Publikováno Listopad 6, 200816 r Ahojte, už asi týždeň mám prestavaného Golfa V 1,6 označenie motora BSE na LPG, len potrebujem poradiť. Mám tam namontované zariadenie AG AUTOGAS TELEFLEX SGI a po vyjazdení plnej nádže LPG by malo pípaním upozorniť, že dochádza LPG a treba prepnúť na benzín. Pri prvej nádrži sa mi stalo to, že miesto akustického upozornenia začalo auto pri jazde na LPG trhať a nechcelo zrýchlovať. Tak ma napadlo, že zrejme došlo LPG a manuálne som prepol na benzín. Opäť som dotankoval plnú nádrž LPG, ale motor ako keby sa prepol do núdzového režimu a vôbec neťahal, resp. akoby stratil výkon. Bolo jedno, či som jazdil na benzín alebo na LPG auto pri pridávaní plynu akcelerovalo veľmi neochotne. Prirovnal by som to k presadnutiu z GOLFu 1.6 do Fabie HTP. Po odjazdení cca. 600 km sa motor vrátil do pôvodného stavu a fungoval tak ako predtým. Technik mi nastavil prepínanie na benzín pri vyjazdení LPG citlivejšie. Opäť keď som vyjazdil plnú nádrž tak už mato síce akusticky upozornilo, že dochádza LPG, ale autoopäť začalo trhať a preplo sa do "núdzového režimu". Technik mi to nastavil ešte citlivejšie a pri ďalšom vyjazdení nádrže už to fungovalo tak ako malo, čiže začalo to inteznívne pískať a prepol som do benzínu, trhanie sa už neobjavovalo. Len problém je vtom, že auto jazdí stále v "núdzovom režime" aj na benzín aj na LPG a nechce sa vrátiť do pôvodného stavu. Zaujímavé na tom je to, že riadiaca jednotka nevypisuje žiadne chyby, ani jednotka LPG ani jednotka motora, dokonca som bol v Škoda servise a všetko je podľa diagnostiky OK. Ďaľšia vec je tá, že pri brzdení motorom stále vstrekuje benzín, resp. plyn. Motor ide pritom kľudne, žiaden valec nevynecháva a kvalitou LPG to tiež nebude, lebo tankujem len na overených ČS. Ak sa niekto stretol s takýmto núdzovým stavom, tak budem rád ak mi poradí. Myslím si, že problém bude v riadiacej jednotke motora a treba mi tam niečo len nastaviť do pôvodných hodnôt. Prípadne ak mi vie niekto doporučiť kvalitný VW alebo Škoda servis, kde by sa vedeli nato pozrieť a nerobí im problém to, že je auto na LPG budem rád.
Listopad 6, 200816 r neviem ti poradit nestretol som sa s takym ale do riadiacej jednotky by som sahal az v krajnej situacii. mozno skus pozriet skrtiacu klapku. niekedy na nastavenie povodnych hodnot staci odpojit na nejaky cas asi pol hodky baterku. ale to sa porad asi s karel.lpg nech to este nedoebes. rad by som pomohol ale neviem a ten servis niekto tu spominal zvolen. pohladaj
Listopad 6, 200816 r Autor Baterku som mal odpojenú len na 5 min. ale žiadna zmena. Myslíš, že ak ju odpojím na hodinu tak sa vymažú závady v riadiacej jednotke?
Listopad 7, 200816 r je divné, že když se ti to hodí do nouzáku, že to nepíše žádnou závadu, ale podle mně je udělaná nějaká krpa v přestavbě , myslím v té elektrické části
Listopad 7, 200816 r kedysi som tu citalprispevok ze je to zavzdusnene ze tomu pomoze na volnobehu prepat na plyn a povytacat to na otacky. neviem pane neskusal som ale niekedy ozaj pomoze precistit mu trubky
Listopad 7, 200816 r Autor Dnes som odpojil batériu na 1 hodinu, ale výsledok je rovnaký. Technik, ktorý montoval LPG zariadenie sa napojil na riadiacu jednotku motora, ale nevypisuje to žiadne chyby. Zastavím sa v autorizovanom servise VW nech sa na to pozrú detailnejšie cez VAG. To: amigo To vytočenie na LPG na voľnobeh už skúšal technik, ale výsledok žiadny. Tak som zvedavý na tú diagnostiku. Myslel som, že sa ten motor opäť vráti do pôvodného režimu, ale zatiaľ nič. Možno je to nastavené na počet štartovaní, alebo niečo podobné. Ale zaujímavé, že mi nesvietila žiadna kontrolka na palubnej doske a ani základná diagnostika nič nehlási, dokonca v motory je nahratý najnovší SW aj pre benzín aj pre LPG.
Listopad 7, 200816 r Autor Ak myslíš plynový filter, tak nie, ale že by po 600 km odišiel nový plynový filter sa mi nezdá. Neviem, ale podľa mňa len nejaký snímač pri vyprázdnení nádrže na LPG zhodnotil, že je veľmi chudobná zmes a prepol sa do náhradného režimu. Aspoň tak mi to logicky vychádza, keďže to robí aj na benzín a samo sa to prvý krát opravilo. Uvidím ako dopadnem na tej diagnostike.
Listopad 7, 200816 r Neovladam tieto moderne sekvencne systemi ale ake su tam snimace podla mna je tam len plavak v nadrzi ktory ukazuje stav hladiny a pri nejakej hodnote signalizuje zvukom a dokonca kolega ma system ag bez plavaka bez ukazovatela bez pipania ked neni plyn tak nejde a hotovo. este stale rozmyslam co to moze byt. urcite len uplna somarina.
Listopad 7, 200816 r Autor Ja si tiež myslím, že to bude len nejaká banalita. Zajtra napíšem ako som dopadol na diagnostike. Zatiaľ vďaka za rady.
Listopad 8, 200816 r Autor Tak diagnostiku mám za sebou, nezistilo sa žiadne chybové hlásenie, žiaden záznam. Budem asi musieť počkať kým sa to opäť vráti do pôvodného stavu samu. Mám ešte jednu otázku, je bežné, že pri brzdení motorom sa stále vstrekuje palivo do valcov? Robí to aj pri benzíne aj pri LPG.
Listopad 8, 200816 r pri brzdeni motorom sa odpojuju vstrekovacie trysky. palubny pocitac by mal ukazovat spotrebu NULA litrov.
Listopad 8, 200816 r tak ako pise pan prezident. ako vies ze ti pri brzdeni motorom vstrekuje benzin ukazuje to PC alebo vidis spotrebu na nadrzi ?
Listopad 8, 200816 r Autor Palubný PC ukazuje 0, ale je to cítiť pri jazde, pretože pomalšie klesajú otáčky. A mám to potvrdené aj technikom, ktorý robil prestavbu LPG, pripojil sa na riadiacu jednotku LPG, ktorá stále zobrazovala hodnoty vstrekovaného paliva.
Listopad 8, 200816 r Omlouvám se, že jsem se ti neozval, napíšu večer nebo zítra, musím si to projít zpětně, ale z toho co píšeš, jestli jim to při jízdě jízdě z kopce píše nějaké časy vstřiku tak je něco blbě zapojené, tipoval bych to celkově blbě nastavené a tím jsou rozjeté mapy na benzin, což diagnostika nenajde a tím to nechce jet, projdu si to a ozvu se....
Listopad 9, 200816 r Autor Dnes som dotankoval plnú nádrž LPG (už 4. krát tankujem stále na totožnej čerpacej satanici, na rovnakom stojane) a stále mi vychádza veľmi vysoká spotreba. Dnes to bolo 9,2 l LPG a keďže jazdím rovnaké trasy viem to porovnať koľko by to bolo na benzín - približne 7,2 l benzínu. Najvyššiu spotrebu som mal 10,5 l LPG pri jazde, ktorá by na benzín predstavovala 8,0, no a pod 9 litrov LPG sa neviem dostať ani pri šetrnej jazde. Takže zatiaľ mi to navýšenie v porovnaní s benzínom vychádza cca. 30 % čo je dosť veľa. Ešte by som dodal, že do 42 litrovej nádrže natankujem 33,1 l LPG. Upraveno Listopad 9, 200816 r od inskeu
Listopad 9, 200816 r no to tankovanie 33 litrov je celkom gutt. kedze sa tankuje 80% objemu nadrze. aj ked je zaujmave ze v tepliciach mi do 45 litrovej nadrze natocia 35 litrov a v kremnici 39,7 litra. a k tej spotrebe mas motor 1,6 ako citam a tam sa mi to zda uplne normalne ked to preratas na koruny furt si na tom dobre tak daj usmev na lico a voz sa dalej
Listopad 9, 200816 r Mne to tiež vychádza cca 9,2 l ....a že by som si preto utekal podrezať žily na WC.... Záleží ako jazdíš. Ja chodím cez Šturec a tam to musíš na dvojke..trojke a potom pod Strečnom tiež...
Listopad 9, 200816 r drozdi uz mas hotove a ake avetko ? alebo golfa ? A PRECO CHDIS CEZ STUREC NA DVOJKE šUCHNI TO CEZ KREMNICU A TAM MOZES AJ NA STVORKE
Listopad 9, 200816 r Autor Na benzín som jazdil za 7,2 no a tých 15 % mi vychádza 8,5 LPG. Tá spotreba 9,2 je minimum, čo som mal. Bežne je to okolo 10 l LPG. Technik, ktorý mi montoval LPG sám povedal, že je to dosť veľa. Tá spotreba ma dosť nemilo prekvapila, hlavne keď ten motor na benzín mal nízku spotrebu.
Listopad 9, 200816 r otazka mas sekvenc alebo podtlak ??? druha vec odkedy to ma vecsiu spotrebu ? nie je mozne ze pumpa na zimu zmenila pomer propanu a butanu a tym padom sa ti zvisil mozno vykon ale na ukor spotreby. ?? vykon si tak nevsimnes ako spotrebu. mozno ten pomer menia k 1 novembru a nie k -5 stupnom celzia. to ma len napadlo prosim nekamenovat
Listopad 10, 200816 r Autor Mám sekvenčné vstrekovanie a tá zvýšená spotreba je od začiatku.Tankoval som aj na iných pumpách a výsledok rovnaký.
Listopad 10, 200816 r Amigo, s tou Kremnicou to mam za jedny peniaze...je to cca o 30 km viac. Ale sem tam idem aj tade.Je to pekná zmena...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.