co svitilo dal). Jaky mate nazor na dalky u xenonu? nech si seridit svetla a bude to ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 nech si seridit svetla a bude to ok Rozdil mezi dalkama a potkavackama neseridis....maximalne svetlomet jako celek.... Me potkavaci xenony sviti 10m pred auto...a dalokvy me prijdou jako hrozne vysoko...asi to uz tak bude Mam nejaky ty bily Philips...(ale proti xenonum stejne zlute ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcsolle Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 Origo xenony mam na octe asi 3tydny. Co se tyce tlumenych tak si nemuzu stezovat, svitej paradne. Ale s dalkovejma je to horsi. Puvodne jsem tam mel nove H1 Tungsram, ty svitily uplne naprd. Ted tam mam Osram nightbreaker, to uz je o necem jinym. Pokud jsem stal cca 2metry od zdi, tak ty tungsramy vytvarely kuzel a na zdi byl kruh ale osram sviti jako obdelnik, sviti tedy na mnohem vetsi plochu. Horsi je to v realu. Mezi plochou osvicenou xenonama a H1 je tmavsi pruh a silnice vubec neni osvicena rovnomerne. Navic se mi zda ze dalky sviti moc vysoko - do dalky a spis nez silnici osvicujou stromy. Je mi jasny, ze prechod mezi silnici osvicenou xenonama a H1 musi bejt rozdil, u H4 byla silnice rovnomerne osvicena (nedokazu ale porovnat, co svitilo dal). Jaky mate nazor na dalky u xenonu? ... nazor mam rovnaky su uplne na prd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dastax Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 Mám xenony a dálkový si nemůžu vynachválit....to je neskutečně světla, proti normálním. Zato tlumený mám nějak dole, že vidim v noci prd a co nejrychleji vždy přepínám na dálkový.... takže já spíš řeším opak toho, co ty.... tlumený nic moc, dálkový skvělý! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 Mám xenony a dálkový si nemůžu vynachválit....to je neskutečně světla, proti normálním. Zato tlumený mám nějak dole, že vidim v noci prd a co nejrychleji vždy přepínám na dálkový....takže já spíš řeším opak toho, co ty.... tlumený nic moc, dálkový skvělý! Jsi tam, kde ja jsem zacinal....pri tlumenejch jsem prd videl....tak jsem si je trosku prizvedl.....ted zase sviti dalkovy nahoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 21. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 Koukam ze jsme na tom vsichni stejne :-) Ty dalkovy proste svitej moc nahoru a vykon halogenky nestaci na to, aby tak daleko dosvitily. Zatim mam xenony na kolecko takze pokud jedu na tlumeny tak mam kolecko tak, aby svitily co nejdal - to jsou serizeny podle regloskopu tak abych neoslnoval. Ale pokud jedu na dalky, tak to sviti mnohem lip, pokud dam svetla trosku niz. Skoda ze nejde nastavit zvlast sklon dalek a tlumenejch :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 neni pravda me to taky tak svitilo nechal sem si to kvalitne seridit steluji se jak na dalku tak na potkavacku a je to supr akorat to musi seridit borec co tomu rozumi a chce se mu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 22. Duben 2008 Sdílet Vloženo 22. Duben 2008 neni pravda me to taky tak svitilo nechal sem si to kvalitne seridit steluji se jak na dalku tak na potkavacku a je to supr akorat to musi seridit borec co tomu rozumi a chce se mu No nevim....xenon uz jsem mel parkrat rozdelanej....dalkovy halogen i xenon samotnej je prisroubovan k reflektoru natvrdo a nijak se stelovat neda...a sroubama stelujes smer celeho reflektoru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 22. Duben 2008 Sdílet Vloženo 22. Duben 2008 (editace) No možná na tom samostatným seřízení něco bude.Natvrdo k parabole je totiž přišroubovaná objímka dálkový H1 a čočka mlhovky. Čočka xena ale natvrdo není,drží ji tři šrouby,napevno je jeden,pod dvěma matkami jsou pryžové válečky,které by podle dotažení mohly způsobit korekci mezi dálkovým-tlumeným.Asi teda. Editováno: 22. Duben 2008, autor: mikl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 22. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2008 Jojo je to tak, podlozky tam sou, ale svetlo by asi muselo ven a to by se serizovalo blbe :-( Nevite jak se serizuji xenony do stran? Melo by to jit vnejsimy srouby ale me se to i s nima porad hejbe jen nahoru a dolu :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 22. Duben 2008 Sdílet Vloženo 22. Duben 2008 Jasně že venku.Nejdřív světlo seřídit,potom vyndat ven,pomocí těch matiček naklopit požadovaným směrem čočku složit a znova seřídit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 22. Duben 2008 Sdílet Vloženo 22. Duben 2008 No možná na tom samostatným seřízení něco bude.Natvrdo k parabole je totiž přišroubovaná objímka dálkový H1 a čočka mlhovky.Čočka xena ale natvrdo není,drží ji tři šrouby,napevno je jeden,pod dvěma matkami jsou pryžové válečky,které by podle dotažení mohly způsobit korekci mezi dálkovým-tlumeným.Asi teda. Cece....asi mas recht....koukal jsem na fotky rozdelanyho xenonu (kdyz je cistil) a oprvadu pod matkama jsou cca 8mm gumovy valecky, ktery jsem pri utahovani trosku primackl...mozna by vazne stacilo je trosku postelovat Dik za tip... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Planeta Vloženo 22. Duben 2008 Sdílet Vloženo 22. Duben 2008 U svych xenu taky pozoruju dalku torchu "vys" nezbych cekal stromky opravdu vidim pekne nicmene nejakej "prazdnej" pruh mezi dalkou a potkavackama tam opravdu nemam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 22. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2008 Ne ze by ten pruh byl uplne prazdnej, ale na hranici svetla ze xenonu je tmavsi pruh a svetlo ze zarovek je az dal, zrejme by to vyresilo mirne sklopeni xenonu vuci dalkovym. Jeste jeden dotaz - kdyz sem se svez se Superbem, tak sem si vsim, ze kdyz stoji cca 20 metru od zdi, tak je na zdi jeden osvicenej obrazec - lom ktery tvori obe svetla je na stejnem miste. Rek bych ze to bude tim, ze svetla sviti jakoby mirne do stredu a ne primo rovne. Jak toho docilt i u okiny? Nevede se mi stelovat svetla do stran. :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 22. Duben 2008 Sdílet Vloženo 22. Duben 2008 Ne ze by ten pruh byl uplne prazdnej, ale na hranici svetla ze xenonu je tmavsi pruh a svetlo ze zarovek je az dal, zrejme by to vyresilo mirne sklopeni xenonu vuci dalkovym.Jeste jeden dotaz - kdyz sem se svez se Superbem, tak sem si vsim, ze kdyz stoji cca 20 metru od zdi, tak je na zdi jeden osvicenej obrazec - lom ktery tvori obe svetla je na stejnem miste. Rek bych ze to bude tim, ze svetla sviti jakoby mirne do stredu a ne primo rovne. Jak toho docilt i u okiny? Nevede se mi stelovat svetla do stran. :-( nech to na odbornikoch doma to neudelas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 22. Duben 2008 Sdílet Vloženo 22. Duben 2008 nech to na odbornikoch doma to neudelas Tak jak to čtu tak jsem asi jedinej kterej dálky nepoužívá - jen opravdu vyjímečně.Vozovku mi to stejně moc nepřisvítí a veverky na stromech mě nezajímaj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 23. Duben 2008 Sdílet Vloženo 23. Duben 2008 Tak jak to čtu tak jsem asi jedinej kterej dálky nepoužívá - jen opravdu vyjímečně.Vozovku mi to stejně moc nepřisvítí a veverky na stromech mě nezajímaj To je aspon slovo chlapa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dastax Vloženo 23. Duben 2008 Sdílet Vloženo 23. Duben 2008 Tak jak to čtu tak jsem asi jedinej kterej dálky nepoužívá - jen opravdu vyjímečně.Vozovku mi to stejně moc nepřisvítí a veverky na stromech mě nezajímaj až díky tomu přehlídneš v dáli srnku nebo nějakýho vožrálýho blbečka, kterej jde neosvětlenej při kraji (ale zestrany nastranu), tak rychle změníš názor. Zvlášť ti nezodpovědní v noci mě štvou nejvíc, kolikrát jsem se už lek nebo je málem vzal. Radši jezdím prostředkem nebo skoro prostředkem silnice, když samozřejmě nejedou auta proti;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 23. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2008 nech to na odbornikoch doma to neudelas Na odbornikach sem to prave nechal. A sviti mi to tak, jak sem psal. Vodorovna hrana svetel je tak jak ma byt ale ten lom svetel je posunutej. Levy svetlo ma lom vlevo a pravy vpravo - stejne jako klasicky halogeny. Ale u nekolika O2 i u Superba sem to videl tak, ze se svetla lamou na stejnym miste - resilo se to i v sekci O2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 23. Duben 2008 Sdílet Vloženo 23. Duben 2008 až díky tomu přehlídneš v dáli srnku nebo nějakýho vožrálýho blbečka, kterej jde neosvětlenej při kraji (ale zestrany nastranu), tak rychle změníš názor. Zvlášť ti nezodpovědní v noci mě štvou nejvíc, kolikrát jsem se už lek nebo je málem vzal. Radši jezdím prostředkem nebo skoro prostředkem silnice, když samozřejmě nejedou auta proti;) Tak až někoho srazim tak Ti řeknu.Prostě nemám potřebu jima svítit.Když máš dobrý oči tak je nepotřebuješ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 23. Duben 2008 Sdílet Vloženo 23. Duben 2008 (editace) Tak až někoho srazim tak Ti řeknu.Prostě nemám potřebu jima svítit.Když máš dobrý oči tak je nepotřebuješ No na me Octe i na vsech firemnich (ty jsou komplet servisovany ve "zn.servisu") pouze pri xenonech se neda jet vic nez 70-80 km/hod.... Podle me ty xenony mas nastaveny nahoru, sviti Ti dal a proto nepotrebujes dalkovy...takze ridici, co na Tebe blikaji, Te nezdravi, ale vyhrozuji P.S. oci muzes mit sebelepsi, ale do naproste tmy stejne neuvidis... (halogeny delaji aspon gradientni prechod, kdezto xenon udelal rovnou hranici svetlo X tma) Editováno: 23. Duben 2008, autor: acter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 23. Duben 2008 Sdílet Vloženo 23. Duben 2008 (editace) No na me Octe i na vsech firemnich (ty jsou komplet servisovany ve "zn.servisu") pouze pri xenonech se neda jet vic nez 70-80 km/hod....Podle me ty xenony mas nastaveny nahoru, sviti Ti dal a proto nepotrebujes dalkovy...takze ridici, co na Tebe blikaji, Te nezdravi, ale vyhrozuji P.S. oci muzes mit sebelepsi, ale do naproste tmy stejne neuvidis... (halogeny delaji aspon gradientni prechod, kdezto xenon udelal rovnou hranici svetlo X tma) To jo xenon nemá rozptyl oproti halogenu.Mám je seřízený cca 1 mm nad ryskou kde mají být ale nevím jestli 1 mm udělá tolik.Občas blikne nějakej trouba ve 120 ale jinak ne.Najezdil jsem x tisíc kilometrů s halogenama a to se s xenonem nedá srovnat - je to moje zkušenost a dojem nikomu to nevnucuju. Editováno: 23. Duben 2008, autor: Lukascheck Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 3. Květen 2008 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2008 Nevite o nekom, kdo by byl schopnej mi seridit xenony, vcetne serizeni sklonu mezi dalkovyma a tlumenejma? Chtelo by to vyndat svetlo a rozebrany zapnout a teprve pak seridit sklon dalkovy X tlumeny. Tohle mi na STK neudelaj. Pokud mozno nekde severni cechy nebo praha... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 4. Květen 2008 Sdílet Vloženo 4. Květen 2008 Nevite o nekom, kdo by byl schopnej mi seridit xenony, vcetne serizeni sklonu mezi dalkovyma a tlumenejma? Chtelo by to vyndat svetlo a rozebrany zapnout a teprve pak seridit sklon dalkovy X tlumeny. Tohle mi na STK neudelaj. Pokud mozno nekde severni cechy nebo praha... ??? Tak to slyším poprvé.Myslíš že to bude mít nějakej efekt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.